Zojuist werd bekend, dat er een kleine opstand tegen de Nederlandse Staat is uitgebroken. En u kunt daar aan meedoen, zonder gevaar voor eigen leven!

Vorige week werd bekend, dat Zalm onze Gulden veel te goedkoop heeft verpatst voor die vreselijke euro. Zalm gaf het zelfs volmondig toe!

Nu kan je Nederlanders van alles afpakken en opleggen, je kan ze afpersen, uitknijpen, knechten en verstikken met idiote regeltjes, ja zelfs een foute EU-grondwet laat een groot deel van de NL’ers koud. Maar kom niet aan z’n centen! Daar hebben we zelfs in het verleden eens 80 jaar oorlog voor gevoerd tegen de Spaanse fiscus.

Nu zijn er twee hele kwaaie Hollanders, die willen de Staat der Nederlanden aansprakelijk gaan stellen voor de diefstal van tenminste 10% van onze spaarcenten. Check it out op http://www.wisselverlies.org en DOE MEE!

23 REACTIES

 1. Die 10% komt me trouwens bekend voor. Was het niet de ’tiendpenning’ o.i.d die de lont in het kruitvat was voor wat later de 80 jarige oorlog is gaan heten?

 2. Ik vraag vrienden en kennissen al jaren, waarom zij denken, dat Nederlanders niet massaal een belastingaangifte-, -betaling- inhoudingsactie starten. Er zijn organisaties van belastinginhouders en -betalers zat, die zo’n actie zouden kunnen coordineren. Neem alleen het MKB, om een dwarsstraat te noemen.
  Het antwoord is meestal, dat het niet te organiseren is. Als ik vraag, waarom dan niet, blijven ze me het antwoord schuldig.

  Persoonlijk heb ik wel een idee waarom.

 3. [1]
  Sinds Cruijff naar Spanje vertrok, horen we geen kwaad woord meer over de Spanjolen. Sterker nog: een calvinistische prins trouwt tot grote vreugde van familie en volk met een katholieke afstammelinge van de conquistadores.
  Geen wonder, dat dit landt stikt van de quislings.

 4. Dit is een giller: wie zal het verschil bijpassen ? Juist, de belastingbetaler, precies degene, die er het meest bij ingeschoten is. Reken U rijk, of betaal 50 pleuro’s, maar ik zie er niets in. Sinds de beruchte Pikmeerarresten vissen de burgers sowieso altijd achter het net.

 5. [5] Dat klopt natuurlijk, maar de publiciteit is nooit weg. Wellicht leidt het weer tot een eerlijke opstand der burgers. Die van 3 jaar geleden heeft ook effect gehad tenslotte.

 6. [2]
  Ik vrees, dat de leden van de corporatiebesturen bang zijn hun persoonlijke carrieres te beschadigen, zoals de Ja-knikker Jacques Schraven, voorzitter VNO/NCW en de ex-staatssecretaris Louk Hermans, voorzitter van het MKB, die ‘schoorvoetend’ Ja-knikt

 7. [6]
  Bedoel je het Fortuyn-effect ? Dat is maar heel betrekkelijk en het is al praktisch helemaal wegge-ebd. Ik vrees, dat er heel wat meer bloed zal vloeien, voor die gelegaliseerde oplichting zal ophouden.

 8. [8] Volgens mij is het Fortuyn-effect helemaal niet weg. Als je Nederland vergelijkt met België of Zweden (http://fjordman.blogspot.co… (aanrader!)) dan weet je weer hoe het in Nederland was voordat Fortuyn het toneel opstapte. Niet dat het beleid op korte termijn nou zo heel veel veranderd is, maar de publieke opinie wel degelijk en dat is imho in the long run veel belangrijker.

 9. Pim Fortyun is erin geslaagd de verstikkende deken van het politiek correcte denken dat ons land bijna geheel in zijn greep had, te verwijderen. Dit was voor zeer velen een zeer grote opluchting. Al die tijd hadden zij zich tweederangs-burgers gevoeld, omdat dat wat zij voor goed en normaal hielden, voortdurend verdacht werd gemaakt en bespot in haast alle media.
  In het paarse land,
  ging de dood hand-in-hand,
  met heren van stand.
  Pim Fortuyn was het jongetje dat keihard riep dat de keizer geen kleren aan had. Dit tot grote opluchting van velen, die steeds hadden gedacht dat zij eigenlijk erg dom waren.
  Wel oneindig jammer dat een raar ander jongetje, dat van dieren scheen te houden, hem ging doodschieten.

