Dieven willen geld hebben. Als het een of ander Ministerie nu eens dat geld zou gaan verstrekken, dan hoeven die dieven niet meer in te breken. De schade aan huizen wordt aanzienlijk minder en de inwoners kunnen zich eindelijk vrij en veilig voelen.

Dit kunnen we leren van de gratis heroïne verstrekking. De Amsterdamse wethouder Hannah Belliot houdt daar een vurig pleidooi voor.
Geleerde studies schijnen te hebben uitgewezen dat een junk die gratis heroïne krijgt, bijna 13.000 euro goedkoper voor de maatschappij is dan een junk die dat niet krijgt. Want die gaat het dan bij elkaar stelen en maakt daarmee vreselijk veel kosten.
Verstrek gratis fietsen, en fietsendiefstallen zullen verminderen. Doe dat zelfde met auto’s en de autodiefstallen komen tot een einde. Ga dan over tot gratis laptops en de maatschappij wordt hoe langer hoe idealer. Gratis geld verstrekken beëindigt dan alle misdaden. Dan hebben we de ideale maatschappij. Zonder misdaden.

Ik weet weinig van drugs of de verschillen daarin. Ik weet wel, dat als iemand dat spul wil slikken, dat het zijn eigen verantwoordelijkheid is en dat hij zelf de consequenties moet nemen. Moet ik ook als ik onverantwoord een drukke straat oversteek en wordt aangereden.
En als een junk gaat stelen, is dat een inbreuk op het eigendom van een ander. Dan hoort hij gepakt te worden en alle schade te vergoeden.

De Tweede Kamer gaat daar vandaag een spoeddebat over houden. Daarbij zal er heel wat bla-bla over de tafel vloeien. Maar in feite is het erg simpel:
Als we het morele libertarische principe, dat iedereen recht heeft op zijn eigen lichaam en eigendom, loslaten, eindigen we in de gratis verstrekking van alles wat wie dan ook maar begeert.
En wie zal dat betalen?

5 REACTIES

  1. Als we drugs zouden legaliseren, wordt heroïne sowieso spotgoedkoop. Onlangs nog werd 60 ton Afghaanse opium verbrand. Als diezelfde opium gewoon legaal kon worden verkocht en verwerkt tot heroïne, zouden Nederlandse junks het makkelijk kunnen betalen met zelfs het meest stomzinnig simpele en laagstbetaalde werk, en de Afghanen zouden een bron van inkomsten hebben.

  2. Hiervoor is toch al de bijstand in het leven geroepen? Gratis geld voor iedereen die geen zin heeft om er moeite voor te doen. Of als extra inkomen naast je reguliere baan als badkamerverbouwer natuurlijk 🙂

    Gewoon het verbod op drugs opheffen zou het leven zo veel beter maken voor iedereen. Net zoals het verbod om tegen een laag loon te werken opgeheven zou moeten worden.

  3. Als drugs legaal zouden worden zouden nog meer mensen verslaaft raken en dat is niat wat ze willen bereiken met dit gedoe. Ze willen er voor zorgen dat de verslaafden die er al zijn een toch nog een goed leven kunnen leiden niet hoeven te stelen voor de kost. Ik zech op dit voorstel dus JA

  4. [3] Als jij dat geld wilt verstrekken, heeft niemand daar bezwaar tegen.
    Wel hebben we (libertariers) bezwaar om dat met geld te doen dat van andere mensen is afgedwongen (belastinggeld).

  5. [4] ik heb het hiet niet ver gratis geld verstrekken maar over de gratis hgeroine verstrekking. En dat is alleen moge;ijk met belastingsgeld.

Comments are closed.