Op 1 juli a.s. gaat de nieuwe regeling in met betrekking tot het ‘grijze’ kenteken. De bedoeling hiervan is, dat particulieren geen gebruik meer kunnen maken van het belastingvoordeel door met een geblindeerde bus met verhoogd dak en zonder achterbank rond te rijden.

Het heeft het bedrijfsleven een enorme inspanning gekost om de grijs-kenteken-regeling voor ondernemers nog te redden. Aanvankelijk zou ook voor het bedrijfsleven het belastingvoordeel komen te vervallen, maar dit kon ter nauwernood worden voorkomen.

Gevolg hiervan is, dat onze ‘vrinden van de blauwe brief’ vanaf 1 juli moeten gaan controleren, of degene die gebruik maakt van een grijs kenteken ook wel daadwerkelijk een ondernemer is. De maatregelen die daarvoor zijn getroffen kunnen maar op een manier worden omschreven: Administratief Terrorisme.

Zo moet bijvoorbeeld een lease-maatschappij het volgende speciaal voor de Staatsincassodienst gaan registreren:

– De NAW gegevens van de klant
– Het leasecontract (kentekens en looptijd)
– Een kopie van het legitimatiebewijs van de tekenbevoegde volgens het uittreksel van de KvK
– Een kopie van de verificatie van het BTW-nummer van de klant
– Een door de klant getekende ondernemersverklaring waarin de klant verklaart ondernemer te zijn in de zin van de wet op de omzetbelasting, de auto meer dan bijkomstig (10%) voor de onderneming te gebruiken en bij gewijzigde omstandigheden de leasemaatschappij hierover onmiddelijk te informeren en de verklaring in te trekken
– Een aanvullende overeenkomst, die eenmalig per klant bij de eerstvolgende bestelling van een bestelauto ter ondertekening wordt toegestuurd.

Afgezien van deze administratieve terreur keldert ook nog eens de restwaarde van de grijskenteken auto’s. Ze kunnen immers niet meer worden verkocht aan particulieren waardoor de vraag drastisch daalt.

Onze gewaardeerde excellentie minister Brinkhorst van EZ zegt niet voor niets: “Een sterke markt vraagt om een sterke overheid”. Een beter bewijs dat ze in Den Haag niets van economie snappen kan je niet bedenken. De belastingdienst denkt een paar miljoen extra op te halen uit BPM en motorrijtuigenbelasting, maar als gevolg daarvan wordt het bedrijfsleven opgezadeld met administratieve rompslomp en kosten. De particuliere ‘Bully-Bus’ rijder is natuurlijk helemaal de lul, maar dat interesseert verder niemand.

Met zo’n regering komen we natuurlijk nooit uit de economische crises; Nederland is doomed……

12 REACTIES

 1. In Amsterdam doet de VVD dapper mee:
  http://www.parool.nl/nieuws

  Men wil blijkbaar graag 100% werkloosheid in de stad of iedereen te werk stellen bij de Gemeente. Het megalomane Zuid-As project staat -net als de woningbouw- op losse schroeven dankzij de nieuwe EU normen voor luchtkwaliteit.

 2. [2] Goed plan. Alleen… NESARA (wet) als zodanig bestaat niet. Er is alleen een wetsvoorstel, op nesara.org. Zie ook http://apollo98.nl/nesara.html . Doordat oplichters misbruik hebben gemaakt van de naam NESARA, krijgen de echte mensen achter NESARA(.org) geen poot meer aan de grond. Wachten wachten wachten wachten wachten wachten wachten wachten op NESARA. Daar wordt de wereld beter van; me neus.

  Apollo

 3. U schrijft dat nederland ten dode is opgeschreven. Dat klopt, alleen weet u niet hoe en wanneer. Dat vind ik nou grappig.U roept maar wat zonder details te kennen.Om u wijzer te maken het volgende. Op Jan Mayen bij Groenland is een actieve vulkaan onder een ijskap.
  Alle ijs op aarde is heftig aan het smelten, ook op Jan Mayen.Consequentie: als de ijsdruk afneemt( zie het maar als een hogedruk kookpan )ontploft de vulkaan na eeuwen rust. Het grappige is dat de aanstaande vloedgolf in een trechter terecht komt, gevormd door Noorwegen en Engeland en omdat de noordzee een ondiepe zee is zal de vloedgolf extreem opbouwen en Nederland tot half in Duitsland compleet wegvagen.

  Daarom is Nederland ten dode opgeschreven. Dat hangt als een zwaard van Damocles boven uw hoofd.

 4. [4] Vrienden ’t is tijd om uw pakske te maken.
  Raapt al uw pottekes en pannekes bijeen.
  Tracht als ge kunt nog wat vreugde te smaken,
  vreugd en verdriet springen ’t langst op de been.
  Want de aarde die is al aan ’t verdoven.
  ’t Schijnt dat de zon en de maan ons verlaat.
  Niemand verplicht ik toch mij te geloven,
  maar ’t is de roep dat de wereld vergaat.

  http://www.lais.be/contenu/

  Groetz,

  Cincinnatus.

 5. [4]
  Bedankt voor de waarschuwing!
  Kunnen we er nog wat tegen doen? Heb je suggesties?
  Of denk je dat de godjes in Brussel wel een oplossing hebben: zij hebben immers overal een oplossing voor?
  En we betalen er genoeg voor.

 6. @Cincinnatus,

  gij hebt gelijk, de komende 20 jaar wordt het stil op Aarde

 7. @ jetze,
  het niveau van het zeewater is overal op aarde gestegen, zelfs bewoonde eilanden in de Pacific staan inmiddels onder water.
  De bewoners zijn gevlucht.We hebben het over een stijging van 1/2 mtr. bij geen wind.Dat is heel veel.

  De verwijzing naar wikipeda is een gepasseerd station.

 8. [10] Webtrabber,

  Kun je voorbeelden van ondergelopen eilanden geven ?

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.