De rook van gisteren is nog niet opgetrokken, of de wereldvreemde ambtenarenkliek in Brussel lokt het volgende referendum al weer uit. De uitbreiding van de EU met de straatarme staten Roemenië en Bulgarije moet doorgaan volgens de EU commissaris van uitbreiding, de heer Olli Rehn. Het maakt niet uit dat gisteren in Nederland en afgelopen zondag in Frankrijk het totale beleid van de EU massaal is afgekeurd, Olli heeft niets geleerd. “We gaan verder met de uitbreidingsbeleid door te onderstrepen dat we tot de laatste letter vasthouden aan de criteria voor toetreding. En we gaan met de burgers beter communiceren over de algemene voor- en nadelen van uitbreiding”, aldus Olli.
Kom maar op met dat referendum, dan kunnen we het nog één keertje uitleggen….

14 REACTIES

 1. Is dit voor de politici een "juridisch"probleem?
  Ze hebben ons verteld dat wij nu leven dank zij het verdrag van Nice. En als in Nice Bulgarije en Roemenië niet genoemd zijn, dan zou dat een "juridisch" probleem kunnen zijn.
  Al heeft Atzo Nicolai dat al opgelost door verschil te maken tussen de werkelijkheid en wat er in overheidscontracten staat.

 2. Aan de timing te oordelen is Olli Oliedom druk bezig met bewijzen dat die Brusselse ambtenarenkliek autistisch is.

  "Beter communiceren…"? Hij bedoelt zeker te zeggen: "jij doen wat ik wil, anders haal ik mijn grote broers en die hebben een heeeeel groot leger, en die kunnen schieten man!"

  De oorlog tegen de Eurocraten is nog niet voorbij.

 3. Laat Condoleeza Rice eerst maar regelen dat Mexico de 51e staat van de USA wordt.

 4. [5] Zoals het er nu naar uitziet, zullen eerder grote delen van de US straks weer onder Mexico vallen :bij de huidige demografische evolutie zullen in 2030 meerdere Zuidelijke States van de USA een meerderheid van Spannssprekende inwoners hebben.
  In Mexico spreken ze al van "la reconquista "

  Groetz,

  Cincinnatus.

 5. [6]

  inderdaad, de US (overheid) onderschat het gevaar dat (tientallen)miljoenen latino’s gewoon tot hun eigen nation blijven behoren (vanwege hun aantal) en zodoende dus een nation aan het ‘bouwen’ zijn en straks liever bij mexico willen horen. dat is een serieus gevaar waar de US mee te maken kan krijgen in de toekomst.

 6. [3] [4]
  WieboXL, Lillian,
  Realiseren we ons hier eigenlijk wel, wat unanimiteit om de "uitbreiding" (met Roemenie, Bulgarije, Turkije) terug te draaien betekent ?
  [5] [6] [7]
  Fred, Cincinnatus, Vlad Tepes
  En waarom Rice zich er nu ook al mee bemoeit ?

  Groet,
  Harry

 7. [8]Laten we – voor zover in ons vermogen – er alles aan doen om de EU te verkleinen.

  Het is ook in het belang van die ‘nieuwe’ landen, om niet van het ene socialistische regime over te gaan naar het andere. Op korte termijn is het aantrekkelijk om hun ziel aan de duivel te verkopen, en ‘quick wins’ te scoren, maar op langere termijn houdt dat toch geen stand (zie USSR) en is vrije-handel, en meer algemeen, vrijheid voor iedereen het beste!

  Hoe meer mensen (‘gewone’ mensen ..) overtuigd raken van het gevaar en onnut van grote centralistische collectieven zoals de EU, hoe sneller er een eind aan deze vernietiging van welzijn en welvaart gemaakt kan worden.

  EU-NEE is nog geen gewonnen strijd, maar slechts een eerste stap!

 8. [9]
  Jodocus,
  "Laten we – voor zover in ons vermogen – er alles aan doen om de EU te verkleinen."
  Big deal ! Welke lidstaat zullen we er het eerst uit(pl)euren ? 🙂

  EU-Nee heeft nog een grote toekomst, want het heeft nog een lange weg te gaan.

  Denk je niet, dat die toekomst groter is dan die van de EU, die wel eens aan een voortijdig einde zou kunnen komen ?
  😉

 9. "Welke lidstaat zullen we er het eerst uit(pl)euren"

  Nederland!!
  En dan gaan we ook weer terug naar de Gulden, en wel naar een, door goud gedekte Gulden!!

Comments are closed.