Laatste nieuws uit de Telegraaf (en dan is het waar….)De extra 3,5 miljoen euro die de regering voor de ‘ja-campagne’ voor het referendum over de Europese Grondwet heeft uitgetrokken, is niet onrechtmatig. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag woensdagmorgen besloten in het kort geding dat het Comité Grondwet Nee tegen de Staat had aangespannen. De motivering van de uitspraak volgt later.Lees verder op:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21143651/Rechter_wijst_eis_Comit%E9_Grondwet_Nee_af.html

13 REACTIES

 1. De motivering zal interessant worden. M.i. blijkt hieruit al wel, dat de regering zich juridisch gezien (naar believen ?) BOVEN de wet kan stellen.
  Dit geeft eens temeer aan, dat wij geen vertrouwen kunnen hebben in de EU-grondwet, dat feitelijk een soevereiniteitsverdrag is.

 2. ik blijf het roepen: de OVERheid staat boven de NEDERlanders.
  En het torentje op het Binnenhof is een ivoren toren

 3. Dat was te verwachten, immers de rechterlijke macht behoort tot de heersende (politieke) elite en objectieve rechtspraak kwam de laatste 10-tallen jaren steeds meer in het geding. Het gaat in Nederland allang niet meer om het RECHT. De meesten van u hebben hiermee hun eigen ervaringen.

  Dat er belastinggeld gespendeerd kan worden aan politieke campagnes om anderen tot een standpunt over te halen vind ik al een bedenkelijke zaak.

  Mijns inziens zou er via alle bestaande media tijd en ruimte beschikbaar gesteld moeten worden voor een correcte, objectieve weergave van positieve en negatieve punten, zodat iedereen zelf zijn/haar standpunt kan bepalen. Als er dan een stemplicht is geeft de uitslag weer wat de kiezers willen. Het stemmen op partijen is volgens mij ook uit den boze, er zou gestemd moeten kunnen worden op te ondernemen actiepunten, prioriteiten die door de kiezers kunnen worden aangegeven. Aan de hand van de gekozen prioriteiten kunnen dan bewezen experts solliciteren om deze punten uit te voeren. De regering die de uitvoering van de gekozen actiepunten moet begeleiden en controleren (verantwoording a/d kiezers) dient dan gekozen te worden via een open sollicitatie procedure, b.v. per provincie, zodat alle delen van het land echt vertegenwoordigd worden.

 4. Ik ben nog net geen dertig en zie een grijze toekomst tegemoet voor wat betreft mijzelf en mijn generatie. De overheid heeft teveel macht en als burger word je daartegen niet beschermd. En dan komt er wellicht ook nog een EU staat bovenop. Ik stem dus tegen en hoop dat het snel over is met deze kapitaalvernietigende overheid. 2007 misschien ? Ik hoop het.

 5. [5]
  Van verkiezingen hoef je niets te verwachten: alle politieke partijen houden van belastingheffing en subsidies, anders hebben zij geen bestaansrecht en hun leden geen politieke of ambtelijke baantjes.
  Ik zou zelf alert blijven op die zaken, die mijzelf, mijn werk en mijn omgeving aangaan, zoals de ontwikkeling van de betreffende wet- en regelgeving.

 6. [7] Het is ook alweer een tijd geleden
  dat die nog heeft meegedaan aan verkiezingen.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 7. Dat was dan zeker ruim voor mijn tijd. Op school was de "voorlichting" duidelijk. Links was goed en rechts was slecht. Makkelijk toch? Kok goed, Fortuyn slecht. Ik zie wel of er dan iets te stemmen valt. Weer de LPF of toch Wilders. Ik wil weten hoe het is om in vrijheid te leven in mijn eigen land, zonder de "Dark Side of the State".

 8. In moreel opzicht is het gedrag van de regering verwerpelijk. De rechter maakt ook een grote fout. Deze uitspraak is in tegenspraak met de NL grondwet die uitgaat van vrijheid en gelijkheid.

  De regering mag met deze uitspraak in de hand bij de volgende verkiezingen geld uit de staatskas aan hun eigen CDA-VVD-D66 campagne geven.

  Deze foute uitspraak van de Haagse rechter moet naar de Hoge Raad of anders naar het Europees Hof.

 9. Oerlemans maakt voor RTL een speciale JA televisieshow (vrijdagavond primetime=duur). Tegen betaling van ons belastinggeld.

  Judas geld.

 10. [9] ANALYSER: "Ik wil weten hoe het is om in vrijheid te leven in mijn eigen land, zonder de "Dark Side of the State"."

  Goede opmerking. Wat denk je van de libertarische grondwet als uitgangspunt?
  Zie op 10 maart: http://www.vrijspreker.nl/b

  Kun/wil je ook komen om er op 5 juni in Delft over te praten?

 11. [12]

  Ik denk er over na Hub, de jeugd heeft immers een stem nodig en een luisterend oor.

  Overigens ben ik voor dit uitgangspunt al moet ik zeggen dat ik nog veel moet leren na al die jaren "links" te zijn opgegroeid. Door deze 3 artikelen zal de staat in ieder geval fors in omvang en macht krimpen, doordat vele wetten en regels in strijd zijn met deze beginselen van de grondwet. De weg is lang, maar mijn adem misschien langer.

Comments are closed.