1 juni j.l. was een historische dag met een dik NEE tegen de Europese grondwet.
Ik proef uit gesprekken met diverse mensen – lezers en niet-lezers van de Vrijspreker – en ik lees op deze site, en op diverse ander sites, dat vele mensen hier een vervolg aan willen geven.
Hoe nu verder, zegt of schrijft menigeen.

Als we niets doen, hoorde ik op 5 juni te Delft, dan wordt alles weer vergeten en politici zullen links of rechtsom die grondwet er later toch door heen drukken.
Actie, roepen sommigen, want een follow-up op dat dikke nee moet niet alleen over gesproken worden, maar er moet daadwerkelijk wat gedaan worden.

De Libertarische Partij opnieuw leven inblazen en via de verkiezingen er tegen aangaan.
Een nieuwe politieke partij, heb ik gelezen in een van de columns met de humoristische en historische naam: de Geuzen Partij.
Ik las op een van de reacties: ik heb een kant en klaar partijprogramma klaar liggen.
Nee, zeggen anderen, we moeten die follow-up geven middels een beweging, wel of niet op libertarische leest geschoeid.

Voorlopig wordt er van alles geroepen, maar ik zie nog geen initiatief.
Laten we bij dat laatste beginnen: initiatief.
Op zaterdag 9 juli a.s. hebben we een bijeenkomst belegd, waar iedereen die actie wil – in welke vorm dan ook – welkom is.
Op die bijeenkomst moet één doel voor ogen staan:
welke actie, in welke vorm en wie gaat wat doen.

Het zou de efficiency bevorderen als iedereen die wil participeren aan zo’n
bijeenkomst
a) van tevoren laat weten of hij/zij aanwezig is (i.v.m. grootte van de ruimte)
b) van tevoren zijn/haar actiepunten / mening per email laat weten.

De tijd is nu rijp. Er moet nu wat gebeuren. Werk mee aan een betere toekomst.

Groet, Fred Meijroos email: diamonde@euronet.nl

Bijeenkomst:
Hotel vd Valk Biltsche hoek
De Holle Bilt 1
3732 HM De Bilt
datum: zaterdag 9 juli 2005
aanvang: 13.30 uur – ??? (ligt eraan hoeveel actie uit de vergadering komt)
Voor routebeschrijving:
www.valk.com/properties/dis…

We regelen een kleine zaal- koffie- en theebijdrage voor een ieder, zodat de totale kosten verdeeld worden.
Indien er mensen per trein komen, laat het even weten ( net zo als de actiepunten) en we regelen vervoer van Utrecht station naar De Bilt en visa versa.
Het is tevens mogelijk om na de vergadering een hapje te eten.
Dit op te geven op de dag zelf: vd Valk is flexibel.

2 REACTIES

  1. Ik zou best "actie" willen ondernemen in de vorm van financiële steun aan een (levensvatbare) liberale beweging of partij. Ik ben zelfs bereid op een libertarische partij te stemmen, al zie ik mezelf niet bepaald als zuiver libertariër. Maar dan moet ik wel op zo’n partij kunnen stemmen in mijn kiesdistrict.
    Ook vraag ik me serieus af of zo’n initiatief ooit zal werken. Misschien ben ik gewoon te cynisch en fatalistisch, maar ik denk dat zelfs een succesvolle politiek beweging of partij uiteindelijk sneuvelt door haar eigen succes. Politiek en maatschappelijke beïnvloeding vereisen immers een bepaalde instelling en tactiek, die over het algemeen fataal is voor principiële idealisten. Ik zal niet ontkennen dat een beweging of partij een zekere hoeveelheid steun van de bevolking kan krijgen, maar praktisch gezien moet je haast wel populistische of ethische concessies doen, wil je ooit de kans krijgen om onder het huidige politieke systeem invloed uit te oefenen, laat staan het beleid te dicteren. En wat moet ik me precies voorstellen bij een beweging? Wat beweegt zo’n beweging of wordt erdoor bewogen? Als je puur bedoelt het proberen overtuigen van mensen va’n liberale of libertarische standpunten, wens ik je veel succes. Wellicht dat het alleen aan mijn karakter of gebrek aan charisma of overtuigingskracht ligt, maar ik heb nog nooit, echt letterlijk nooit, iemand kunnen overtuigen van welk liberaal politiek of economisch standpunt dan ook. Zelfs familieleden niet. Maar mocht dit een meer algemeen verschijnsel zijn, en niet puur mijn lage positie in de apenhiërarchie van de mensheid, dan zou ik zo’n beweging in ieder geval adviseren om, wel zo eerlijk mogelijk, goede PR, propaganda, en spin-tactieken aan te leren.
    Ik zal in ieder geval niet naar zo’n bijeenkomst komen, daar ben ik veel te antisociaal voor en denk niet dat ik er veel nuttigs aan kan bijdragen, maar ik zou het graag horen als er resultaat is, en wat ik als toeschouwer aan zo’n "historische ontwikkeling" kan bijdragen.

Comments are closed.