Volgens de enquete op www.stemhok.nl ben ik een “Eurofan” die JA moet stemmen. Ik ga met dit advies morgenochtend eerst mijn **** afvegen en daarna ga ik naar het stembureau om NEE te stemmen. Net nog zag ik excellentie Balkenende op TV in de zoveelste propaganda uitzending van de staatstelevisie. De man lijkt steeds meer op een buikspreekpop die door een anonieme poppenspeler word bestuurd. Straks als de uitslag van het referendum bekend is moet Balkenende het ontslag van zijn kabinet aankondigen. Hun minachting, dreigementen en leugens van de afgelopen weken zijn zo laag dat zij niet geloofwaardig zijn wanneer zij aanblijven. Straks maak ik een uitzondering op mijn gewoonte om niet te stemmen. Niet omdat ik tegen Balkie c.s. wil zijn of zo iets. Maar gewoon omdat deze zogenaamde grondwet een slecht verdrag is, slecht voor mij en slecht voor de andere mensen in Europa, behalve de oligarchie in Brussel en hun vrienden. Een economisch gezond en vrij Europa heeft deze ‘grondwet’ en de Brusselse Eurocraten niet nodig. Weg ermee, stem ook NEE!

15 REACTIES

 1. Als het opkomstpercentage voor het Europese Parlement altijd erg laag is, als het opkomstpercentage voor dit referendum veel hoger is en als de uitslag een duidelijk NEE is, moet men toch volgens de democratische spelregels concluderen dat de meerderheid de betutteling van Brussel niet wil!
  En als politici dan alles doen om het stemadvies van de burgers te negeren, kun je twijfelen aan het democratisch gehalte van de eu. En is er een reden te meer er tegen te zijn.

 2. Als hun na een harde nee nog gewoon doorgaan komt er een staatsgreep of een burgeroorlog.
  Tijd voor hun om op te donderen naar het riool.

 3. Ik zie dit alles zoals het volgende..

  Dat we nu massaal nee gaan stemmen is oke, maar redden doe je der maar weinig mee. Nederland zit qua politiek al helemaal in Europa met kop en kont. Dit is alleen maar oponthoud en naar mijn mening hebben ze een verlies allang ingecalculeerd.
  Voor de rest is er nog een vraagstuk en dat is het volgende.

  Waar ons ECHTE probleem zit is onze hele politieke stelsel. Wij zijn hier in Nederland altijd bezig met Coalietsies te vormen (vergeeft me mijn taalfouten) ;CDA/PVDA/VVD. Als dit kabinet zou aftreden schiet je der ook niks mee op. Waarom niet?

  Stel ik stem VVD. De VVD zegt als standpunt te hebben: "De appel is rood". Om straks weer een meerderheid in de tweede kamer te hebben vormen ze een samenwerkingsverband met andere partijen (1 of meer) Groen Links waarmee ze gaan samenwerken zegt: De appel is wit" Eindpunt van dit is dat er zogenaamde compromien gesloten worden en dat de appel dus uiteindelijk "ROZE" word. Hier heb ik dus niet op gestemd, op deze partij.

  Dit verhaal moddert nu al 20 jaar zo voort en iedereen wordt steeds verteld dat de economie wel weer aantrekt. De economie gaat alleen maar omlaag man, al 20 jaar en hoe? "steeds een stapje omhoog en daarna weer twee omlaag" Reken maar uit!
  En omdat sommige hier wel eens met gezegden strooien. "ER KAN MAAR 1 KAPITEIN OP HET SCHIP ZIJN". Ik ben maar een simpele sok, maar geef mij maar een koning met raadgevers en laat de rest maar thuisblijven. Of dit werkt weet ik niet, daar ben ik te simpel voor. Dat bovenstaande ook niet werkt weten we nu dus al 20 jaar.

  Dat ik niet stem heeft met bovenstaande te maken (landelijk gezien). Waar het hier in Nederland op neerkomt is dat je maar op 1 van de grote partijen stem, dan zit je altijd goed 🙁 Tis toch altijd CDA,PVDA of VVD wat iig meedoet. Makkelijke loterij naar mijn mening.

  Gister hoorde ik een ‘kleine’ opmerking over een Amerikaans model en wel met staten. Zo zie ik het ook. Nederland wordt hoe dan ook straks een staat en komt ook in een district te liggen (Noord-West). Dit is ook het probleem. Nederland zit altijd maar te gapen naar die achterlijke Amerikanen, die voor veelste veel ellende zorgen en nog niet eens hun hoofd kunnen buigen over hun eigen binnenlandse zaken en dat geld ook voor nederland. Hoe kunnen ze nu gaan vechten voor 1 Europees front, als ze in eigen land hun verdeeltheid nog niet eens op kunnen lossen?

 4. de meesten stemmen ook vanuit haat tegen balkenende, de euro, enz. Maar zien dingen over het hoofd. Als we NEE stemmen tegen de grondwet schieten we der nog maar weinig mee op. Nederland zit idd al met kop en kont in Europa en waarom zitten we in de EU? Om samen te werken en dat gaat gewoon door. Er zullen belachelijk vraagstukken blijven komen en opgelegde regels, die misschien eerst in elk land gecontroleerd moeten worden, maar wat dan nog? Als we nou konden stemmen voor uittreding uit de EU dan werd het pas echt spannend. Ik stem NEE, zodat ik mijn kinderen straks niet hoef te vertellen over het "Goede Ouwde Nederland" met de gulden en zijn democratie.
  groetjes,

  Louise

 5. [3] [4] Inderdaad goede redenen om nee te stemmen; de politici zullen wel trachten gewoon door te gaan, maar minimaal hebben we hen dan een stopteken gegeven.
  Daarna zouden we een weg kunnen zoeken om van de oude stituatie zaken AF TE SCHAFFEN en niet "opnieuw gaan onderhandelen". De weg naar dat "afschaffen" is nog niet duidelijk. Ideeen zijn welkom.
  Zondag 5 juni op de bijeenkomst in Delft misschien?

