Al een tijdje vragen we ons af waarom Nederland MOET betalen aan de EU en waarom MOET elke Nederlander meer betalen dan alle andere Europeanen? Dat kan alleen maar door stommiteit van de politici die ons daartoe hebben verplicht.

Prof. A. Knoester vertelt in de Fin.Telegraaf van 14/6 in een artikel:
” Op de blaren dankzij Lubbers” hoe de vork in de steel zit: o.a.
“Verreweg de grootste oorzaak van onze huidige rampzalige positie als
nettobetaler is de top in Edinburgh geweest van December 1992 waar
de EU-begroting voor 1993- 1999 werd vastgesteld..
Onze belangen werden daar behartigd door toenmalig minister-president
Lubbers die nog in een euforistische stemming verkeerde vanwege het
Succes van Maastricht een jaar eerder.
Nog veel belangrijker was echter volgens Knoester dat Lubbers destijds ambitie had om de voorzitter van de Europese Commissie Delors op te volgen. Geen wonder dat Lubbers toen als de grote Europese bruggenbouwer met Nederlandse belastingcenten strooide om de begroting 1993-1999 rond te krijgen.
Helaas moeten wij daarvoor tot op de dag van vandaag op de blaren zitten.
Ons land betaalt jaarlijks zo’n E 5 miljard en ontvangt daarvoor slechts
E 2 miljard terug in de vorm van subsidies.
Per inwoner is dat E 180 per jaar voor Nederland
104.– Duitsland
117.– Zweden
63.– Engeland
44.– Oostenrijk
29.– Frankrijk
19.– Italie
1.70 Finland
Helemaal te dol is de situatie voor Luxemburg want die krijgen maar
liefst E 1911.– per inwoner..
Tot en met 1990 ontving Nederland wel geld uit Brussel.
Het lijkt me, dat wij het teveel betaalde van drie miljard per jaar vanaf
1993 terugvorderen. (Red: 30 miljard euro?)

Deze hoge bijdrage houdt ons arm en gevoegd bij het jaarlijks wegmoffelen van de miljarden door de gemeenten (zie mijn (A.K.) bericht van gisteren in de FT) en de gebleken onbetrouwbaarheid der regeringspartijen voor en na het referendum, denk ik dat het volk in opstand moet komen voordat er iets zal veranderen.

Probleem is dat niemand blijkbaar de kat de bel durft aan te binden.
Lubbers is natuurlijk niet alleen schuldig. De gehele Tweede Kamer en de
paarse regering heeft dit geslikt. Ook de pers blijkt een slechte voorlichter van het volk.
Een enquete door een onafhankelijke instantie zou heilzaam kunnen zijn
als de resultaten daarvan serieus genomen worden.
Er moet nu iets gebeuren. Het is nu of nooit anders blijft het doormodderen.

——————————————
NASCHRIFT: Wie heeft een voorstel over WAT wij nu kunnen DOEN?
Van de overheid en de medeplichtige politici hebben we niets te verwachten. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat Jan Peter de Grootse, vandaag of morgen op de stamhoofdenvergadering in Brussel gaat zeggen dat “Nederland” het vanaf nu vertikt om gekke Henkie te zijn, en dat ze het zelf maar moeten uitzoeken..
Misschien een plan uitwerken en op gang brengen op de bijeenkomst van 9 juli in de Biltsche Hoek?
Meld het dan al vast.
Zie daarvoor Vrijspreker van maandag 13 juni “Reactie … Actie”.
www.vrijspreker.nl/blog/?it…

8 REACTIES

 1. Eindelijk worden de ogen geopend.
  Wij betalen het meest, belachelijk.
  Ik wil mijn geld terug!!!!!!!!!!!!

 2. Tja wat zou je kunnen doen,een stickeractie op je auto helpt niet denk ik.
  Massaal weigeren de belasting te betalen dat helpt wel,maar er is zoveel angst voor de Fiscus dat bijna niemand daar het lef voor heeft.
  Of elke maandagmorgen massaal stil gaan staan op de autoweg van 9 tot 10 uur en dat elke week tot er nieuwe verkiezingen komen. Wat je ook doet,wie gaat het organiseren,zodra de AIVD er lucht van krijgt wordt je gepakt,staatsgevaarlijk,dat komt alleen voor bij autochtonen.

