ships!! nou sta ik voor gek!

Dinsdag 2 juni 2005 01:30 u. (99,8% van de stemmen geteld)

De definitieve uitslag volgens de Telegraaf en NOS-Teletekst:

In nederland zijn 12.153.970 stemgerechtigde mensen.
62,8% van hen heeft gestemd (7.632.693 mensen)
37,2% heeft niet gestemd (4.521.277 mensen)

Van die stemmers is
61,6% Tegen (4.701.776 mensen)
38,4% Voor (2.930.917 mensen)

Ach, ik vind wel weer ergens een baantje hoor! (hoop ik...)

Grappig detail: De voorstanders (regering en groot deel van parlement) hadden minstens 10 maal zoveel geld voor hun campagne als de tegenstanders.

De regering beloofde dat het nu licht uit zou gaan, dat er oorlog zou komen of concentratiekamen en dat onze economie ineen zou storten.

Niets van dat al. De EU zal wel moeten luisteren nu 2 van de 6 oorspronkelijke EEG landen NEE gezegd hebben tegen de EU. (aan de inwonders van Duitsland, België en Luxemburg is maar niets gevraagd!)

Niet dat de EU zál luisteren hoor.
Terecht stelde Rouvoet dat “deze uitslag betekent, dat de EU een stapje TERUG zou moeten doen. Zich zou moeten beperken tot z’n kern-taken”. Maar politiek is net als kanker: het kent maar een groeirichting: groter en meer.

Toch is deze uitslag een lichtpuntje voor de vrijheidslievende mens.

Verder op weg naar politieke eenwording? een sterkte Europese Politieke Unie? Europa als Staat?

NEEEE!

NU EVEN NIET!

8 REACTIES

 1. Off-topic:

  Vandaag komt 15:30 op SBS6 een animatiefilm genaamd "Jonathan Livingstone Seagull" op tv. Ik neem aan dezelfde als van het citaat uit het hoofd van deze pagina. Is dat een speciaal libertarische film, of leek het gewoon een leuke quote?
  Is het gebaseerd op een (libertarisch?) boek, of zo?

 2. De Belgische, Luxemburgse en Duitse bevolking kreeg geen kans om zich uit te spreken. Ik las vlak voor de stemming in het Duitse parlement dat 70% van de politici voor de grondwet waren en 70% van de bevolking tegen. Een beetje zoals hier. Hoe het in Belgie en Luxemburg zit weet ik niet. De grote Fuhrer Schroder liep weer te brallen dat ratificatie door moet gaan, het zullen wel zijn laatste politieke stuiptrekkingen zijn.

  Laten wij vooral de politiek herinneren aan hun eigen uitspraken:

  – Wouter de PVDAKabouter: nieuwe referenda houden tot de bevolking JA zegt

  – Donner: Oorlog! (gaat hij die zelf beginnen, hij is in elk geval in oorlog met de NL burgers)

  – Van Aartsen: Nee stemmers zijn racisten en communisten (hij vergat ‘fascisten’)

  – Brinkhorst: Het licht gaat uit.

  – Zalm: (die weet ik niet zeker) concentratiekampen en Joegoslavische toestanden

  – Balkenende: Dit kan ik niet verkopen in Europa.

  Wat mij betreft een perfecte uitspraken. Na dit soort gekakel hebben ze maar 1 optie: aftreden. Zeker Balkie als hij de uitspraak van de NL bevolking niet kan verkopen aan Zijn Soort Menschen.

  Ik moet nog steeds hard lachen om artikel 1 paragraaf 1 van de grondwet: "Bij deze grondwet die geinspireerd wordt door de wil van de burgers…"

  Hetgeen gebleken is.

 3. Interessant is het om te horen dat politici de nee-uitslag de eindoverwinning van Fortuijn noemen. Wat zoiets betekent dat politici het volk beter moeten overtuigen en helderdere argumenten moeten geven. Oftewel het volk geeft een ‘pull’ aan de politieke elite en deze politieke elite interpreteert dit wederom als het startsein het volk meer bij hun bezigheden te betrekken. Conclusie: de burger moet opgevoed worden zodat ze de volgende keer beter begrijpen wat politici doen.

  Dat terwijl het er alle schijn van heeft dat juist de duidelijkheid van de intenties met het wijlen grondwettelijk verdrag er toe bijgedragen heeft dat het volk het vod zo overduidelijk heeft verworpen.

 4. "aan de inwonders van Duitsland, België en Luxemburg is maar niets gevraagd!"

  In Luxemburg komt nog een referendum op 10 juli.

Comments are closed.