We hebben Wouter nu een keer of drie op TV iets horen zeggen over de grondwet, maar hebben daarbij geen enkel behoorlijk argument gehoord om er voor te zijn.

Het was net als bij vorige politici die we hoorden het liedje over samenwerking en solidariteit. Het zal bezoekers van de Vrijspreker wel duidelijk zijn dat we daarvoor geen grondwet van 483 pagina’s nodig hebben.

Een beetje flauw argument was: “We gaan toch geen hek om Nederland zetten.”
Is daar dan ooit sprake van geweest? Of is dat een geheime verborgen dreiging net zoals toen indertijd onze gulden voor 10 % te weinig verkocht werd? Om Zwitserland, Noorwegen, enz. staat toch ook geen hek?
Overigens verklaarde Wouter dat hij over die zwendel niets heeft geweten voordat het nu uitgekomen is. En daarbij deed hij erg lief voor Zalm.
Ik heb nog nooit meegemaakt dat een oppositiepartij zo soepel tegen de regeringspartijen optreedt. Vroeger had je nog kerels in het parlement die onmiddellijk het aftreden van Zalm geëist zouden hebben! Maar mogelijk dat er nu een verbond is om voor het referendum geen moeilijkheden te maken?

Wouter zei ook dat we nooit iets hadden mogen zeggen en dat we nu de kans krijgen onze mening te laten horen. Mooie kans! Je mag alleen maar ja of nee zeggen tegen een pakket van 448 artikelen en 36 protocollen en 50 verklaringen! Dit is al een reden om NEE te stemmen. Zelfs bij twijfel moet je stoppen. Dus NEE.
Tot mijn verbazing vertelde Wouter dat hij “het grootste gedeelte gelezen had.” Daar begrijp ik helemaal niets van. Hij heeft dus niet alles gelezen! Dat bleek ook uit een volgend “argument”.

Wouter zegt namelijk dat we (Nederland!) nu voor het eerst de mogelijkheid krijgen om een beslissing vanuit Brussel, de Commissie, tegen te houden!

Er staat in de grondwet dat als een land iets tegen wil houden, dat het dan nog een achttal landen aan zijn zijde kan proberen te krijgen, en dat ze dan samen die beslissing kunnen terugsturen. En dan kan de Commissie bepalen dat het toch gewoon moet doorgaan!
Even een stukje zelfbevrediging dat we het lekker drie maanden hebben kunnen tegenhouden!
En moet je jezelf daarvoor ondergeschikt aan de EU maken en je soevereiniteit opgeven?

Wouter vindt wel dat er te veel en te gekke bepalingen uit Brussel komen. Zoals de glazenwasserladder die maar 3 meter hoog mag zijn! We schreven daar al eerder over.

Het is echter een goed voorbeeld over HOE alles gebeurt. Want toen had Nederland nog een vetorecht. Dat gaan we nu prijsgeven met die grondwet. We krijgen dus veel minder kans om iets tegen te houden!

Wouter heeft gelijk dat het probleem van de toelating van Turkije niet expliciet in die 483 pagina’s staat. Er staat echter wel dat dergelijke landen mogen toetreden (onder voorwaarden). En als er meer landen bij komen, wordt de invloed van Nederland wel kleiner. Nu al met Bulgarije en Roemenië moet Nederland twee zetels in het Europarlement afstaan. Reken maar uit hoeveel kleiner de huidige invloed van minder dan 3 % gaat dalen als er een land van 80 miljoen inwoners bij komt! Nederlandse invloed nadert naar nul.

Bij Barend en van Dorp vroeg Jan Mulder terecht naar wat er nog meer voor verborgen trucjes in die grondwet zitten. (net als bij de euro). Wel, die zitten onder andere in de tegenspraak en voor meerdere uitleg vatbare artikelen. Laat straks de juristen maar komen!
Hier geldt weer: Bij Twijfel Stoppen! Trap op de rem.

Wouter lees het boek nog eens helemaal. Dat kan maar tot een conclusie leiden: STEM TEGEN!En als U dan ook de PVDA kunt overtuigen, zal later blijken dat u een groot staatsman bent die Nederland van een ramp heeft gered!

Ik neem aan dat ik objectief heb weergegeven wat Wouter gezegd heeft. Maar we zullen hem dit stukje toch rechtstreeks toesturen en aanbieden dat hij eventuele misverstanden op de Vrijspreker mag rechtzetten.

5 REACTIES

 1. De gluiperd! "ik was toe kamerlid, ik wist er niets van"…. Wouter de kastnicht is toevallig ook staatssecretaris van financieen geweest onder het kabinet Cock II. Je moet wel heel naief zijn om te geloven dat hij niks wist van het te goedkoop inruilen van de gulden.

 2. Ik hoorde hem op een bepaald moment zelfs zoiets beweren, dat in de Grondwet eindelijk wordt aangegeven, waarover de EU niets te zeggen heeft.

  Begrijpt U het ?

 3. [2] Da’s toch simpel. De grondwet bepaalt dat er geen grenzen meer zijn aan wat Brussel mag doen. Dat is nu eindelijk zwart op wit aangegeven.

 4. [3]
  Oh ja, alleen suggereert Wouter precies het tegendeel, namelijk, dat de macht van de EU door de Grondwet begrensd zou worden. Hetgeen dus straks juist NIET meer het geval is.

 5. Er gaat bijna geen maand voorbij of we horen dat iets (meestal iets leuks, iets nuttigs) niet mag van ‘Brussel’.
  En dan moeten wij geloven dat ‘Brussel’ ons juist meer vrijheid geeft?
  Als we werkelijk meer vrijheid krijgen, dan zijn enkele A-4tjes al meer dan voldoende: de rest kan de burger zelf wel uitmaken.
  Het is net zo’n ‘vrijheid’ als met dat paspoort: vroeger alleen gecontroleerd aan de grens, nu overal gecontroleerd.

Comments are closed.