We lezen in de NRC dat het Vlaamse Parlement pas na het zomerreces over de EU Grondwet gaat stemmen. Zonder goedkeuring van dit Parlement kan “België” de EU-Grondwet niet ratificeren. En dat zou mooi zijn.

Nu heeft Guy Verhofstadt het volk al aangezegd dat het belang van de EU gaat boven het Belgische, boven het belang van de Vlamingen.
Maar hij durft de grondwet-goedkeuring toch niet aan het volk voor te leggen! Die goedkeuring ritselt hij liever met de politici die hij meer in de hand heeft.

Maar het volk zou wel wat kunnen doen. Als er één of meer mensen de kat de bel zouden aanbinden en een actie trachten te starten om de Vlamingen wakker te maken, dan is er een kans dat het Parlement luistert en ook NEE gaat stemmen.
Vanuit de Vrijspreker willen we daarvoor graag onze kolommen en onze ervaring van het referendum ter beschikking stellen.
We weten van hieruit niet of we hierdoor in de hoek van een “Vlaams Blok” worden geduwd. Dat kan ons niets schelen. In Nederland werden we ook uitgemaakt voor rechts (Wilders) en ook voor links (Marijnissen). Alleen al omdat deze ook tegen de EU-Grondwet waren.
Iedereen die eerlijk kijkt, kan weten dat het libertarisme niet links en niet rechts is. Wij zijn alleen voor de vrijheid van elk individu.

Wie maakt de leeuw wakker?

4 REACTIES

 1. Hub,

  Het "Vlaams Blok" heet tegenwoordig
  "Vlaams belang" en die zijn tegen het gedrocht dat europese grondwet wordt
  genoemd.

  Maar ook klein-links hier is (net zoals in Nederland en Frankrijk tegen):
  een aantal extreem-linkse (min of meer
  te vergelijken met de SP alhoewel niet zo groot) groepjes zijn fel tegen,
  evenals allerlei vakbondfiguren (en zeker in Wallonië hebben die lui behoorlijk wat invloed).

  Voor een voorbeeld zie :

  http://www.ptb.be/scripts/a

  Topfiguren zoals oud-premier Dehaene (vice-voorziiter van de Conventie die het gedrocht opstelde) en louis Tobback (jarenlang minister en partijleider van de Socialisten) hebben al gezegd dat bij een referendum in België het allicht ook "nee" zou worden…en vandaar
  dat de traditionele partijen het beter
  vinden hierover geen referendum te houden en alles democratisch door de
  (vele) parlementen te laten regelen :

  http://vl.altermedia.info/?…

  Groetz,

  Cincinnatus.

 2. de laatste leeuw,geert bourgais,
  die van de vroegere volksunie,
  nu spirit,en nu minister van ?
  heeft gezegd geen referendum
  dus wanneer ge verandert van naam
  en van partijnaam en van kamp
  mag je van gedacht veranderen
  maak van mij een minister
  en mijn geweer verandert van schouder
  hoe een leeuw een papegaai werd

 3. Graag ivm het Vlaams Belang nog even dit:
  Op een recent economisch congres werd Hans Herman Hoppe uitgenodigd en diens ideeën worden gebruikt als inspiratie voor het economisch programma van het Vlaams Belang. Dit economisch programma staat ook sterk onder invloed van de op dit moment in de VLD gecontesteerde klassiek-liberale professor Boudewijn Bouckaert, voorzitter van de klassiek-liberale denktank Novacivitas.org.
  Het Vlaams Belang is daarmee bezig haar economisch programma zowel een thatcheriaans als klassiek-liberaal als libertarische tint te geven en dat mag onder ons slechts in hoerageroep resulteren.

 4. [2] Geert Bourgeois de laatste leeuw? Ik dacht het niet. De evolutie van de klassieke partijen: ‘Zijn’ NV-A vormde de voorbije verkiezingen een kartel met CD&V. Spirit, een andere dochterpartij van de voormalige Volksunie, vormde een kartel met de SP.A en ook de VLD draagt "Vlaams" in zijn naam. Het woord "Vlaams" is dé dreivende (en verlammende) kracht in noordelijk België. Vlaams, Belgisch en waarom geen Europees? Vlamingen, Brusselaars en Walen zijn gewend geraakt aan deze lasagna van identiteiten.
  Waarom geen referendum dan? Een neen-kamp is makkelijk te vormen en de bevolking makkelijk te beïnvloeden. De toetredingsonderhandelingen met Turkije zou dé reden zijn waardoor tegenstanders het halen. Wat is dan nog het nut van een referendum als dat toch verkeerd geïnterpreteerd wordt?

Comments are closed.