 10. [6] Een opstand 3 jaar geleden ? Blijkbaar heb ik iets gemist ?

  Ik herrinner me een rookbommetje bij
  een betogingetje voor het binnenhof nadat de onfortuynlijke Pim was gemold
  en dat was het eigenlijk wel.

  O ja….nadien deed de mevrouw van de teevee nog wat opgewonden over de "historische" verkiezingsuitslag maar dat bleek na het bekend worden van het regeerakkoord een storm in een glas water te zijn…inmiddels herrinnert
  bijna niemand zich nog die historische verkiezingsuitslag.

  Kortom : met die opstand in de polder
  viel het allemaal wel erg mee.

  Toevallig las ik daarstraks over een
  echte opstand : die van het Russische
  parlement tegen Jeltsin in ’93…het
  parlementsgebouw werd bestormd,vuurgevechten (met echte kogels uit echte kalashnikovs),
  tanks rolden door de straten,noodtoestand, parlement opnieuw bestormd, zware gevechten, ziekenwagens rijden af en aan,tientallen doden, honderden gewonden….

  De dag dat het Binnenhof door tax-rebellen met mortieren en kalashnikovs
  wordt bestookt en Zalm ergens in een
  betonnen schuilkelder onder het ministerie van financieën wanhopig belt naar de generaals wanneer ze nu eindelijk komen met versterkingen want
  de anti-tax-rebellen zijn bezig het ministerie te bombarderen ,spreken we over een "opstand".

  Al de rest zijn kwajongensstreken van het soort "wel willen maar niet kunnen"
  die aangeven dat Nederland in rustige
  ontevredenheid verder snurkt.

  Groetz,

  Cincinnatus.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. [11] Je hebt inderdaad iets gemist. Zeggen (zéggen!) dat er een probleem is omdat Marokkanen niet integreren, dat gevangenissen extreem meer dan proportioneel gevuld zijn met allochtonen, dat "Islam" geen "vrede" betekent maar "onderwerping", dat de Westerse cultuur objectief béter is dan alle andere culturen op welk moment dan ook in de geschiedenis omdat wij extreem veel rijker zijn op elk gebied dan alle anderen: het MOCHT niet. Het gepeupel mocht het besmuikt in het café zeggen ("ik ben geen racist, maar..") maar in de betere kringen was het absoluut not done om ook maar iets negatiefs te zeggen over de massale import en het collectief geknuffel van allochtonen. Toen kwam Paul Scheffer met z’n "drama" http://www.nrc.nl/W2/Lab/Mu
  Ik heb veel tegen PvdA’ers, maar Scheffer is een zekere held. Na Scheffer viel het 2 jaar stil, maar er was hoop, en Fortuyn was de man die in het enorme gat op rechts sprong. Hij heeft in één klap: de linkse kerk ontmaskerd, homo’s van elke zieligheid ontheven (dat was daarvoor écht anders), en, en dat is het belangrijkste, de vrijheid van meningsuiting teruggebracht. Geen rechter, hoe links ook, die ooit nog iemand gaat veroordelen voor een foute mening. "Het volk" pikt dat niet meer. "Het volk" heeft ook geen respect meer voor de linkse rechter die het beter weet.

  En het gaat niet slechts over allochtonen. Het gaat ook over de WAO, over uitkeringen, over slaven, over subsidies, over krakers, over Srebenica, over het broeikaseffect, over Het Journaal, over de Derde Wereld. Het officiele, correcte, verhaal is onzin.

  Het volk gelooft het kabinet niet meer als Donner dreigt met concentratiekampen als we niet netjes voor de EU-grondwet stemmen. Het volk weet het als ze genaaid worden door de introductie van de Euro. Het volk is te goed opgeleid, het volk heeft opeens een mening die télt. De regering doet niet voor niets "geheime" opiniepeilingen, waar ze die tot voor een paar jaar geleden totaal oninteressant vonden; de regering voelt sinds kort de hete adem in de nek van het gesundenes Volksempfinden en het volk heeft het nogal vaak bij het rechte eind.

