In Italië – jawel, onze EU-bondgenoot – is het licht weer aangegaan. Een rechtbank is tot de slotsom gekomen dat homoseksualiteit NIET de rijvaardigheid beïnvloedt. Het Italiaanse bureau voor rijvaardigheidsbewijzen had het rijbewijs ingenomen van een 23 jarige man die van militaire dienst was uitgesloten wegens zijn homoseksualiteit. De rechter vond dat homoseksualiteit “slechts een persoonlijkheidsstoornis” is, die geen invloed heeft op de rijvaardigheid.
(commentaar overbodig.)

Nederland krijgt over 2004 nog 17 miljoen euro terug van de Europese Commissie in Brussel.
Nu moeten we natuurlijk wel “dankjewel meneer” zeggen. 17 miljoen is veel geld!

De KNVB vindt dat de belastingbetaler de kosten van politie-inzet bij voetbal wedstrijden moet blijven betalen. Anders vrezen zij, dat de clubs samen ca. 13 miljoen extra kwijt zijn.
Als minister Remkes nou eens die 17 miljoen…..

De Belgische minister De Gucht van Buitenlandse Zaken geeft een vrij nauwkeurige beschrijving van onze MP. Zijn persoonlijke mening. De pleuris breekt uit, ambasadeur op het matje en na wat excuses is alle kou weer uit de lucht. We moeten ten slotte verder samen.
Grappig wel, dat ongeveer tweederde van de Nederlanders het eens is met de kritiek van de Belgische minister op premier Balkenende. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. De meesten vinden het wel ongepast dat de Belg de kritiek heeft geuit.

Bananenrepubliek Europa, Bananenkoninkrijk Nederland.

Een overheidsbureau doet aan preventief ruimen op de toch al gevaarlijke Italiaanse wegen. Een paar miljoen euri van ons eigen geld krijgen we terug, en gelijk zijn ze weer weg aan de ‘openbare orde’. Ministers met ongevraagde meningen wordt diplomatiek het zwijgen opgelegd.

Ik zit me suf te piekeren, om een probleem te bedenken dat NIET direct met de overheid of politiek te maken heeft, of met grote bedrijven of belangenverenigingen zoals de KNVB.
Het lukt me niet! Ik kom er niet uit.

Zonder overheid, mag iedereen met een rijbewijs (gehaald bij de eigen verzekeringsmaatschappij) gewoon autorijden. Zonder overheid krijgen we niks terug, simpelweg omdat we niks betalen. Zonder overheid moeten mensen die schade aanrichten gewoon voor alle kosten daarvan opdraaien, en maakt het niet meer uit of de KNVB-orde-bewakers de holigans gewoon laten lopen, of dat de politie ze niet durft te arresteren. Zonder overheid zou De Gucht alles van Balkenende mogen vinden en omgekeerd. Als ze daar al tijd voor zouden hebben, want dan moesten ze een echte job gaan zoeken.

Nederland (en ook Europa) is een gekkehuis! sorry, gekkeNhuis! De overheid is overal (zelfs in de spelling van de taal), en overal gaat het vanzelf mis.

Gelukkig is er ook nog goed nieuws: de ambtenaren gaan staken!
Niks aan doen zou ik zeggen!
Een aantal ondernemende geesten richt rap een paar bedrijfjes op: straat-reiniging, plantsoenverzorging, vuilverwerking, orde-bewaking. Geen probleem met registraties bij de Kamer van Koophandel of BTW-nummers, nee, gewoon een bedrijf dat WERK verricht tegen betaling. Geen ambtenaren, geen bemoeizucht. Ineens gaat alles gewoon z’n gangetje.

Hoe langer ze staken hoe beter, ook voor de vakbond. Naar mate de bodem van de stakingskas in zicht komt, zullen bonds-bazen, ambtenaren en stakingsleiders eieren voor hun gebrek-aan-geld gaan kiezen, en echt werk gaan aanpakken. Bij die zojuist opgerichte bedrijfjes misschien……

Net als bij een felle brand in een, al jaren leegstand, pakhuis is het advies: Niet ingrijpen, Vooral láten fikken!
Een groter gekkenhuis dan het al is, kan het toch niet meer worden…..

toch ????

102 REACTIES

  1. [1] Precies. De overheid zorgt goed voor zichzelf en de samenleving zorgt goed voor zichzelf. Daarnaast MOET de samenleving ook eens voor de overheid zorgen!!