 3. Luxemburg zal wel ja stemmen daarom gaat het referendum daar ook door.
  Dat de stemming voor de grondwet in luxemburg op een ja uitdraait is een logisch vervolg op hun extra inkomen van 2000 euro per jaar per inwoner.

 4. Nederland betaalt 6 miljard per jaar aan de Eu. Luxemburg ontvangt een leuk bedrag 2000 ¤ per inwoner vandaar dat zij de stemming van de grondwet perse willen doorvoeren. De Eu slokt 102 miljard ¤ per jaar naar binnen.Waar gaat dit enorme bedrag naar toe en wat is er anders mee te doen.
  De Eu bestaat nu uit 45 commissies,14 inter-institionele departementen en 14 institutionele departementen.Het verschil tussen een inter- en institutioneel departement is voor een buitenstaander lastig te achterhalen omdat men zich verschuilt achter vele vage uitspraken over hun werkzaamheden en opgelegde taken. Krijg sterk de indruk dat de inters- zich bezig houden met het goed doen funktioneren van de institutionele departementen.Het is te vergelijken met een bedrijf waar er een boekhouding/administratie is met een inter-boekhouding om te zorgen dat de boekhouding goed funktioneert.Zoiets kan alleen maar ontstaan omdat het geld maar komt ´aanrollen´. U opent de voordeur en daar is de nederlandse bijdrage a 6 milj. al binnen. Dat gaat gemakkkelijk.Deze 102 miljard gaat voor een (behoorlijk) deel verloren aan deze commisies en departementen ook omdat niemand en geen enkel land eigenlijk controleert wie wat doet, uitvoert en regelt. Als U toch 102 miljard te besteden hebt is er toch een rendement te behalen of een voortuitgang te boeken…..in tegendeel het verlies is enorm. Er is slechts een handje vol die het geld ontvangen.Een kleine groep en zeer hoge bedragen.
  Er wordt beweerd dat de Eu goed zou zijn voor de economie en europa een waardig economische macht zou kunnen zijn tegenover de Us en China.
  Goed voor de economie… met het verkwanselen van nu een deel van deze 102 miljard (dit wordt elk jaar meer). Goed voor de economie van de loodgieter in brussel die de afvoerpijp komt ontstoppen. Door Brussel rijden nu zie je veel nieuwe Eu-kantoren en Eu-gebouwen opgetrokken worden. Er wordt stevig gebouwd luxe en ruime complexen. Voor nieuwe inter- en
  inter-inter institutionele departementen.

 5. Om u een voorbeeld te geven van de dagdagelijkse praktijk volgende.Iemand wordt uitgezonden om werkzaamheden te verrichten in de tuinbouw als zijnde een eu- project in zuid-amerika.
  Verdienste van 12.000 ¤ per maand Daarbij komt natuurlijk overnachting reis- en onkostenvergoeding. Uw eu goed voor de economie…

 6. [6]
  Als vuistregel mag je aannemen, dat van elke ¤1.000,= aan een "EU-project" toegekende subsidie er ruwweg ¤800,= in de bureaucratie (regelaars) blijven steken, terwijl er maar ¤200,= in de uitvoering terecht komen.

 7. de subsudies zijn erg doortrapt.Burgers en gemeenten worden stapel gemaakt met de mogelijkheid om eventuele subsididies vanuit ´brussel´te verkrijgen.Allerlei voorwaarden, formulieren,regels etc.etc. Wrang dat geld komt uit eigen zak 1,5 miljard je hebt al 6 miljard eerst gedoneerd/weggebracht.En daarbij het meest verschrikkelijke er zitten dan nog eens al die departementen-regelaars tussen wwar het ´nodige´aan de strijkstok blijft hangen. Leuk ding hoor die eu

Comments are closed.