  Er worden geen koningen meer onder de guillotine gelegd, er worden geen parlementen meer in brand gestoken. Op die manier is er nog maar weinig weerstand. Maar er is wel degelijk een veenbrand, een opstand tegen de gevestigde orde. De "mensen in het land" zijn mad as hell, and they’re not taking it anymore.

 12. [12]
  Fortuyn heeft zeker de politiek-correctheid een zware slag toegebracht, maar om te zeggen dat die correctheid nu niet meer bestaat vind ik een beetje overdreven. Nu is het juist een omgekeerde correctheid: Je mag wel zeggen dat allochtonen crimineler zijn, je mag zelfs alle onschuldige allochtonen de daden van hun criminele "collega’s" in de schoenen schuiven. Nu valt men niet meer over een Janmaat die zegt "Nederland is vol", uitgezonderd bij de publiek omroep en Barend en Van Dorp, maar over een imam die een vrouw geen hand schudt. Ik zie geen 25% reductie van de bureaucratie, geen belastingverlaging, geen verminderde regulatie, geen grotere vrijheid op welk ander vlak dan ook. De immigratie was onder Paars II al verminderd, maar is bij lange na niet zo drastisch verlaagt als Fortuyn wilde. De Nederlandse bevolking groeit nog steeds, en dat komt voornamelijk op het conto van immigranten en allochtone en autochtone sociaal zwakkere groepen. Daar wordt niets aan gedaan, terwijl het juist die groepen zijn die volgens dezelfde nu heersende politieke correctheid de meeste criminaliteit veroorzaken. De overheid heeft wel meer macht: identificatieplicht, preventief fouilleren, uitbreiding bevoegdheden van alle veiligheidsdiensten, enzovoorts. Voor zover er al een opstand is geweest kun je je dus sterk afvragen of dit netto positief heeft uitgepakt.
  En wat bedoel je in vredesnaam met de "zieligheid" waarvan homo’s nu, dankzij Fortuyn, ontheven zijn? Ik voelde me al niet zielig voordat die stereotiepe homo met zijn nichterige hondjes op het beeldscherm verscheen.

 13. Joep,

  De mensen in het land zijn "mad as hell, and they’re not taking it anymore" maar ondertussen betaalt toch iedereen braafjes z’n belastingen,loopt met een identiteitsbewijs op zak,lijkt de PvdA de grootste partij te gaan worden en is 2/3 van "Het volk" volstrekt ongeïnteresseerd in de EU-grondwet.

  Dat er nu bij wat meer aandacht is voor
  de negatieve aspekten van de massa-immigratie heeft niks te maken met "het volk dat het niet meer pikt" of zelfs
  niet met potige Pim maar wel met ene Osama Bin Laden.
  De politieke elite vindt radicale Moslims met bommen toch niet zo leuk en dus hebben ze besloten ook voor die lui de teugels wat strakker aan te halen, vandaar dat je er nu al es wat in de pers over leest.

  Immers in tegenstelling tot jou beseffen Bin Laden en de Nederlandse leiders maar al te goed dat "opstand" te maken heeft met "replacement off the elite".

  Het polder-model van opstand dat erin
  bestaat wat te zeuren aan de café-toog
  en triomfantelijk te kraaien als es
  een politicus bij wijze van scherts
  dit gezeur beaamt en ondertussen braafjes belastingen betalen,slaafs kronkelen voor bureaucraten en één keer per 4 jaar gaan stemmen,
  op "democratische" kandidaten,vormt voor niemand een bedreiging vandaar ook
  dat er in Nederland nooit wat verandert
  ongeacht de verkiezingsuitslag.En vandaar ook dat die politici altijd grijnzen als ze campagne voeren : die lachen het onozele volk gewoon uit, wel wetende dat zolang er voer in de bak, pils in de ijskast en voetbal op teevee is het volk buiten wat zeuren aan de toog zich gewillig laat ringeloren en meevoeren waarheen de leiders willen.

  Het Jihad-model van opstand daareentegen waarbij maffe Moslims vliegtuigen, gebouwen opblazen en aangeven politici een kopje kleiner te
  willen maken en te vervangen door een nieuwe leidersklasse (zoals in ’79 de Shah vervangen werd door de ayatollah’s) kan voor de politieke leiders wel degelijk gevaarlijk worden.Vandaar dat ze niet grijnzen wanneer ze het over Moslim-fundamentalisten hebben en een grootse
  agiprop-campagne hebben opgezet om
  "Westerse normen en waarden" te promoten, lees de Moslims ertoe te bewegen het Jihad-opstand-model te vervangen door het polder-opstand-model.

