Wie zich nog afvroeg hoe ver ‘onze’ politici van de realiteit afstaan hoeft nu niet meer naar een antwoord te zoeken. CDA kamerlid Wim van de Camp wist woensdag avond op 20 Juli 2005 in NOVA te melden dat politici zich niets hoeven aan te trekken van de feiten!

Hij zegt: “Maar als een politicus zich overal neer moet legen bij de feiten dan kunnen we in dit vak beter stoppen, dan kunnen we uberhaupt beter stoppen met terrorisme bestrijding.”

M.a.w. Politici moeten kunnen doen wat ze willen en zich niet laten weerhouden door lastige zaken als de feiten. Want dan kunnen ze beter stoppen!!

Schijnbaar hoeft een effectief terrorisme beleid dus niets met de feiten te maken te hebben!

Ik vindt dit een verbazende uitspraak en begrijp niet dat de volgzame establishment slaafjes van NOVA hem niet de oren gewassen hebben…

O wacht, natuurlijk begrijp ik het wel want de hele reportage was, op een enkele uitspraak van de explosieven deskundige aan het einde na, een schoolvoorbeeld van eenzijdigheid!

Zie het fragment van deze CDA Neanderthaler die niets met de feiten te maken wil hebben hier: het fragment of uitzending Nova 20 juli 2005.

Spoel naar het einde van het filmpje op ca. 4:55 en hoor een levend anachronisme spreken!

9 REACTIES

 1. Uitstekend opgemerkt Cato!
  Het gebeurt niet vaak dat politici de waarheid zeggen.

  Op zich een goed voorstel om ons voortaan met FEITEN bezig te gaan houden en de politici dan ook echt te laten stoppen!
  Beloofd is beloofd 🙂

 2. Cato,
  Prima poppenkast die TV-uitzending. Als ik hem goed beluisterd heb, zal deze professor niet kunnen begrijpen, dat bijvoorbeeld zijn eigen solex nog steeds niet is opgeblazen. De hooggeleerde parlementarier heeft ofwel nooit de beginselen van de scheikunde bijgebracht gekregen, ofwel tijdens de scheikundeles gewoon zitten pitten. Dat hij desondanks al zolang de volksvertegenwoordiger uithangt, het recept nu pas onder ogen krijgt en het direct maar ff aan de grote klok hangt, is ongemeen onvoorstelbaar.
  En laat men bedenken, dat deze knaap model staat voor de gemiddelde parlementarier. Zo ziet men hoe partijdiscipline ontstaat. Alleen als TV-clown denkt deze kanjer nog een kans te maken.
  (Laat maar zitten Jeroen, we weten heus wel hoe slim je bent. :-))
  Groet,
  Harry

 3. Het is heel goed om dergelijke feiten zoals Cato dit signaleert, aan de lezers van de vrijspreker te signaleren. Er zijn weinig andere dingen die zo goed duidelijk maken hoe politici denken.
  Ik zal dit ook doorsturen aan Wim vd Camp, en hem de gelegenheid voor commentaar te geven!!

 4. Vele malen erger dan zijn gebeuzel over de lastigheid van feiten is dat hij, en zijn bijna net zo dwaze collegae in Engeland, het internet willen censureren.
  Zelfs het downloaden van informatie over bommen moet strafbaar worden gesteld. Op het internet mag je geen informatie vinden over hoe je bommen kan maken.
  Hou je hart vast over hoe het internet er binnen 20 jaar uitziet, wanneer iedere pagina een stempel moet hebben van de Commissie voor toezicht op internet content.

 5. Inderdaad scherpzinnig van Cato. Zulke uitspraken passeren al te vaak onopgemerkt.

 6. Alsof extremisten zonder internet niet aan bommen komen.Er staan wel meer bedenkelijke zaken op internet maar het blijft de persoon die daar iets mee doet.Je kan ook figuren met een niet Nederlands paspoort waarvan men weet dat ze met terroristische plannen rondlopen (Hofstadgroep) om de samenleving te beschermen als ongewenst vreemdeling uitzetten.Maar als ik dat zeg ben ik geen libertarier natuurlijk.

Comments are closed.