Net als ieder VRIJ MENS!
Uit een mededeling van Jan Peter Balkenende valt op te maken dat Prins Willem-Alexander niet gaat stemmen in het referendum. Dat komt omdat hij waarschijnlijk niet door heeft wat er aan het gebeuren is, en wat de juiste principes zijn.

Jan Peter zegt:”De prins moet boven de partijen staan. Als hij zou stemmen, zou dat blanco zijn. Maar omdat dit niet te controleren is, denkt de premier dat de prins woensdag niet naar de stembus gaat.”

Dat klopt helemaal met de libertarische argumenten bij een gewone verkiezing waar je op een persoon of op een partij stemt. Dan geef je aan jouw kandidaat een bevoegdheid die je zelf niet eens hebt. Dat is bedrog en immoreel. *)

Maar bij dit referendum speelt echter heel iets anders. De heersende politieke elite wil een sterker mandaat. Zij wil dat iedereen nu tekent, dat wat in het verleden allemaal gebeurd is, geaccepteerd en goedgekeurd wordt. Alle oude verdragen zijn immers verwerkt in die nieuwe Grondwet. Bovendien willen ze dat u tekent dat u er mee akkoord gaat, dat ze in de toekomst op de ingeslagen weg doorgaan.
Een eenmalige kans om daar ja of nee op te zeggen, die nooit meer terugkomt!

Ik kan me niet voorstellen dat Willem-Alexander het fijn vindt dat Nederland zijn soevereiniteit nog duidelijker ondergeschikt maakt aan die van de EU. (Los ervan of dat nu al min of meer zo is, hoef je dit niet nog extra te bevestigen in een (onleesbaar en vaag) contract waar je niet meer onderuit kunt komen)

Als Willem, (en/of libertariërs en/of andere leden van het Koninklijk Huis)) nu niet gaat stemmen, communiceert hij dat hij de politici hun gang wil laten gaan. Als hij wel gaat stemmen, en hij zou “ja” stemmen, dan compromitteert hij zich natuurlijk nog meer. Zelfs al weet niemand anders wat hij gestemd heeft. (Hopen we).

Maar hij kan ook gaan stemmen en op de TEGEN-knop drukken. (Ook dat zou dan niemand anders moeten weten) En dat is de enige morele daad om het kwaad tegen te houden. Dit is iets wat Willem-Alexander zonder meer kan doen voor Nederland, voor zijn kinderen, en voor zichzelf.
Hetzelfde geldt voor alle libertariërs en andere mensen die de vrijheid lief hebben.

P.S. Wij willen dit bericht graag aan Willem-Alexander doorsturen. Het zou hem een duidelijker inzicht in deze kwestie kunnen geven. Wie heeft zijn e-mail adres?
——————————————-
*) Wij zijn sterke voorstanders om bij de normale verkiezingen NIET TE STEMMEN. Zowel om praktische als morele redenen. Zoek op http://www.libertarian.nl naar artikelen van Frank van Dun om daarover onweerlegbare argumenten te lezen. Na 1 juni komen we daar eventueel graag op terug.