Nu wij zijn gemangeld door deze coalitie kan de populariteit van J.P. Balkenende niet verder dalen en gaan er stemmen op voor W. Bos als minister-president. Deze matige persoonlijkheid kan echter zelf geen potten breken en heeft zich de steun van Ned. 1 en 2 moeten inkopen om er te komen. Ook zij vermeld dat de overwinning hem gewoonweg in de schoot geworpen wordt door de huidige coalitie. Hij hoeft er niets voor te doen. Ze geven de voorzet en koppen de bal er zelfs nog in. Hij hoeft alleen maar op het veld te staan. Waar maakt niet uit.

Bovendien blijken er veel vrouwen op hem te stemmen vanwege zijn kontje. Dit is ook uit de enquêtes naar voren gekomen. Schrijnende armoede dus op politiek niveau. Weinig inhoud of vakkennis doch veel omhulling of opgeblazen condities. Overigens wel begrijpelijk dat bij keuze uit 2 leeghoofden, deze valt voor degene die op een ander gebied tenminste nog iets te bieden heeft of althans suggereert.

Op de site www.pceu.org probeert W. Bos als Wouter, nee-stemmers over te halen om toch maar ja te stemmen. Echter, zijn argumenten tonen nog minder respect voor de kiezer dan die van Balkellende.

Wat de EU betreft, wordt hiermee de lijn Lubbers-Kok-Balkenende gewoon voortgezet. Lubbers begon in 1993 met het doneren van 6 miljard per jaar. Daar is te weinig aandacht aan besteed. Door niet attent te reageren, is er dus nu wel 12 jaar á 6 miljard uit onze economie weggebloed.

In een artikel in een Engelse Krant vorige maand wordt toegegeven dat die absurde bijdrage van Nederland echter ook is ontstaan, vanuit het idee dat er – na zijn politieke loopbaan in nederland – op Europees niveau een zeer hoge positie in ’t verschiet lag. Of hij dat uitzichzelf veronderstelde, of dat deze worst hem door o.a. Engeland werd voorgehouden is discreet in het midden gelaten. We spreken hier over eigenbelang en -waan in haast criminele mate.

De handen van andermans eigendommen af houden, komt in zijn wereld niet voor. Respect voor belastinggelden is in geen velden of wegen te bekennen. Verwonderlijk dat het CDA zo hamert op normen en waarden, want deze zijn in eigen achterban al vanaf 1993 juist niet aanwezig. Zonder respect en zonder menselijkheid eerder, en zeker nu, zichtbaar. Lubbers heeft de EU-partners niet kunnen inschatten we dragen nog steeds 6 miljard af. Andere EU- wolven zullen zo’n gemakkelijk prooi echt niet laten lopen. Geld (niet van jezelf natuurlijk) weggeven, om aardig gevonden te willen worden, is voor hen een hapklare brok. Zijn illusie -dat vrouwen hem ook al zo aardig vinden – komt behoorlijk bloot te liggen. Een redelijk scheve persoonlijkheid zou je zo denken, maar is W.Bos een alternatief? Uit zijn gelijke houding naar de EU en zijn opmerkingen, is die kans wel heel klein. Ook hij vindt het heel belangrijk om aardig gevonden te worden, gezien al de uitdrukkingen op zijn gezicht en zijn lichaamstaal.

Dit is echter tekenend voor de start van Nederland in de EU en de koers welke wordt voortgezet. Het roept om doorbroken te worden.

Bos zegt de lijn Lubbers-Kok-Balkellende dus te willen doorzetten naar Bosje-ellende en dat voorspelt armoede als troef voor de komende regeringsperiode. De 6 miljard EU-pot zal hij zeker niet breken in Brussel gezien zijn uitspraken. Een kontje maakt weinig indruk op dat gebied en op die plaats. Een goede vuist heb je nodig om een pot te breken.

In de Financial Times is een artikel verschenen waarin aangetoond wordt hoe de invoering van de Euro heeft geleid tot de economische terugval in Europa. Niet zo verwonderlijk, is daarbij vermeld dat de kosten – alleen de onkosten – van invoering van de Euro voor een land als Nederland, 12 miljard gulden is geweest. ‘Handige’ politiek van Den Haag om dat niet te vermelden natuurlijk. Dat bedrag is en wordt ons nog steeds even doorberekend.

De Euro en de EU roepen grote twijfels op, en de praktijk, de statistieken, de rapporten en wat de burger te besteden heeft, laat zien dat er geen enkele vooruitgang mee is geboekt. Ook de praktijk van hoe politieke leiders met de EU-organisatie omgaan, door een oeverloos aantal aan commissies – al 3000 stuks nu – departementen en inter-departementen op te richten wijst in die richting.

Als er geen vooruitgang is, is er teruggang. Hoe ver… ? Tot het niveau van landen als Bulgarije, Roemenië en Albanië waarschijnlijk….Paard en wagen niveau.

Ingezonden door: Max

3 REACTIES

  1. Netjes geschreven. Ben dol op artikelen op deze site en dit is geen uitzondering.

    Vooral die uitspraak over Lubbers errug leuk…

  2. Uitstekend artikel en het geeft ook aan dat Nederland slechte tot zeer slechte regeringen heeft gehad met verschrikkelijke premiers.

Comments are closed.