De politie in Amsterdam is er eindelijk achter gekomen dat ze meer taken heeft dan geld inzamelen voor Donner’s nieuwe priveleger of om voor vrijetijds-apotheker te spelen.
Alleen zijn ze vergeten wat dat nou was; wat het niet iets met misdaad?

Hoe dan ook, oom agent kan niet zonder uw hulp en er valt 2500 euro te verdienen. Helaas word er geen discussie gevoerd over de fundamenten van een veilige samenleving, maar lijkt men uit te zijn op malle henkie maatregelen als “… listige handigheidjes om ramen, deuren, auto’s of zelfs software te beveiligen, alle ideeën zijn welkom.” Misschien kunnen de lezers van de Vrijspreker de discussie overnemen om publiciteit te krijgen voor maatregelen die echt bijdragen aan veiligheid. Zoals bijvoorbeeld jezelf mogen verdedigen tegen een rover in plaats van verplicht voor weerloos slachtoffer moeten spelen. De burgers zijn volgens mij lang niet zo laf als Donner en zijn bonnenschrijvers, maar zij moeten wel de ruimte krijgen en het wettelijke(?) verbod om jezelf te verdedigen moet worden opgeheven. Een link naar de plek waar voorstellen kunnen worden ingediend was onvindbaar. Mocht ik die nog vinden, dan post ik die alsnog. Meer info staat hier.

Update 13:52. Hier kun je je ideeën insturen.

16 REACTIES

 1. Ja, meer nadruk op zelfverdediging is de oplossing.
  Zou je de site waar ik dat idee kan indienen nog kunnen verstrekken?
  Misschien dat nog meer personen mee willen dingen naar die 2500 euro?

 2. Dank je Jetze. Ik had al een conceptje klaar om per internet te verzenden.
  Maar het blijkt dat je dat "aangetekend" moet doen. Dan maak ik het eerst nog iets uitgebreider.
  Mijn Internet bijdrage zou geweest zijn:
  "Minder misdaad komt vanzelf als het voor de misdadiger minder aantrekkelijk, of gevaarlijker, wordt.
  De politie kan onmogelijk op alle plaatsen tegelijk zijn.
  Daarom moet ieder individu, ieder object, zoveel mogelijk ter plaatse beveiligd kunnen worden.
  De logische conclusie hieruit is dat er mogelijkheden geschapen moeten worden om die zelfverdediging zoveel mogelijk te bevorderen. Door het stimuleren van het in bezit hebben van zelfverdedigingswapens zal de misdaad met sprongen dalen."

  P.S. hierop is geen copyright! Iedereen mag het gebruiken zoals hij/zij zelf wil.

 3. Misschien kan de Amsterdamse politie ook wat tips gebruiken over hoe je handig gebruik kan maken van internet. Ze kennen het bestaan van email nog niet, lijkt het. Dat je niet per email kan insturen is echt een lachertje… Zouden zij al weten dat je ook bonnen kan schrijven door een automatische camera langs de kant van de weg te zetten? http://www.flitsservice.nl/

 4. [5]
  Dit is m.i. een drempel om te voorkomen dat ze "verzuipen" in de reacties.

  Misschien is het een idee om ideeen te meelen naar de redactie van De Vrijspreker, zodat deze ze samen aangetekend kan versturen.

  Groet,

  Jetze

 5. Heu… Is niet net zowel in België als Nederland een besluit genomen om het bezit van wapens door onschuldige burgers nog meer aan banden te leggen? In België heb je nu geloof ik eerst een vergunning en een doktersattest nodig om een vuurwapen te kunnen krijgen en in Nederland wil men zelfs messen en nepwapens verbieden. Met grote steun van Joost Eerdmans van de LPF. Blijkbaar wil die ex-ambtenaar graag dat als we een wapen in ons gezicht geduwd krijgen, we er zeker van kunnen zijn dat het een echt wapen is. En zelfs met een mes jezelf kunnen verdedigen is blijkbaar te gevaarlijk. Straks krijgen we zeker net als de British Medical Society wil een verbod op keukenmessen met scherpe punten, opdat we er zeker van kunnen zijn dat "resistance futile" is.

 6. [8]
  De overhead loopt me knap te naaien, gezien het feit dat mijn link aan Owl niet meer werkt.

 7. [8]
  Toch werd een nieuw offensief tegen (val)messen en neppistolen breed uitgemeten in het NOS journaal.

 8. [12]
  Als ik het goed begrijp is het momenteel dus niet verboden om wapens van categorie I of IV te bezitten (voor handen te hebben).
  Ik neem aan dat dat is wat de LPF en nu dus ook de regering wil veranderen, anders is het een beetje onzinnig om het uitgebreid in het journaal te melden. Dus straks is ook het voorhanden hebben (het bezitten) van categorie I verboden. Categorie IV weet ik niet, al had ik ook iets gehoord over luchtdruk of gaswapens, en die vallen nu onder categorie IV.
  Erg komisch vond ik de uitzondering op het verbod van bezit van tasers en andere niet-dodelijke verdedigingswapens (categorie III): het mag blijkbaar wel als het een medisch apparaat betreft. Dus ik zou zeggen tegen dames die niet verkracht willen worden op straat: neem een defibrilator mee. 😉
  Ook een beetje merkwaardig dat je volgens diezelfde uitzonderingsclausule vuurwapens mag bezitten die geschikt zijn voor het niet-dodelijk uitschakelen van mensen. Klinkt een beetje tegenstrijdig.

 9. [13]
  Owl,

  Ik ben het met jou eens dat de wet wapens en munitie een beetje onduidelijk is.
  Wat categorie 1 aangaat: deze zijn verboden, de uitzonderingen zoals een zakmes tot 28 cm. ,zonder dubbele snijkant dus niet. Dus mocht jij met bijv. een Benchmade 630 Skirmish (ruim 26 cm.)rond willen lopen, wat let je. Dat er enkele steden zijn welke gebruik maken van een APV’tje om het dragen van dit soort messen te ontmoedigen door deze messen in beslag te nemen is juridisch daarom niet juist.
  Wat betreft categorie 4:
  Blanke wapens zoals dolken en zwaarden mogen vrij voor handen zijn, doch je mag er niet (zonder verlof) mee over straat zwalken. Wat gas – en luchtdrukwapens betreft: het is al sinds 1989 verboden om dit soort wapens waarvan de kogel met meer dan 7.5 Joule de loop verlaat zonder WWM’etje te bezitten. Er bestaat al geruime tijd een verbod op nep wapens, wat de LPF in het nos hoernaal loopt te raaskallen, dat zal wel.

  Groet,

  Jetze

  P.S.

  Wat voor wapen dan ook, je zult het lef moeten hebben om hem te gebruiken.

 10. [14]
  Ik hou persoonlijk niet echt van wapens, maar kan me voorstellen dat andere mensen die wel willen hebben of gebruiken (voor legale doeleinden uiteraard).
  Of ik het lef zou hebben om een wapen te gebruiken weet ik niet. Hangt denk ik van de (nood)situatie af.

 11. [14] Dat in niet helemaal corect, de energie wordt namelijk gemeten op afstand van 2,5 meter van af de loop.
  op dat punt mag hij niet meer bedragen dan 7,5 joule

Comments are closed.