    Gekkenwerk! Afschaffen van die bureaucratie!

    Elk procentje dat de ambtenaren bij elkaar staken is DIRECT als belastingverhoging uit onze portomonee afkomstig, zonder dat we daar ook maar iets méér voor krijgen!
    Behalve, meer regels dan. En daar zitten we nou net niet op te wachten.

  2. Tja, het grootste probleem in Nederland is onze burocratie, het kankergezwel van onze maatschappij.
    Maar we kunnen er wat aan doen met behulp van het huidige politieke systeem: een (nieuwe) politieke partij die zich in eerste instantie richt op de aanpak van de echte problemen in onze samenleving, de problemen waarmee burgers dagelijks geconfronteerd worden.
    Laat maar eens een landelijke enquete uitvoeren hieromtrent. Een aktie-commissie plant de aanpak en laat ze uitvoeren door experts/ondernemeingen op projectbasis.
    Na de opstart hiervan is de bestuurlijke organisatie aan de beurt!
    Laat organisatie adviesburoos maar inschrijven met een voorstel.
    Wedden dat er een organisatie structuur uitkomt die bedrijfsmatig is en werkt?

    Ik heb veel ideeen over toepassing, maar beschik niet over de financien om een partij op te richten, zijn er mensen die dat gezamenlijk willen doen?

  3. [4] Montaur, er bestaat al een Libertarische Partij. Die doet alleen erg weinig. Misschien is het eenvoudiger daar actie mee te gaan doen dan om helemaal opnieuw te beginnen.
    Vandaag, 7 juni, is er een bijeenkomst in Den Haag.
    Voor meer informatie over de Bijeenkomst kunt u contact opnemen met:
    Toine Manders, Voorzitter Libertarische Partij:T 070-4262600
    Manders@LibertarischePartij.nl

  4. [5] Hub bedankt,’kweet het,mijn enige bezwaar is dat ‘libertarisch’ vrijwel niemand iets zegt en voor de meesten de naam nauwelijks uitnodigend werkt om verder te kijken naar de inhoud.
    Alleen de naam van de partij al moet de grote groep NEE stemmers het idee geven dat ze nu echt met hun stem mee kunnen werken aan een direkte aanpak en een betere, veel kleinere overheidsstructuur

  5. [6]
    Dat het woord ‘libertarisch’ mensen niets zegt reflecteert hun onbekendheid met de libertarische filosofie. M.i. is het zodoende symptoombestrijding om er een andere naam aan te geven.

  6. [6]
    Montaur,
    Prachtig, maarre..
    "(…) een (nieuwe) politieke partij die zich in eerste instantie richt op de aanpak van de echte problemen in onze samenleving, de problemen waarmee burgers dagelijks geconfronteerd worden.
    Laat maar eens een landelijke enquete uitvoeren hieromtrent. Een aktie-commissie plant de aanpak en laat ze uitvoeren door experts/ondernemeingen op projectbasis."

    De financiering is dan ook het probleem. Wie neemt de opstelling en de organisatie van de enquete voor zijn rekening bijvoorbeeld ? En de uitwerking, etc. ?
    De libertarische partij ? De "nieuwe" partij ?

    Het gaat om een verandering van mentaliteit, die een *cultuurverandering* teweeg moet brengen. Daarom moet je bij de jeugd beginnen.
    Anders loop je elke keer te pletter tegen gevestigde (collectivistisch- culturele) belangen.

    Groet,
    Harry

  7. De prijswinnaar uit dit artikeltje is voor mij wel die Italiaanse rechter die terecht homosexualiteit een persoonlijkheidsstoornis noemt die echter geen invloed heeft op je vermogen om auto te rijden.
    In Frankrijk ben je verplicht homosexualiteit normaal te vinden en doe je dat niet dan ben je strafbaar.
    Hoe dat zit in B-NL weet ik niet, maar dat scheelt niet veel denk ik.
    In het heerlijk chaotische macholand Italië krijg je natuurlijk niet verkocht dat homo’s normaal zijn.
    Ik neem trouwens aan dat homo’s inderdaad wel bekwaam zijn om auto te rijden – zo goed als vrouwen.

  8. [8] Ik vrees dat er veeleer een eigentijdse versie van de watergeuzen nodig is om de politiek tot de orde te
    roepen….

    Groetz,

    Cincinnatus.

