Tijdens de hevige campagne tegen de Grondwet-die-nog-steeds-geen-grondwet-genoemd-mag worden, ging Hub een weddenschap aan met Hans van Baalen, EU-expert en voormalig ‘conventie-ganger’ van de VVD Tweede Kamer fractie.
Volgens onze Blog-vrind zou de Nederlandse EU-bijdrage aanzienlijk worden verminderd en hij was wel bereid om daar een etentje in het Tweede Kamer restaurant om te verwedden.

Nu de messen in Brussel geslepen zijn en de grote jongens Blair en Chirac allebei geen water in de wijn willen doen, lijkt het er steeds meer op dat Nederland kan fluiten naar een korting op de excessieve EU bijdrage.

Vandaag werd bekend dat EU-voorzitter Juncker geen mogelijkheid ziet om Nederland meer korting te geven dan de lousy 350 miljoen die al eerder als aalmoes aan JP was beloofd.

Dat wordt een duur grapje, nu dus ook voor van Baalen. Hub bestelt namelijk altijd het duurste van de kaart en wil tenminste 4 gangen en een Irish Coffee als toetje!

En nu maar kijken of beloftes die tijdens verkiezingscampagnes worden gedaan, ook werkelijk waar gemaakt worden….

Eet smakelijk Hub!

7 REACTIES

 1. Ik denk dat Van Baalen, als een goed democraat betaamt, de kosten van het diner zal declareren bij zijn werkgever, de Staat.
  Dus het diner is voor Hub gedeeltelijk een sigaar uit eigen doos.

 2. [1] Een sigaar uit eigen doos is het zowieso, ook als hij het ‘zelf’ betaald.

 3. Helaas, dhr. van Balen heeft voorlopig gelijk! De Eu-begroting zal n.l. mislukken. Zonder nieuwe begroting veranderd er denk ik nog weinig aan onze afdracht. Dus minder betalen.. Nog niet, even afwachten nog..

 4. Hank:"Vandaag werd bekend dat EU-voorzitter Juncker geen mogelijkheid ziet om Nederland meer korting te geven dan de lousy 350 miljoen die al eerder als aalmoes aan JP was beloofd."
  Maar dan klopt toch wat Hans zegt:"Helaas, dhr. van Balen heeft voorlopig gelijk!" ??
  En dan wordt het balen met van Baalen!

 5. [4]
  Hub,

  Het zal allemaal wel, maar voorlopig heb je wel gelijk.
  Laat deze overwinning je goed smaken !

  Groet,

  Jetze

 6. [4]

  je bedoeld waarschijnlijk dat wat Hans zegt dus NIET klopt Hub?

  ook jij vindt een miserabele 350kk toch niet ‘aanzienlijk’?

  kun je nu ook eens zeggen;

  "I want my money back"

  tegen van Baalen. (in de vorm van een duur diner, betaald door van Baalen, dus met belastinggeld)

Comments are closed.