Het lijkt erop dat de messen niet alleen in Parijs geslepen worden. Ook in Den Haag neemt men alvast een voorschot op wiens kop moet rollen als wij morgen met z’n allen lekker TEGEN gaan stemmen.

En het gonst van de geruchten in het Haagsche! Op de nominatie staan de minister van Buitenlandse Zaken Berend Botje en natuurlijk met stip, Mr. Patsy himself, de man die alles in zich heeft om als zondebok te worden geofferd, Atzo Nicolai.

Maar de bloeddorstige nee-kampers willen nog meer. Ook Woutertje Bos, de eenzame folderaar, en Femke Halsema (vanavond telefonisch te bereiken op 0909-GROENLINKS, “Bel me dan….”) moeten volgens Mat Herben de gang naar het politieke schavot maken.

Dat wordt nog spannend in Den Haag en we kunnen ons vanaf nu dus gaan afvragen: Wie wordt de nieuwe Johan Van Oldebarnevelt?

7 REACTIES

 1. Nja…het probleem is dat waar Oldenbarnevelt destijds effectief er z’n hoofd bij inschoot (en in zekere zin was dat onheus want hij wel was een verdienstelijk staatsman) het nu slechts gaat om beeldspraak.

  Denk bijv aan Ad Melkert in de tijd…hij kreeg de zwarte piet toegeschoven en moest naar het schavot maar ad’s hoofd zit nog stevig op z’n romp en hij schept momenteel grof poen bij het IMF ald bestuurder.
  Ook andere politici die moesten opstappen (bijv Robin Linschoten, Gerrit Brax,René Van der linden,Brinkman …) worden binnen de korste keren weer binnen boord gehesen en krijgen een mooi, vetbetaald postje buiten de luwte als dank voor bewezen diensten.

  Het gevolg is natuurlijk dat de politieke klasse nooit wat leert en rustig verder gaat met hun uitvoeren van hun agenda, ongeacht of de kiezers het daar eens mee zijn of niet…

  Thomas Jefferson schreef wijze woorden toen hij opmerkte :

  "The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants."

  Groetz,
  Cincinnatus.

 2. Kan daar geen leuke poll over gehouden worden? Wiens kop rolt het eerst?

 3. Ik vind eigenlijk dat alle leden van de regering die ons de afgelopen weken hebben lopen bedonderen en voorliegen, dat is dus gewoon hun campagne geweest, de eer aan zichzelf dienen te houden en moeten opstappen. Zij vertegenwoordigen zeker niet meer het volk. Daarnaast vind ik dat oppositie-figuren die zodoende hun eigen achterban hebben verraden ook zeker niet in een regering kunnen gaan zitten. Feitelijk zou iedere parlementarier die zo enorm voor was moeten opduvelen, en vervangen moeten worden door iemand die tegen is. Wat moeten we bij heronderhandelingen nou in vredesnaam van Balkenende verwachten, als hij niet eens weet waar hij het over moet hebben?

 4. [4] Nee, de eer aan zichzelf houden betekent in het meest beroerde geval dat ie zich een kogel door het hoofd jaagt, dat hoeft nou ook weer niet, laat hem maar gewoon zelf aftreden. Als hij principes heeft doet hij dat ook.

 5. [5] Ik vrees dat het begrip "eer"
  dhr Balkenende en z’n Haagse companen
  volstrekt onbekend is.

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.