Op zondagavond heb ik voor een gedeelte naar het programma “God bestaat niet”gekeken.
De geïnterviewde man verklaarde: “Ik ben tegen ieder geloof , omdat zij ervan uitgaan dat ze de enige en juiste moraal hebben. En deze moraal dient aan de ongelovigen opgedrongen te worden met behulp van wetgeving. Dus scheiding godsdienst en staat is een farce.”
Hier moest ik aan denken toen ik de volgende voorvallen las.

De politie van Chicago publiceert met ingang van gisteren namen, adressen en foto’s van hoerenlopers op haar website.
Iedereen die voet zet in Chicago moet weten dat hij wordt gearresteerd als hij prostituees benadert, zei burgemeester Ricard Daley (katholiek).
“Als u gearresteerd wordt komt iedereen dat te weten – uw vrouw, uw kinderen, uw familie, uw buren en uw werkgever.”
Maar dat is nog niet alles, tenslotte moet er toch door iemand iets “verdiend” worden.
Behalve de schandpaal wacht hoerenlopers in Chicago, de op twee na grootste stad van de VS, duizend dollar boete en inbeslagname van hun auto. Bij herhaling kunnen zij in de gevangenis belanden.
Dit is nu een goed voorbeeld van het opdringen van zijn moraal ( of de moraliteit van het geloof) via wetgeving aan anderen. De SGP heeft dit ook al eens voorgesteld.
Zolang als beide partijen ( de hoer en de loper) tot een vrijwillige overeenkomst komen en er dus geen sprake is van geweld, is dit een normale transactie.
Maar natuurlijk niet in de ogen van een gelovige. Betaalde seks is immoreel en dient alleen binnen een huwelijk (partnerschap?) uit liefde plaats te vinden.
Daar heet het dan “betaling in natura”of voor wat hoort wat.
Als zij dit vinden, mij best. Het enige wat zij kunnen doen is dus zelf geen gebruik maken van de diensten van een prostituee. Maar laat anderen, gelovig of ongelovig, zelf bepalen wat wel of niet kan.

Politici in Australië vinden dat de inhoud van bepaalde programma’s wettelijk geregeld moeten worden.
Wat is er gebeurd!
In een uitzending van “Big Brother” hebben de huisbewoners zich naakt door het huis begeven en er schijnt ook nog een “vrijpartij” te hebben plaatsgevonden.
Ofschoon de producent aan zijn wettelijke verplichting had voldaan, namelijk het aangeven dat het programma niet geschikt was voor jeugdige kijkers onder de 15 jaar, vielen de politici over het feit dat de uitzending plaatsvond op een tijdstip dat er nog veel jeugdige kijkers niet (alleen?) naar bed waren.
Volgens de politici zou zo’n uitzending kinderen op bepaalde ideeën kunnen brengen en dat moet vermeden en dus verboden worden.
Waarschijnlijk op hetzelfde tijdstip werd op een ander net het journaal gepresenteerd, met daarin de gebruikelijke onderwerpen zoals, bomexplosies in Irak, moord en doodslag, diverse calamiteiten, onenigheid tussen politici, seksschandalen waar politici bij betrokken zijn, aanrandingen en natuurlijk de uitslag van het referendum in (Nee)derland.
Maar dit is toegestaan! Dit is informatie! En er wordt vervolgens niet door de politici bij stil gestaan wat de consequenties voor het zogenaamde kinderzieltje kunnen zijn.
Nee, want dit past in hun moraliteit om aan te tonen dat de wereld slecht is en dat al die gebeurtenissen voorkomen hadden kunnen worden als iedereen maar gelovig zou zijn.
Laat kinderen, met de hulp van de opvoeders, zelf bepalen waarnaar ze wel of niet willen kijken.
En ik heb een geruststelling voor de politici. Op een gegeven moment, voor de een vroeg en voor de ander wat later, komen kinderen er toch vanzelf wel achter wat het is om “doktertje” ( niets ten nadele van deze beroepsgroep) te spelen.

18 REACTIES

 1. Waar moeten de hoeren in die brave wereldstad van leven ?

  In Nederland zou -volgens huidig Nederlands recht- tegen zo’n besluit van het College van B & W met succes kunnen worden geappelleerd, waarna vervolgens de hoeren schadeloos gesteld zouden kunnen worden.

 2. En hier http://www.chicagopolice.or… zijn de heren dan. Verdacht alleen nog maar! Ze zijn nog niet veroordeeld! Let op de tekst: "These individuals are presumed innocent until proven guilty in a court of law."

  Stel dat je ‘onschuldig’ blijkt, halen ze dan je foto gewoon weer weg?