  9. [8]

    Harry,

    Goed dat je de jeugd hierin betrekt, maar het is wel een lastig karwei.

    Ik had er in 2003 een column over geschreven, ‘Een Fortuyn aan hervormers’ voor de JF (Jonge Fortuynisten).

    Interesse?

  10. Om een voorbeeld te gebruiken:

    Waarom zou je bij een verzekeringsmaatschappij je rijbewijs halen? Is het dan goedkoper en rij je dan beter? Ik heb mijn rijbewijs ook verkregen via CBR en dat is bewijs genoeg dat ik kan autorijden, want je rijgt het roze papiertje niet kado. Bovendien zullen verzekeringsmaatschappijen je om onduidelijke redenen kunnen weigeren.

    Ik heb dan liever een onafhankelijke instantie die bepaalt of je geschikt bent om te rijden.

    Ik kan me niet voorstellen dat je alles door de markt kan laten doen. Het klinkt te mooi om waar te zijn

  11. [5] 7 juni ?Jammer dat dat weer helemaal in Den Haag is
    Is de rek er een beetje uit dan ? bij de LP? want ik vondt afgelopen zondag dat meneer manders zeer goed uit zn woorden kon komen ,ik dacht dat Bart Croughs ook van de LP was die kan toch ook rake dingen zeggen (meervrijheid)
    Ik heb zo een vermoeden dat deze mensen ook door heel veel ander belangrijks worden opgeslokt !

  12. [11]
    Tha Analyzer,
    We zijn erg geinteresseerd in kritische bijdragen. Je kunt de column als gast kwijt via "Zelf schrijven op de Vrijspreker.nl" (zie meeuw in linker marge).
    Veel succes !
    Groet,
    Harry

  13. [13] Peter,

    Ik vrees dat de LP voor het moment weinig anders is dan een discussieclubje : het is al van 1998 geleden dat ze nog es hebben deelgenomen aan verkiezingen (toen gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag
    waarbij geen zetel werd behaald).

    Groetz,

    Cincinnatus.

  14. [10]
    Van zo’n eigentijdse geuzenversie kan ik alleen bedenken, dat burgers massaal zouden weigeren belasting aan te geven of te betalen.

  15. [16] Nuchtere,

    Nja…ik dacht zelf eerder aan "mannen met geweren" die het woord van Thomas Jefferson dat " "The tree of liberty must be refreshed from time
    to time with the blood of patriots and tyrants." indachtig, het binnenhof bestormen terwijl Trix, Balkenende,Kok en Zalm wanhopige pogingen doen om het
    land uit te vluchten en het ministerie
    van financieën-belastingen (net als de Bastille destijds) wordt plat gebombardeerd…

    En toen werd ik wakker…het was maar een droom….

    Groetz,

    Cincinnatus

  16. [15]
    Cincinnatus,

    Misschien dat die LP eens naar de succesvollere kleine, groeiende partijen moet kijken en hun tactieken (uiteraard wel eerlijk en niet-crimineel) toepassen.
    De SP lijkt bijv. flink aan de weg te timmeren. De vraag is hoe ze dat bereiken.
    Het zou ook handig zijn een wat pakkender en verkoopbaarder naam te kiezen. Iets waar de gemiddelde burger niet van afschrikt, of meer door aangetrokken wordt. Nationalisme, socialisme (niet in combinatie uiteraard), ecologisch\groen, vrijheidspartij, etc.
    Al vrees ik dat de meeste Nederlanders sowieso niet erg te vinden zijn voor oproepen tot minder overheids"bescherming". Blijkens de EU-neestemmers. Die hebben echt niet massaal tegen gestemd omdat ze Wilders zo sympathiek vonden, of een meer liberaal-economische grondwet wilden.
    [17]
    Dat soort uitspraken zou ik in deze tijd van "terrorismebestrijding" niet al te vaak doen.

  17. [9]
    Quirium,

    Uiteraard moet je straffeloos kunnen zeggen wat je vindt. Maar er is een verschil tussen iets mogen zeggen, en dat hetgene dat gezegd wordt ook waar is, of beleefd. Als homo ben ik niet "normaal", in statistische zin, maar ik weiger me door een rechter of een stel omhooggevallen psychiaters te laten bestempelen als een stoornis. Ik heb persoonlijk geen last van ziekteverschijnselen of andere afwijkingen\stoornissen. En voor zover ik weet kan ik net zo goed leren autorijden als iedere man.

