Het heeft geen zin om economisch zwakke regio’s financieel te steunen om werkgelegenheid te scheppen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Planbureau en de universiteiten van Utrecht en Groningen. Die onderzochten meer dan 1000 (duizend!) regio’s in Europa.
Tot zover teletekst op 2 juni

Afgezien van de vraag wat dit onderzoek heeft gekost, terwijl de conclusies op deze site al regelmatig gratis te vinden zijn, ben ik blij met die conclusies.
Goed te zien dat steun niet helpt.
Nog beter is de libertarische gedachte dat het geven van steun aan de zwakkeren, altijd gepaard gaat met het bestelen van anderen, vaak ook zwakkeren.
Dat feit, hoor je zeker alleen maar hier.
En of de meerderheid in Nederland dat inmiddels ook begint te beseffen? Je zou het haast gaan denken met die referendum uitslag.

4 REACTIES

  1. Alleen komisch dat de minister nu niet langer het arme noorden van Nederland wil steunen, maar voortaan het geld in de sterke regio’s wil steken. Ze moeten hoe dan ook onze euro’s uitgeven, blijkbaar. Het zal nog wel een tiental jaren duren voordat we eindelijk "weten" dat ook dat waarschijnlijk zinloos is. Maar tegen die tijd is de zoveelste HSL, Zuiderzeelijn, of Betuwe-lijn, een 2de leegstaande Amsterdamse containerhaven, of ander mega-project allang voltooid.

  2. [1]
    Owl,
    Arme Noorden, zeg je ? En die enorme aardgasbel in Slochteren dan ? Die is zeker eigendom van de PvdA ?

  3. niet alleen de goed georganiseerde regios of landen hebben een kans op dee europeese unie geef een kanbs aan iedereen als het zo is dan het europeese parlement alleen in voor rijkdom en macht dat noem ik geen eeenheid geen unie want het is gebéaseerd alleen op rijke landen

Comments are closed.