Eerst moest het volk een meerderheid van 60 % opleveren voordat Maxime er rekening mee wil houden. Dat betekent als 59 % TEGEN stemt, dan doet Maxime toch wat voor hemzelf het beste is, namelijk de grondwet aanvaarden. De CDA fractie zal dan braaf gehoorzamen.

Maar Maxime is groots.
Nu de Fransen met 55 % de grondwet naar de prullenbak hebben verwezen, neemt Maxime ook wel genoegen met 55 %. Het volk zal hem eeuwig dankbaar zijn!
De reden van deze soepelheid zou kunnen zijn dat er in de CDA fractie toch al personen komen die de wil van het volk in alle gevallen willen accepteren? We horen tenminste van steeds meer CDA-ers dat ze toch gaan TEGEN-stemmen!
Met die stap van die 5 % is Maxime natuurlijk wel op de goede weg. Stel dat hij nu nog op de valreep tot het inzicht komt dat die grondwet toch niet zo best is, en stel dat hij dan kleur bekent en TEGEN gaat promoten.
Wat zou hij dan het Vaderland een grote dienst bewijzen.