 3. Helaas bepaalt sexuele frustratie nog steeds het handelen in grote delen van de wereld. Sex op TV wordt inderdaad verwerpelijker geacht dan de meest ranzige schietfilms. Twee mensen die elkaar invalide slaan mag wel vertoond worden, twee mensen die elkaar beminnen zou slecht zijn voor de kinderziel. het is duidelijkw aarom geweld op deze wereld nog steeds de norm is en regeringen het voor elkaar hebben gekregen om de laatste eeuw 200 miljoen mensen te vermoorden. Geweld mag namelijk, sex niet. En de hormonen zullen zich toch moeten uiten. Zie bijvoorbeeld de hormonenkanonnen in de islamitische wereld…..

  Misschien is het een volgende stap in de beschavingsgeschiedenis als sexuele frustraties en taboes verdwijnen. Ik ben bang dat we voorlopig nog niet zo ver zijn.

  Ik hou me aan het adagio
  "Make love, not war!"

 4. [3] Inderdaad de kama sutra moet hier weer heruitgevonden worden als ik dan bedenk dat er in India tempels werden gebouwd vol met beelden/taferelen van sex !
  En dan niet dr bovenop,afrollen en gaan slapen maar de meest kunstige standjes met 1 of meerdere personen en er werdt verkondigd dat sex een kunst is en je spiritueel op
  hoger nivo kan brengen dan vindt ik het jammer dat die trend van duizenden jaren geleden zn weg niet vondt naar de rest van de wereld dan was ik de eerste die me liet bekeren als ik toen geleefd had !
  Nu zitten we mooi met al die fundementalistiche drek in onze maag

  Kook lof geen spruitjes

  De oorlog schopte alles in de war

 5. [4]
  Het zijn met name de religies "van het boek’ (Jodendom, Islam en Christendom) die sex tot iets zondigs hebben gemaakt. Niet voor niets zijn de religies van het Boek ook de religies die een god aanbidden die gewelddadig, intolerant en oorlogszuchtig is.

  Een jongeman die geen sex heeft is namelijk een veel fanatieker soldaat. Oorlogszuchtige culturen zullen dus altijd sex tot zonde verklaren, en dus ook vaak een religie van het Boek tot officiele religie maken.

  Sexuele bevrijding is dus een belangrijke stap op weg naar een vreedzamer samenleving.

 6. Typisch de Amerikaanse cultuur. Geweld op tv en bioscoop leveren geen problemen op. Amerika is de grootste producent van adultentertainment en dan maar zeuren over mannen die gebuik maken van de diensten van een prostituee.

  Zolang er geen sprake is van dwang, moet de overheid zich ergens anders mee bezig houden. Ik denk dat er wel grote problemen zijn als hoerenlopers.

  Bovendien is het schandalig dat de foto’s gewoon op internet worden gezet.

  In Amerika wordt wel met het vingertje gewezen naar fanatieke moslims, maar in Amerika zelf wonen genoeg fundamentele christenen die niet onderdoen voor die moslims.

 7. Hier heb ik echt even geen woorden voor, zeker na het bekijken van de link die Jodocus hierboven heeft neergezet waar inderdaad de gegevens en duidelijke foto’s van de klanten staan. Mens onterend en wat hebben ze in godsnaam een individu of de samenleving aangedaan? Ik zou het niet zeten, maar als iemand weet wie hier het slachtoffer van is, dan hoor ik het graag, ik ben benieuwd.

  In Nederland zijn ze op sommige plaatsen ook al ver heen. In Staphorst en Reimerswaal hebben de fundamentalisten van de SGP een officieel verbod op vloeken kunnen bewerkstelligen: http://www.nu.nl/news/53513
  Gelukkig is het juridisch niet mogelijk om werkelijk sancties op te leggen bij overtreding, maar het geeft wel aan hoe diep men ook dichter bij huis al gezakt is.

 8. Prima! Geweldig! Als je vindt dat je zo open over dit soort dingen kunt praten (tegenstanders van dit voorstel hebben het vaak over preutserigheid), dan moet je ook niet gaan janken als je foto op het internet wordt geplaatst. Niks om je voor te schamen, toch?!

 9. [8]
  Dus jij vindt het prima dat de politie jou oppakt na het anagaan van een vreedzame overeenkomst, onder dwang een foto van je maakt, en deze vervolgens publiceert?

  Overigens denk ik dat in een beschaafde samenleving, waar sex niet vies wordt gevonden, de vraag naar prositutie zal afnemen.