  18. [16] [17]
    NN, Cincinnatus,
    Ik zie de geuzen niet in staat
    tot structurele oppositie, wel tot structurele klagende lamlendigheid jegens de staat.
    Groet,
    Harry

  19. [20] Harry,

    Ik denk dat het met de geuzen gesteld is zoals met de Dodo : reeds lang geleden uitgestorven….
    De hedendaagse tegenhangers van Filips II, Alva , Granvelle en de bloedraad daareentegen zijn gebleven….

    Groetz,

    Cincinnatus.

  20. [18] Owl,

    Ik zou moeten afleren te dagdromen…het is waar.

    Verder weet ik niet of men plannen heeft de "Libertarische Partij" ( http://www.libertarischepar… )weer richting verkiezingen te loodsen.
    Er moeten natuurlijk ook de mensen en
    middelen zijn om dat op poten te zetten.
    Ik denk dat een libertarische partij
    die bijv het "non-agressie-beginsel"
    strikt naar voren schuift of pleit
    voor volledige afschaffing van de staat
    en privatisering van al haar onderdelen inderdaad weinig electorale
    ruimte is.Een "vrijheidslijst" daareentegen die zich afzet tegen de
    hoge belastingsdruk, de doorgedreven
    regulering en wereldvreemde politici en zich inzet voor een gunstig ondernemingsklimaat, afslanking van de
    overheid enz… zou mijns inziens
    (mits juiste mensen en juiste akties) het wel tot een soort "SP van de rechterzijde" kunnen brengen.Rechts van de VVD ligt er nog een hoop braakliggend politiek terrein (ff
    bezet door Fortuyn maar nu weer vrij).
    Echter Wilders schijnt zich daar nu te willen nestelen…

    Groetz,

    Cincinnatus.

  21. Alle bovenstaande reackties gelezen hebbende is er duidelijk de wil en het animo om iets te doen tegen de huidige onderdrukkers, met deze hele club VRIJSPREKERS moeten we toch gezamenlijk een partij op kunnen zetten om onze maatschappij te verbeteren?

    Wat denken jullie van
    GEUZEN-2005 ??

    Groet, Montaur

  22. [12]
    Knorpot,
    "Waarom zou je bij een verzekeringsmaatschappij je rijbewijs halen? Is het dan goedkoper en rij je dan beter? Ik heb mijn rijbewijs ook verkregen via CBR en dat is bewijs genoeg dat ik kan autorijden, want je rijgt het roze papiertje niet kado."

    Dat is niet juist:
    Het monopolistische CBR geeft jou geen rijbewijs: het geeft jou alleen een rijvaardigheidsbewijs. Daarna moet je nog allerlei bureaucratische papieren rompslomp doorworstelen en bijbetalen om je rijbewijs te krijgen. Dat kost jou en de gemeenschap enorm veel geld. Waarom niet gewoon een rijbewijs van een verzekeringsmaatschappij ? Die heeft belang bij een snelle en zorgvuldige afhandeling van de aanvrage. Het CBR ziet jou eerder graag terugkomen, want dan kunnen ze laten "merken", hoe belangrijk ze zijn. Dat is eigen aan bureaucratie.

    Over vrijheid praat je al, zodra een transactie uit vrije wil tot stand komt. Vrijheid is de basis van vrije marktwerking, de enige drijfveer voor een gezonde economie.
    Van onvrijwillige transacties/overeenkomsten is bijv. sprake bij belastingheffing, CAO’s, PBO’s (Bedrijfsschappen), NUONS & ESSENTS, NS, etc., etc. Dan hebben we het over (collectieve) dwang of monopolisme en/of corporatisme (zie bovenstaande woordenlijst): dwangsystemen, die zichzelf steeds verder aan het individu opdringen.

    Uit deze en andere libertarische sites kun je concluderen, waarom geen enkel stelsel alle problemen kan oplossen. Maar het libertarisme is oneindig veel beter dan het vigerende collectivistische systeem, dat een overheid in stand houdt, die in feite vooral problemen maakt die er niet waren en die die problemen vervolgens met dwangmiddelen wil oplossen. Op die manier dijt de macht van politiek en bureaucratie steeds verder uit.

    Om te beginnen zou je eens het volgende animerende stukje van Kim kunnen lezen:

    http://www.vrijspreker.nl/b

    Veel plezier ! Zien we je weer ?

