Vet van Silvio Burlesconi geboetseerd tot kunst lezen we.
De in Zwitserland wonende kunstenaar Gianni Motti zegt dat hij bij een kliniek het bij een “liposuction” procedure afgezogen vet van Burlesconi heeft gekocht.

Daar heeft hij zeep van gemaakt en die gevormd tot een blok dat hij “Mani Pulite” (schone handen) genoemd heeft.
Zeep wordt veelal gemaakt van varkensvet, maar Motti bedacht dat men beter zijn handen kon wassen met het vet van Berlusconi. Het begrip “schone handen” had voor Motti een relatie met een anticorruptie campagne over de overheid.

Het “kunstwerk”werd tentoongesteld op een exhibitie van de Galerie Nicola von Senger in Zurich. Het werd door iemand gekocht voor 15.000 euro!
Het verhaal vertelde niet of er voor dit werk subsidie was verleend.

11 REACTIES

 1. [2] Dus als ik het goed begrijp, heeft de ongelukkige meneer op de foto zijn pietje gewassen met het vet van Berlusconi?

 2. [4] Als dat zo is, dan is dat vet een gevaar voor de volksgezondheid.
  Daar zou de EU dan toch onmiddellijk noodmaatregelen voor moeten uitroepen.
  -een verbod op die zeep?
  -een totaal verbod op wassen?
  -Silvio opsluiten zodat er niet meer zeep in de EU komt?
  Wat is (politieke) wijsheid in dit moeilijke probleem?

 3. heheheh nooit ofte nauwelijks zie je reacties van vrouwen op deze website, maar nu mogen we meteen Lillian en Bep leren kennen. Méér van dat Hub, zou ik zeggen!

 4. Tja, het is duidelijk dat de kunst in het algemeen in verval is geraakt tot een ranzig laag niveau!!! Hoe ranziger hoe beter denken ze….. Het gaat nergens meer over net als die New Yorkse artiest die wat van zijn afgeknipte nagels en schaamhaar verwerkte in de verf. Ach het hoeft ook geen betoog.

 5. Graag wil ik er aan toevoegen dat ik het roerend eens ben met de filosoof/ artiest Michael Newberry dat postmoderne kunst geen kunst meer is maar meer een expressie van leegheid verveling en aandachttrekkerij. (sommige postmoderne artiesten bekennen openlijk dat het "nergens meer over gaat" en zijn daar trots op)

  vriendelijke groet
  Erik

Comments are closed.