CDA backbench-2e Kamerlid Rendert Algra had naar aanleiding van het voor het ja-kamp desastreus verlopen referendum zijn moment of glory. De natte-droom van elke backbencher is namelijk om in de publiciteit te komen, als is het maar voor één keertje.

En Algra pakte het voortvarend aan. Hij overtroefde Geert Wilders en stelde voor om nieuwe parlementsverkiezingen te houden. Het refendum heeft immers aangetoond, dat de ‘volksvertegenwoordigers’ het volk niet vertegenwoordigen.

Uiteraard viel dat niet goed bij zijn fractie-genoten van het CDA. Maxime Verhagen reageerde als volgt: “Hij was een beetje dom”.

In de oude tijd, dus voor 1 juni 2005, betekende zo’n uitglijer onverbiddelijk een enkele reis naar Brussel. Wat er nu met deze afvallige CDA’er moet gebeuren is nog niet duidelijk. Zijn er suggesties?

11 REACTIES

 1. Hahaha, dat was gewoon grappig. En wat er nu moet gebeuren met deze cda’er?Maak hem maar wethouder of zoiets dergelijks.

 2. vanwege zijn goede (naive) bedoeling, mag hij van mij in de nieuwe refrendum commissie

 3. Volgens mij is er nogal wat capabele mensen nodig in de tuinbouw en dergelijke.

 4. Sorry mensen, een parlementarier die door heeft:
  "Het refendum heeft immers aangetoond, dat de ‘volksvertegenwoordigers’ het volk niet vertegenwoordigen."
  moet je niet onderschatten.

 5. [6] Reden genoeg voor het CDA om hem naar het afvoerputje te loodsen…..

 6. [4] Maar dat impliceert juist dat het referendum een soort aanleiding is om die stelling op te werpen, terwijl er flink wat bewijslast is dat zij juist ten alle tijden waar is. Klok, klepel, aspergessteken maar! 😉

 7. Hij kan zich wellicht ergens verdienstelijk maken als stadswacht, of parkeerwachter…

 8. [7] Misschien lid worden van de ‘Groep’ Wilders? en blijven zitten.
  Kan ie Geert helpen bij zijn strijd tegen de gevestigde orde.

 9. [9] geachte. In uw plaats zou ik maar tevreden zijn dat er stadswachters zijn.Deze houden immers hun ogen open en signaleren veel wat verdacht kan zijn. Spijtig dat je niet op de hoogte bent van de taken van stadswachters. Vriendelijke groeten.

Comments are closed.