 10. [9] En niet vergeten dat je ook nog
  1000 dollar boete moet ophoesten en je
  auto in beslag wordt genomen.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. [4]
  Helaas is men in India tegenwoordig ook bepaald niet liberaal (als ze dat ooit al waren). Het hangt waarschijnlijk af van de plek en de cultuur waar je zit (India is minstens zo groot en divers qua talen en culturen als de EU), maar er worden daar regelmatig bioscopen gesloopt omdat ze "on-Hindoeïstische" dingen laten zien, en als je daar homo, lesbisch of transsexueel bent kun je ook je lol nog op.
  Het zijn echt niet alleen de volken van het boek die zo preuts zijn. Ook Chineze confucianisten, Japanse shinto’s, en vrijwel iedere andere cultuur is in het openbaar althans behoorlijk sexueel gefrustreerd.

 12. [9] Er zit een "maar" aan. De schrijver van dit artikel heeft – in tegenstelling tot een aantal nieuwssites – niet de reden genoemd die de burgemeester van Chicago aanvoerde voor deze maatregel: namelijk dat prostituees in verreweg de meeste gevallen gedwongen worden om dit ‘werk’ te doen. (Ik laat in het midden of dit de ware reden is, of slechts een smoes.) Als dit de werkelijke reden is, dan kan er wel sprake zijn van een ‘vreedzame overeenkomst’ tussen een klant en zo’n dame, echter de burgemeester gaat er vanuit dat de dame hiertoe niet vrijwillig gedwongen is. Het is natuurlijk wel heel apart dat als men vindt dat dit een probleem is, men dan maatregelen tegen de klanten neemt in plaats van tegen de pooiers die hierachter zitten.

 13. [11] [4] Peter, Owl,

  Dit doet me denken aan een gesprek dat ik had bij een bezoek
  aan het Hare Krisnah kasteel-klooster
  in Durbuy (http://www.radhadesh.com/in… ) met één van de leiders daar :

  Uit wat de beste man me vertelde begreep ik dat hun weg naar spirituele verlichting alleszins leidt via
  kuisheid : geen sex voor of buiten
  het huwelijk, geen zelfbevrediging, geen orgietjes, geen homosexualiteit
  en sex enkel gericht op voortplanting…(paus Benedictus 16 zou tevreden zijn moest ie het weten).

  Er zijn in het hinduïsme verschillende
  scholen, stromingen met verschillende
  methodes om tot "verlichting te komen"…zo heb je een stroming die verlichting probeert te bereiken via sex, de kama sutra is van oorsprong een cultisch boek met sextechnieken
  uit die richting (btw in dit geval is de film beter dan het boek 🙂 )

  Goeroe Sri Srimad A.C. Bhaktivedanta Swami Srila Prabhupada,
  stichter van de Hare Krishna-beweging
  daareentegen komt uit de Bhakti-yoga school ( http://www.sivanandadlshq.o… ) hetgeen concreet
  betekende dat hij de weg tot éénmaking
  van de ziel met god zag gebeuren door het eindeloos chanten van "Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare" (http://www.iskcon.com/cultu…)

  Dus Peter, voor je op pelgrimage naar Indië vertrekt wel ff goed informeren
  bij welke tempel je aanklopt of voor je het weet zit je inplaats van te feesten met rondborstige deernes de hele dag gymnastiek (yoga)
  oefeningen te doen of moet je met de handen boven tafel van ’s
  morgens tot ’s avonds "Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare" zingen ! 🙂

  Bezint eer ge begint !

  Groetz,

  Spiritueel niet-verlichte Cincinnatus.

 14. [5] Maar ook zonder seksuele deprivatie kan een mens lustig moorden, hoor.
  Het triootje Hitler, Stalin en Mao hebben torenhoge lijkenbergen veroorzaakt en ik dacht niet dat deze ellendelingen een puriteins bestel voorstonden. Of een religieus bestel. Ze hadden geen respect voor het individu, maar wel heel veel idealen. Vrij dodelijke combinatie.

  Ik denk dat mensen uit de Boeken halen wat ze zoal uitkomt. De wens om te knokken is primair, niet het al dan niet hebben van een Boek of geslachtsdrift.

  Verder moet je niet alles geloven: ‘een jongeman die geen sex heeft’ moet naar een dokter. Heel zeldzaam ziektebeeld, altijd al geweest.

  Huub

 15. [15] Huub,

  Denk dat die sexloze jongeman beter naar de hoeren kan gaan dan naar de
  dokter eigenlijk….

  behalve in Chigaco natuurlijk.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 16. belachelijk. ik ben zelf gelovig en die wetten in Chicago ga ik mij ook echt niet aan houden.
  Dit is niet christendom wat zij verkondigen. Alle wetten van God zijn anders en rechtvaardiger.

 17. Wat is er gebeurd met de privay van hoerenlopers? Waarom moeten ze tegenwoordig maar allemaal aan de schandpaal genageld worden? Eerst dit en nu Tegengif (http://www.nl.bol.com/is-bi…), waar ligt de grens??

Comments are closed.