    Groet,
    Harry

  23. [23]
    Montaur,
    OK, de naam lijkt me OK. Nu de organisatie en je verkiezingsprogramma nog.
    Voor verkiezingen moeten er lijsten ingediend worden en die kosten veel geld. Als een lijst niet voldoende stemmen trekt, bijvoorbeeld omdat de lijsttrekker niet "populair" genoeg is, ben je dat geld kwijt.
    Elke politieke partij lijdt aan bloedarmoede en moet het naast contributiegelden vooral ook hebben van vrijwilligers. Hoe denk je die te krijgen ?

    Groet,
    Harry

  24. [25] Via oproepen en netwerken op internet! Ik heb me op de hoogte gesteld van de voorwaarden en kosten die gemoeid zijn met zo’n oprichting.
    Als er genoeg mensen zijn die het zien zitten en echt de handen uit de mouwen willen steken om de nodige verbetering te bewerkstelligen, is er geen probleem.
    Een goed en duidelijk programma waarin de prioriteiten gesteld worden die uit de maatschappij naar voren komen, is ook geen probleem. Ik ben ervan overtuigd dat de inhoud van het programma de kiezers moet motiveren om hierop te stemmen; het aspect lijsttrekker is van minder belang, we weten nu toch welk soort figuren we niet moeten hebben, kijk maar naar de bedriegerskoppen in de huidge regering.

    Montaur

  25. [25] Harry,

    Meedoen aan TK verkiezingen kost 11.500 euri. Als je de kiesdrempel niet haalt ben je die centen kwijt, als je wel een zeteltje verovert krijg je het weer terug (de logica hiervan ontgaat mij in het geheel, maar het is de realiteit).

    Verder moet je in alle 19 districten 30 handtekeningen verzamelen van mensen die ‘het goed vinden’ dat jij met je clubje aan de verkiezingen meedoet. Dat kan je niet even van te voren regelen, maar moet gebeuren in een zeer korte tijd vlak voor de definitieve inschrijving voor de verkiezingen. Je hebt dan ongeveer een week de tijd om die handtekeningen te scoren.

    Houd er rekening mee, dat de vrinden van Kafka, alle mensen die een handtekening zetten, gaat stalken en wijsmaken dat ze getekend hebben voor een ‘extreem rechtse’ partij (alles is extreem rechts in hun ogen).

    Zodra je leden gaat werven, komen de baantjesjagers als vliegen op warme stront af. De meest bizarre debielen staan bij jou dan op de stoep in de hoop een leuk baantje te veroveren. Krijgen ze dat baantje niet, dan ben je echt de lul, want dan gaan ze je tegenwerken. Ieder lid van een vereniging heeft stemrecht, vergeet dat niet.

    Dus: het kost een vermogen, de kieswet werpt grote drempels op voor nieuwkomers, je hebt geen grote achterban en als je die dan toch bijeen weet te brengen, maken ze mekaar af.

    Heb je nog steeds zin om een partij te starten?

  26. [22] Inderdaad, een partijpunt als ‘volledige afschaffing van de staat’ zal behoorlijk afschrikken. Het is ook paradoxaal.
    Maar ‘non-agressie’ is wél sympathiek en verrassend als je het koppelt aan kapitalisme.
    (de oudere lezertjes denken dan weer vertederd terug aan de PSP, de partij die pacifisme paradoxaal genoeg wilde koppelen aan socialisme. Paradoxen bestaan niet en de PSP dus ook niet meer)

    En verder zou je kunnen opnemen: verkleining van de centrale overheid ten voordele van lokale overheden (bestuur dichter bij de burger), referenda, kleinere scholen, jouw punten en die van Owl hogerop.

    Huub

  27. [27] Hank,
    de point is niet het zin hebben een partij te stichten, maar aktie ondernemen tegen het huidige bestel nu de tijd er rijp voor is, en volgens mij is dan de enig uitvoerbare en haalbare mogelijkheid omeerst via een partij het huidige systeem binnen te dringen en het van daaruit om zeep te helpen.

    Aangezien vele handen nog steeds licht werk maken en er genoeg mensen zijn die mee willen doen,moet het zonder meer haalbaar zijn om de stemmen, de organisatie, de pecunia gezamenlijk op te brengen.

    Met uitsluitend minpunten opnoemen gebeurt er weer niets!
    Als je betere ideeen hebt, ik houd me aanbevolen.

    Groet, Montaur

Comments are closed.