De UNMAO, de Unie van Marokkaanse Moskeen in Amsterdam, heeft het nog niet helemaal begrepen. In Nederland is een scheiding tussen Kerk en Staat al lange tijd geaccepteerd, maar het bestuur van de UNMAO is blijkbaar nog niet begonnen aan de inburgeringscursus.

De UNMAO roept haar onderdanen namelijk op om morgen ‘Ja’ te stemmen voor de grondwet-die-geen-grondwet-genoemd-mag-worden. Afgezien van het feit dat het binnen de Nederlandse verhoudingen zeer ongebruikelijk is dat de Kerk (of in dit geval de Moskee) zich actief bemoeit met de politiek, staat deze oproep is schril contrast met de opvatting van de gemiddelde Marokkaan in de straat. Die zijn namelijk helemaal niet van plan om ‘Ja’ te stemmen, zo vernam ik uit betrouwbare bron, omdat ze niet willen dat Turkije zich gaat aansluiten bij de EU.

En dus voegen we weer een maatschappelijke organisatie die niet weet wat er bij de achterban leeft toe aan het rijtje.

2 REACTIES

  1. haha dat is kolderiek. Marokkanen stemmen tegen Europa omdat de Turken er niet bij mogen van hen.
    Bwoehahahaha
    Wat een voetbalsfeertje.

  2. Volgens mij is de reden dat de UNMAO voor is precies dezelfde reden dat de Christenunie tegen is. Een concentratie en centralisatie van macht is slecht voor het individu, de toetreding van Turkije kan via democratische weg immers ook mogelijk maken dat deze macht substantiele islamitische inslag kan krijgen.

    Afgezien van Wilders vind ik dat Andre Rouvoet als een van de weinigen geloofwaardig uit deze campagne komt. Goede argumenten, gezond beeld van verhouding individu, samenleving, overheid. Alleen die Bijbel toch he…

Comments are closed.