Tot nu toe zijn er een stuk of negen “landen” die de EU-Grondwet geratificeerd hebben. Waarvan alleen Spanje via een referendum, de andere door de politici in de parlementen buiten het volk om.
Van de 3 referenda stemden er 2 TEGEN.

De onderzoeken naar de werkelijke toestand in die geratificeerde landen geven schokkende feiten. Zo komt uit een onderzoek (STERN) in Duitsland dat 83 % van de Duitsers zich te veel door Brussel gedomineerd voelt. Uit een ander onderzoek (BILD ZEITUNG) blijkt dat als er een referendum geweest zou zijn, dat dan 96 % TEGEN gestemd zou hebben. Alleen het Duitse Parlement was voor. (Over volksvertegenwoordiging gesproken.)

In Polen worden de mensen zich ook meer bewust van de nadelen van de politieke Unie. Voorstemmers zijn gezakt tot 40 % terwijl dat enkele maanden geleden nog 60 % was. (Polish paper Gazeta Wyborcza). Ook blijkt in Denemarken en Tsjechië het aantal tegenstemmers te groeien.
Berichten uit België zeggen dat ook daar tegen gestemd zou zijn als het volk de kans gekregen had.

Spanje is een speciaal geval. Daar zijn de mensen bewerkt door artiesten en door Johan Kruijff!!. Maar belangrijker is misschien dat Spanje enorm veel geld uit de EU ontving. (van de NL-Bijdrage). Sinds 1992 ontvangt Spanje 25 % van het hele landbouwbudget; dat is relatief meer dan de Marshall Hulp die heel Europa na de Tweede Wereldoorlog van de Verenigde Staten ontving!
Daarmee kun je het volk eenvoudig beïnvloeden met de angst dit te verliezen als ze tegen zouden stemmen.

Het is toch idioot dat er situaties zijn (zoals in Nederland en Duitsland) dat 80+ % van de politici iets doordrijft waar 65+ % van het volk tegen is.
Dit is met de EU-Grondwet in diverse landen het geval.

Er moet in de politiek echt iets veranderen. Niet alleen een kiesstelsel.
Om te beginnen moeten er veel minder zaken zijn waar de politiek zich mee mag bemoeien. Dus niet delen verminderen, maar delen afschaffen.
We zouden kunnen beginnen met een wensenlijst. Bij voorbeeld als eerste het hele ministerie van Cultuur sluiten, en de belasting evenredig verminderen. Laat de mensen zelf uitmaken naar welke voorstellingen ze gaan of welk schilderij ze kopen.
Als volgende, alle subsidies afschaffen! En ook weer evenredige belastingverlagingen.
Enz. enz.

3 REACTIES

  1. De PvdA lijkt het in ieder geval "niet" te begrijpen. Bos zei dat de burger meer sociale bescherming wil. In zekere zin heeft hij helaas misschien gelijk. De meeste Nee-stemmers kwamen waarschijnlijk uit de linkse hoek.

  2. Links rechts. Ik laat het in het midden. Waar het bedrijfsleven wellicht ja zegt, zegt de burger nee. De burger kijkt in z’n eigen portomonee (economie) en die lijkt op dieet te zijn. Er is verhoudingsgewijs minder bestedingsruimte. Mijn geld wordt betaald door mijn werkgever en de uitgaven gaan naar de belastingen en het bedrijfsleven. Laten die dus eerst maar eens na gaan denken dat een tevreden mens sneller ja zegt tegen de EU grondwet dan de burger die het gevoel heeft belazerd te worden.

Comments are closed.