Premier Juncker van Luxemburg neemt ontslag als zijn land volgende maand NEE bij het referendum grondwetverdrag stemt.
Het is volgens hem een kwestie van fatsoen voor de kiezers van Luxemburg.

4 REACTIES

 1. [1] Duidelijk is dat zowel de regering als de Kamer (85 %) een beleid vooert dat in strijd is met "de wil van het volk".
  Wie moet er dan aftreden?
  En dan de regering laten waarnemen door het trio Wilders, Rouvoet, Marijnissen?

 2. Goed idee: Alleen mensen die kunnen aantonen dat ze, al minstens 10 jaar, lid zijn van de SP EN die elke zondag twee keer naar een orthodox christelijke kerk gaan, mogen dan minister, kamerlid of ambtenaar worden.
  Wilders kan dan MP worden.

  Zouden we het halen: 3 ministers en 10 kamerleden?

  That’ll teach them!

 3. Zuidelijk-Nederlandse hoogleraar Paul de Grauwe zegt dat eurozone nu een huis zonder dak is.

  http://www.standaard.be/nie
  UITREKSEL
  BRUSSEL – Waarom zou Italië de euro geen vaarwel zeggen en opnieuw de goede oude lire invoeren? Een vraag waar niemand wakker van zou liggen als ze gisteren niet gesteld was door Roberto Maroni, de Italiaanse minister van Arbeid en een zwaargewicht in de regering-Berlusconi
  De bedenkingen van Maroni in de Italiaanse krant La Repubblica liggen in lijn met de waarschuwing van de Leuvense hoogleraar economie Paul De Grauwe dat na het tweede ,,neen” tegen de Europese grondwet in vier dagen tijd ,,een gevaarlijke toestand” is ontstaan.

  De euro biedt voor sommige landen geen duidelijke voordelen, vindt hij, en wordt er integendeel als de oorzaak van heel wat economisch kwaad gezien. Het probleem ligt volgens De Grauwe bij groeiverschillen in de eurozone. ,,En de uiteenlopende evolutie van de concurrentiekracht in de lidstaten doet de verschillen nog toenemen.”

  De Grauwe heeft overschot van gelijk als hij zegt dat die problemen maar verholpen kunnen worden door meer politieke integratie. Het Franse ,,non” en het Nederlandse ,,neen” tonen aan dat meer politieke samenwerking de komende jaren niet heel waarschijnlijk is.

  ,,Zonder die integratie is de eurozone een huis zonder dak”, zegt de hoogleraar, ,,dat steeds minder comfortabel wordt”. Zijn besluit dat veel bewoners het huis daarom vroeg of laat zullen willen verlaten, lijkt echter een brug te ver.

Comments are closed.