Morgen, vrijdag zal er in Amsterdam weer een herdenking van de slavernij plaats vinden. Dit wordt georganiseerd door het Nationaal instituut Nederlandse slavernijverleden en erfenis. (NiNsee). Het instituut ontving in 2004 minimaal 900.000 euro subsidie (belastinggeld).

Minister Rita Verdonk wil ook naar dat feest; ook al heeft het bestuur van het Amsterdamse stadsdeel haar laten weten dat ze niet welkom is. Het NiNsee wil echter wel dat ze komt. Maar afwachten hoe dit verloopt.

Volgens Koenen-Endepols woordenboek is een slaaf:
-iemand die geen persoonlijke rechten heeft.
-iemand wiens vrijheden sterk beknot zijn.
-iemand die in harde dienstbaarheid verkeert.

Als je die definities loslaat op de Nederlandse ondernemer en werker dan kom je toch heel aardig in de buurt. Hoeveel persoonlijke rechten heeft nog iemand die gedwongen wordt om de helft van zijn productie (opbrengst, inkomen) via allerlei belastingen en heffingen af te geven?
Hoeveel vrijheden heeft die zelfde persoon om ergens te gaan wonen, een zaak te beginnen, zijn winkel open te houden, mensen in dienst te nemen, of ergens te gaan werken voor een loon dat hij zelf acceptabel vindt? Of een sigaretje op te steken in zijn eigen bedrijf?
Is die persoon in feite niet “in harde dienstbaarheid van de staat” die hem controleert en beheert?
Zou het niet goed zijn om die persoon ook bij de herinneringsviering in Amsterdam te betrekken? Hij heeft er zelfs aan meebetaald!————————————————————
Opnieuw op weg naar de slavernij (Hans Labohm)
www.vrijspreker.nl/blog/?it…
DE weg naar slavernij
www.vrijspreker.nl/blog/?it…
Donner wil slavernij weer invoeren.
www.vrijspreker.nl/blog/ind… – 42k

2 REACTIES

  1. Straks zijn we allemaal weer slaaf, maar dan van de Europese Sovjet Unie.

  2. Scherp artikel! Is de Nederlander misschien masochistisch van aard dat hij die onzin zo gemakkelijk lijkt te accepteren? Zelfs een ‘monument’ indirect voor zichzelf laat oprichten zonder dit te beseffen? Dat hij zoveel geld uit zijn zak laat kloppen voor zoveel pathetische nonsense? Misschien wel. Het is een kwestie van vrijheid of slavernij en als je ook de recente ‘polls’ moet geloven heeft men in Nederland helaas in meerderheid voorkeur voor het laatste.

Comments are closed.