Ik moet nog steeds hard lachen om artikel 1 paragraaf 1 van de grondwet: “Bij deze grondwet die geïnspireerd wordt door de wil van de burgers…”
Zeker als dan de aanhef begint met de namen van alle roverhoofdlieden.
OK de namen van 450 miljoen burgers in de aanhef is ook wat lastig, maar ze hadden het ook over de Europeanen ipv de regeringsleiders kunnen hebben.
Want als 85 % van onze volksvertegenwoordigers niet weten wat 62% van hun achterban bezielt

( en ze die vraag ook nu nog herhaaldelijk stellen) dan zijn ze niet alleen diep gezonken, dan zitten ze op de ivoren toren wel erg hoog met hun kop in de wolken.( ik heb altijd wel gedacht dat een politicus duaal was)
Hun ‘boven ons staan’en meisje/jongetje ‘de politicus weet wel wat goed voor jou is’, moet een waarschuwing zijn voor nog veel meer wolkig gedrag.
In Brussel zijn de EU politici al bezig met ons NEE, zodanig te interpreteren dat ze ‘gewoon’ door kunnen gaan. Hoe-oi er is hier gewoon overweldig NEE gestemd, horen/zien jullie dat niet? Als je dan toch doorgaat doe je dus net alsof er JA is gestemd; komt niet betrouwbaar over.
Want zelfs bij de verkiezingsuitslag en het debat er na, vonden de meeste politici in Nederland en in de EU, dat de andere EU landen gewoon door moesten gaan met het behandelen van het verdrag.
Terwijl dat verdrag niet door zou gaan zodra een land het niet zou ondertekenen: nu zijn er al 2 en dan nog wel 2 van de drie landen waar het volk zelf mocht kiezen.
Met andere woorden: ‘ook al verliezen we in Nederland, uiteindelijk winnen we wel in Europa’ is het signaal wat nu door de politici gegeven wordt.
Over aftreden van het kabinet, dat niet alleen tegenstrijdig met haar achterban was, maar ook nog eens met vele miljoenen belastinggeld van (hoofdzakelijk !) tegenstanders, haar eigen spelletje speelde, hoor je ze niet meer.
De kreet die ik vaak in debatten hoorde: jij kunt wel ergens principieel tegen zijn, ‘maar de regering beslist en die is democratisch door ons allen gekozen en daar moeten we ons bij neerleggen’, heeft na 1 juni nog minder waarde gekregen.
Denk daar nog maar eens over na en blijf terugkomen op deze site: wij proberen hier onafhankelijk, libertarisch, objectief, waakzaam voor het vervolg te zijn.

4 REACTIES

  1. "…dan nog wel 2 van de drie landen waar het volk zelf mocht kiezen."

    Dat derde land was Spanje. Daar zei men ja. Logisch, why bite the hand that feeds you?

  2. [2] en die had er de ballen verstand van
    correctie, allen verstand van ballen.

  3. [2]

    ja inderdaad, en daarom ligt die cruyff er voorgoed uit bij mij.

Comments are closed.