Kort na het referendum hoorde en las ik allerlei kreten in de tweede kamer (u weet nog wel, die grappenmakers die alsmaar beweren ons te vertegenwoordigen) over dingen als “meer referenda”, “naar de burger luisteren”, “de kloof verkleinen”, en nog veel meer. Het verstomde al snel, nog voor het weekeinde.

Een Belgische minister zei tegen een Vlaamse krant een paar dingen over Balkenende die iedereen al jaren over hem zegt maar het vormde een welkome afleidingsmanoeuvre om de aandacht af te leiden van de ‘referendumellende’. De gespeelde verontwaardiging veroorzaakte een rel in de slaafse media en over het referendum en de consequenties hoor ik vrijwel niemand meer. Of zit ik soms niet op te letten?

In de rest van Europa is het al nauwelijks beter. Het referendum in Denemarken gaat door in september maar ik las ook een uitspraak over dat de Deense regering het laat afhangen van wat de Engelse doet. En die doet niets met ratificatie van de grondwet. De pro-grondwet regering in Engeland weet dat de meerderheid van de bevolking tegen zal stemmen dus zit men er mee in de maag. Het referendum in Polen gaat door, Polen profiteert net als Spanje veel van de EU dus men neemt aan dat er een ‘ja’ zal komen. Bijna onnodig te vermelden dat de voordelen die Spanje en Polen genieten niets met die ‘grondwet’ te maken hebben.

Want steun onder de Europese bevolking krijgt deze Grondwet Die Geen Grondwet Mag Heten nauwelijks. Een poll op de ZDF-teletekst wees uit dat 81% van de Duisters ook ’tegen’ is. In Tsjechie is het referendum opgeschort, ook daar lijkt de meerderheid van de bevolking tegen. In Belgie lijkt de bevolking in tegenstelling tot wat de politiek beweert ook in meerderheid tegen, en de rest van de EU bevolking is gewoon niets gevraagd. Nu de Nederlandse bevolking NEE heeft gestemd proberen de Eurocraten de boel te lijmen door een fooi te geven. Het ‘respect’ van de Eurocraten zit niet diep. Dat ondervonden de Zwitsers toen die de Eurocraten niet volledig hun zin gaven afgelopen zondag, de ‘excellenties’ houden niet van tegenspraak, men heeft belangrijke zaken te regelen.

Ik verwacht de komende tijd een hoop komedie en gemanipuleer om die ‘grondwet’ door de achterdeur naar binnen te duwen; ‘NEE’ betekent voor de politiek “JA met wat vertraging”. De regenten van Europa willen iets anders dan de burgers en lijken niet bereid om te stoppen voordat zij hun zin hebben gekregen. De slag van 1 juni is nog niet gewonnen. Wordt vervolgd…

3 REACTIES

 1. Prima stuk,
  De Eurocraten en -fielen doen naar buiten toe of er niets gebeurd is en de abnormale EU-lasten lopen gewoon door.
  Daarom moet de Europese desintegratie stevig ter hand genomen worden.

  (Helaas doen de links het niet en lopen uit het scherm.)

 2. Maverick,
  Goed gezien. Door het NEE wordt het steeds duidelijker, hoe de bEUrocratie werkelijk werkt.

  Groet,
  Harry

Comments are closed.