De Duitse Minister van Buitenlandse zaken, Joska Fischer, hield zondag in Buitenhof een pleidooi om toch “ja” te gaan stemmen. Fischer kwam kennelijk de Duitse belangen behartigen.

De Volkskrant vermeldt dat de Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken, Ben Bot, in een door de Volkskrant georganiseerd interview, hem om hulp had gevraagd om een bijdrage te leveren aan de meningsvorming in Nederland.

Veel tactvoller dan de Nederlandse politici, verkondigde Fischer wel hetzelfde thema. Ook hij vlocht oorlogen in de Balkan in de gevolgen voor Nederland. Toch typisch dat de Nederlandse overheid daarvoor Duitse hulp gaat vragen. Een voorteken van wat er straks gaat gebeuren?

Er gaan geruchten dat ook Barosso, de voorzitter van de Europese Commissie, om hulp gevraagd is. Maar nu er bekend is dat deze ook voor een verhoging van de Nederlandse EU-bijdrage is, zal dat wel niet doorgaan.

De Volkskrant vermeldt ook nog:
“Pikant was ook Bots antwoord op een vraag vanuit het publiek over het Nederlandse drugsbeleid.
Het ziet ernaar uit dat dat beleid ook onder de nieuwe Grondwet in Brussel verdedigd zal moeten worden.”

Hebben dan al die ministers gelogen die tot nu toe hebben verkondigd dat wij ons drugsbeleid zelf blijven uitmaken? En het beleid betreffende euthanasie, en abortus, en …..,
Ben Bot geeft duidelijk aan dat we echt niet meer baas in eigen land zullen blijven.

6 REACTIES

 1. [1]
  Hub bedoelt zeker Gekke Henkie (die de atoomspion Kahn destijds hielp, weet je nog ?).

 2. [1] Ja, natuurlijk.
  Dank voor waarschuwing. Heb het inmiddels gecorrigeerd.
  Overigens aardige gedachte van NN!

 3. Ik vind het maar vreemd, het dreigen met een oorlog buiten de EU als voorbeeld. Binnen de EU is die er zonder grondwet niet geweest als je dat van de IRA en ETA of Corsicaanse onafhankelijkheidsgroeperingen niet meerekent.

 4. nu moet "onze" premier Verhofstad zich ook al gaan
  bemoeien met het Nederlandse referendum , alsof jullie niet mans genoeg zijn komt dat Belgische beunhaasje ,dat N.B. nog niet in staat is de eigen Belgische grondwet te doen naleven (Splitsing Brussel Halle Vilvoorde met name)jullie de les lezen !
  Bovendien heeft die betweter een referendum over de EU grondwet
  in België getorpedeerd onder motto dat de gewone burger toch maar een stommeling is die daar niets van begrijpt !
  het toppunt van arrogantie kun je dat wel noemen Afschieten….!

  Aimé De Moor
  Destelbergen (België, voorlopig nog)

 5. Wel, wel. Met het inschakelen van allerlei buitenlanders, vooral Duitsers, lijken Nederlandse politici zichzelf een brevet van onvermogen te geven.
  J.L. Dehaene heeft zich ook al op de Nederlandse TV gemeld.

Comments are closed.