In de Telegraaf van vandaag stelt prof.dr. Paul Schnabel van het gezaghebbende Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) voor, om ouderen van een ‘Daluren-kenteken’ te voorzien.


Het aantal ouderen neemt de komende jaren nog fors toe, en al deze mensen blijven gewoon in de spits autorijden. Dat moet ontmoedigd worden vindt heer Schnabbel. Met een grijs-kenteken – makkelijk te herkennen voor de controlerende politieagenten, aan de haarkleur van de bestuurder(?) – kunnen zij buiten de spits goedkoper rijden. Een overheids-maatregel dus om bepaald gewenst gedrag te ‘stimuleren’.

Behalve het rijden op piek-uren, beklaagd deze Schnabbelaar zich ook over het feit dat deze ouderen zomaar gewoon in de randstad blijven wonen! En dat terwijl er op de rustige groene Veluwe veel meer plek is. Misschien is hier een groen-strook aan te leggen met gesubsidieerde huizen, om migratie naar het oosten te bevorderen?

De SCP-directeur heeft het alles nog niet uitgewerkt in een dik rapport; hij heeft slechts een steentje willen bijdragen aan de discussie omtrent de mobiliteit in ons land.

Toevallig stond ook in de Metro dat het aantal ouderen de komende 30 jaar zal stijgen naar ca. 4,5 miljoen. Met beleidsmakers als Schnabbel moet het u niet verbazen als de randstad zich gaat verplaatsen naar de (dan niet meer zo) rustige omgeving van Putten, en de files in het midden van het land zich vooral voor gaan doen zo tussen 10:00 en 16:00.

Hou oud is deze professor zelf eigenlijk?
Misschien wil hij zelf binnenkort wel goedkoper gaan rijden en mooi ‘buiten’ gaan wonen?

5 REACTIES

  1. Een mooie start is dan natuurlijk om een stoffig instituut als het SCP zo snel mogelijk over te plaatsen naar Drente. Dat scheelt al vast een beetje overlast in Den Haag, maar ik vermoed dat onze Schnabbelaar liever alleen regels en plannen bedenkt voor andere mensen. Het beste is natuurlijk om het SCP op te heffen in Den Haag en daarna nooit meer elders op te bouwen…

  2. Ik vind dat die meneer een beetje soort van Nazi ideeën heeft. Waar bemoeien die keutels uit Den Haag zich mee??

  3. Inmiddels is dus gebleken dat de man nogal sarcastisch bezig was, hetgeen aantoont dat mensen idiote plannen inmiddels serieus nemen.

  4. [2]
    Nog niet gemerkt, dat er steeds meer van dit soort lieden komen ? Nederland is heel aardig op weg een Duitse provincie onder EU-paraplu te worden.

  5. [3]
    Dan heeft Schnabel een punt. Misschien wordt er iets mee bereikt.

Comments are closed.