De EU-Commissie heeft laten weten dat de onderhandelingen met Turkije gewoon volgens plan doorgaan. Het doel blijft “volledig lidmaatschap” van Turkije.

Ook hier wordt nu weer beweerd dat toetreding een unaniem besluit van alle leden moet zijn. Maar als we nu zien hoe getracht wordt diezelfde unanimiteits-regeling bij de EU-Grondwet te omzeilen, dan hebben we daar niet al te veel vertrouwen in. De komende voorzitter, Engeland, Tony B.Liar is een voorstander van lidmaatschap van dit Euro-Aziatisch land. Wees er dus maar op voorbereid dat de “Europese Unie” wel de “Euro-Aziatische Unie” (EAU) zal worden.
Dit zal dan de weg openen voor lidmaatschap van veel meer landen, zoals Israël, Palestina, Irak, Iran en noem maar op.
Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
En als dit zou betekenen dat het een pure economische unie (met afbreken van handelsbarrières) zou worden, dan zouden we er waarschijnlijk nog blij mee zijn ook!

1 REACTIE

  1. Hub,
    Waar dient een economische ‘unie’ anders voor dan voor protectie van een interne markt tegen en uitsluiting van niet-lidstaten ? De EEG heeft ons die les toch al lang geleerd ? Linksom of rechtsom, al die politieke ideeen worden enkel en alleen geventileerd t.b.v. de persoonlijke ambities van politici en bureaucraten.

    A propos: Je kunt er waarschijnlijk vanuit gaan, dat Leers’ diagnose van het optreden van Balkenende (B. zou zichzelf niet meer zijn, of i.d., wellicht beter te omschrijven als een psychosociale schizoide afwijking) wordt ingegeven door de angst, dat hij zijn partijgenoot kabouter Balkenende er ook nog voor aanziet China bij de EU te willen betrekken, als hij de kans kreeg. Hiermee hoopt Leers een gooi te kunnen doen naar het lijsttrekkerschap voor de verkiezingen van 2007. Binnen het CDA ziet men de Bui van Balkenende ook al wel hangen.
    Groet,
    Harry

Comments are closed.