 6. Ik heb net gestemd 2x TEGEN (volmacht van mijn vrouw) dus ik heb mijn plicht voor het landsbelang gedaan.

 7. De laatste peilingen voorspelden dinsdag niet veel goeds voor het kabinet. De verwachting is dat tussen de 55 en 60 procent van de stemmers ‘nee’ zal zeggen tegen de grondwet. Dat zou betekenen dat Nederland in navolging van Frankrijk het verdrag naar de prullenbak verwijst. Een pijnlijke zaak voor twee landen die tot de ‘founding fathers’ van de Europese Unie behoren

  We zijn dan ook niet tegen Europa maar tegen deze wet dus het is maar net hoe je het uitlegt,Bovendien is de burger nooit wat gevraagd.

 8. [7] Precies. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Vrij reizen, wonen, werken, studeren en handelen over de grenzen zijn goede zaken. De meeste daarvan zijn al geregeld of kunnen eenvoudig geregeld worden binnen de al bestaande -EFTA- vrijhandelszone. De EU grondwet is een grote stap in de richting van een Verenigde Staten van Europa met een type bestuur dat beter thuis past in obscure dictaturen dan in Europa.

  ‘Pijnlijk’ vind ik een NEE tegen die grondwet niet. Elke verandering gaat eerst in tegen de ‘comfortabele zone’ van een persoon of een groep. Alleen al hierom reageren veel mensen automatisch negatief op een voorstel tot verandering. Een Frans NON en Nederlands NEE zullen veel andere Europeanen aan het denken zetten. De huidige weg is niet per definitie de beste weg om op verder te gaan. Het wordt tijd dat de Europese burgers na gaan denken over de toekomst van Europa, de politici hebben hun krediet verspeeld.

 9. [8] Overigens verwacht ik dat de tweede kamer de uitslag naast zich neer zal leggen als de NEE stemmers winnen. Het referendum verplicht de tweede kamer immers niet tot uitvoeren er van. Maar hoe meer mensen NEE stemmen, hoe lastiger het zal zijn voor deze ‘volksvertegenwoordiging’ om dit resultaat naast zich neer te leggen.

 10. [3] Photine,

  Rake opmerkingen over hoe coalities in
  de praktijk funktioneren ! Volledig
  mee eens.

  Sommige landen met een vorst die het
  voor het zeggen heeft, blijken inderdaad welvarend, ordelijk en economisch vrijer dan Nederland (bijv
  Monaco, Liechtenstein,golfstaten (maar die hebben wel olie))…toch loop je
  met een absoluut vorst steeds het risico dat er een gek of losbol of
  gewoon onbekwaam figuur de troon erft
  (denk bijv aan sommige Romeinse keizers of Ottomaanse sultans) dus ideaal lijkt dat ook mij niet.

  Het belangrijkste lijkt mij dat de
  regering die er zit (hetzij democratisch hetzij monarchie hetzij…) beperkte bevoegdheden heeft en zich moet beperken tot enkele basistaken (en daarbij zelf ook onderworpen is aan de wet) of zoals ene Robert Welch het ooit uitdrukte :

  I want for our country enough laws to restrain me from injuring others, so that these laws will also restrain others from injuring me. I want enough government, with enough constitutional safeguards, so that this necessary minimum of laws will be applied equitably to everybody, and will be binding on the rulers as well as those ruled. Beyond that I want neither laws nor government to be imposed on our people as a means or with the excuse of protecting us from catching cold, or of seeing that we raise the right kind of crops, or of forcing us to live in the right kind of houses or neighborhoods, or of compelling us to save money or to spend it, or of telling us when or whether we can pray. I do not want government or laws designed for any other form of welfarism or paternalism, based on the premise that government knows best and can run our lives better than we can run them ourselves. And my concept of freedom, and of its overwhelming importance, is implicit in these aspirations and ideals.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. De belastingen gaan alvast omhoog:
  Brussel adviseert schrappen aftrek hypotheekrente

  Uitgegeven: 1 juni 2005 13:23
  Laatst gewijzigd: 1 juni 2005 13:37

  BRUSSEL – De Europese Commissie vindt dat het Nederlandse kabinet serieus moet overwegen de aftrek van hypotheekrente te schrappen. Op die manier kan Nederland ook op de lange termijn de begroting in balans houden.

  Het gaat overigens slechts om een advies, dat vermeld staat in het woensdag verschenen rapport Public Finances in EMU 2005. ‘Brussel’ heeft niet de bevoegdheid om in te grijpen in de belastingaftrek, waarvan vrijwel alle huiseigenaren profiteren

  bron: nu.nl

 12. [NEE TEGEN DE GRONDWET!!!!!
  WIJ WILLEN ALS BURGERS OOK EENS ONS MENINGS UITEN EN NOU HEBBEN WIJ ONS KANS LAAT JE STEM MAAR HOREN EN GA STEMMEN.

  AFZ: MUSTAFA

 13. weten jullie eigelijk wel wat het betekent als je nee zegt?

 14. [14] Het lijkt me leerzaam van een "Ware Nederlander" te horen wat het betekent als je JA stemt.

Comments are closed.