maandag, 30 mei 2005
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

‘Voorstanders volstrekt misleidend’

Oud onderhandelaar Vijverberg wijst in Elsevier op nadelen van Grondwet:

In Nederland en Frankrijk zetten voorstanders van de Grondwet uitvoerig uiteen welke grote voordelen de Europese samenwerking de afgelopen decennia heeft opgeleverd. Onmiskenbaar juist: doch dat alles is gebeurd zonder Grondwet. De vraag is dus: wat is de meerwaarde van deze Grondwet, die voor 80 a 90 procent bestaande regels herschrijft, en wat zijn de nadelen? Over nadelen (machts-centralisatie binnen de Unie, sterke groei van de Brusselse administratie) spreekt geen enkele voorstander van de Grondwet, noch in Nederland, noch in Frankrijk. Het is alles rozengeur en maneschijn! Volstrekt misleidend.

Lees de volledige tekst uit Elsevier

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Ben schreef op : 1

  Tja, we moeten wel erkennen dat Balkenende een talent heeft zelfs met de meest onzinnige redenaties toch nog op een ‘Ja’ advies uit te komen, niet gehinderd door enige feiten.

  Ergens gok ik erop dat de gemiddelde burger daar inmiddels wel doorheen prikt, en met een beetje geluk komen we met een ‘nee’ ook nog boven de 30%-drempel uit.

  Het aardige daaraan zou zijn dat bij een nederlands ‘nee’ al 2 staten uit het oorspronkele EGKS deze mallemolen verwerpen.

 2. libje schreef op : 2

  Het was voor Balkenende dan ook : een Franse slag….

  trouwens ook voor Chirac, die ons en de wereld verklapte dat dit NEE een groot verlies voor Frankrijk was: Ergo, zij hadden zich met een JA veel meer macht ( ten koste van ons) toegedacht.