  Groetz,

  Cincinnatus

 14. Leuk, dat wisselkoersverlies…

  Het is goed om te lezen, horen en zien dat eindelijk ERKEND wordt dat wij niet voor niets jaren hebben geklaagd over onze koopkrachtachteruitgang.

  Maar bij de vraag of wisselverlies.org het voor elkaar krijgt om voor om en nabij 16 miljoen mensen het wisselverlies terug te krijgen, zet ik grote vraagtekens. De overheid zal dat echt niet betalen. Als ze het al "kan" betalen. In plaats daarvan is dat geld allang weer over de balk gesmeten aan iets onbenulligs of iets ontzettend stompzinnings, of is alweer toegezegd weer wat meer te betalen aan een of andere EU-regeling.

  Als het wel lukt dan wil ik ook wel mijn betaalde WAZ premies terug krijgen. Ik heb ieder jaar zowat 1700 euro betaald en nadat het afgeschaft is, zie je je centen nooit meer terug.

 15. Kijk maar uit.
  Voor je het weet komt Zalm als tegenmaatregel met het "Wissel-forfait".

  (Bron: geheime voorpublicatie ministerie van Financiën)
  Huiseigenaren met een hypotheek hebben in feite een winst van 10%, want dankzij de te lage koers waarmee de gulden is ingeruild zijn de schulden in één klap 10% minder geworden. Dit betreft huizenbezitters die al voor 1-1-2002 een hypotheek hadden lopen. Deswege is het ministerie voornemens een forfaitaire heffing toe te passen op al deze huiseigenaren. Deze heffing bedraagt 25% van de genoten winst op hypotheekschulden.
  In praktijk betekent dit dat iemand met 200.000 Euro hypotheek een netto winst had van 20.000 Euro, waarover nu een éénmalige heffing van 25% geheven gaat worden, in dit geval dus 5000 Euro. Dit ter bescherming van de mensen die een hypotheek hebben afgesloten ná de euro-conversie.

 16. [16] huiseigenaren hebben dan wel een winst doordat hun schulden lager werden ingeschat door onze minister van financien, maar net als alle nederlanders werd ook hun salaris door het geklooi van zalm met diezelfde 10 % verlaagd.
  behalve de werkgevers is er dus helemaal niemand die beter is geworden van het gesjoemel van de minister van onkunde

 17. [16] Dat is onzin wat je schrijft. Je hebt pas winst gemaakt op je huis als je het verkocht hebt. Het feit dat je schuld 10% lager is wil nog niet zeggen dat je dan meteen winst maakt. Sterker nog de hypotheek staat hier los van. Het gaat om het verschil tussen de aanschafwaarde en de verkoopopbrengst. Hetzelfde principe geld voor een ondernemer met een handelsvoorraad. Als de inkoopprijs van artikel X daalt dan maakt deze ondernemer ook niet ineens meer winst op de artikelen die al op voorraad lagen en tegen hogere prijs zijn ingekocht.

 18. Bas: cynisme is niet een stijlvorm die door iedereen direct begrepen wordt. Maar blijf vooral proberen!

  Zoals je kunt zien was het niet ik die het geschreven heeft, maar een "geheime voorpublicatie van het ministerie van Financiën"

  Vergeet niet dat je ook al belasting betaald over een fictief rendement op je spaargeld. De volgende stap zou zomaar kunnen zijn om belasting te vragen over het fictieve rendement op je woning.

 19. [17]
  Bas,
  Hoe zijn volgens jou "de werkgevers er beter op geworden"?

 20. [20]Jazeker, werkgevers zijn er beter van geworden. Werkgevers hebben hun prijzen aangepast en de lonen zijn daarbij achtergebleven. Arbeid is voor de werkgevers goedkoper geworden. We geven tegenwoordig een euro uit waar we vroeger een gulden voor betaalden. Het is een geldwissel truc. In een klap hebben we de inflatie van de afgelopen jaren goedgemaakt.

Comments are closed.