“Als je verplicht bent om te liegen ben je geen leugenaar.” W.Bos/G.Zalm.
Veel politici, ambtenaren en advoos zijn professsionele leugenaars. Ze liegen als eerste voor het partijbelang, voor hun collegas, meerdere lobbygroepen en omdat ze zichzelf hebben vastgezet – dus eerdere leugens.

Dankzij een goede mediatraining (bijv. W. Kok kreeg de beste/duurtse die er was) kan je proberen er heelhuids uit te komen.

Opvallend dat de ja knikkers voor de EU/Euro alleen ambtenaren, agenten/rechters, politici, en andere hooggeschoolden zijn. Deze groepen bedienen en verrijken zich, stellen de toekomst van hun gezin veilig ook met een tweede strategie/wet:

“Als je verplicht bent om de regels te overtreden ben je niet strafbaar.”

Deze twee zijn het ‘hart’, de basis van onze huidige nederlandse samenleving, politiek en rechtspraak. Dit ‘kwaliteit bloed’ wordt rondgepompt door onze samenleving en de EU. Ieder van deze groepen is meer of minder bedreven in beiden en volgt een eigen strategie.
W. Kok deed dit door op minimaal te spelen, minimaal liegen in de Volkert van der Graaf stijl, welgericht en ijskoud (3 schoten lossen, een op hoofd, een op de borst, een op de onderbuik). Hij heeft die Volkert-van-der-Graaf strategie ook zichtbaar gemaakt door de salarissen van managers als exhorbitant te beoordelen en heeft nu slechts 4 commisarisbanen (Shell, TPG, KLM, ING) van 35k tot 45k per jaar boven op zijn uitkering.

Zalm en Bos zijn nogal breedsprakig en gebruiken meer woorden. Bos schrijft letterlijk: “…ik stem voor de grondwet – de EU heeft veel meer goeds dan slechts gebracht, inderdaad de Euro is een zegen; samen sta je sterker, de gulden en of de mark zou al als bijna onbetekenend overkomen, laat staan in de toekomst…”

Aangetoond is dat de Euro een zeer negatief effect heeft op de Europese economie en dit niet alleen vanwege de onkosten van omzetting. Dat komt er nog bij. De landen welke de euro niet hebben ingevoerd zoals Engeland, Zwitserland en Turkije profiteren daar elk dag van. (ook al heeft Turkije dit nog niet tot zich laten doordringen)

In kontakten met Amerikaanse bedrijven blijkt dat er niet meer of minder EU-handel is sinds men moet omwisselen van dollar naar euro of zoals daarvoor van dollar naar mark of gulden. Lood om oud ijzer. Ook dat er het gemakkelijker handelen is binnen de EU-landen onderling heeft weinig invloed de administratie/kosten. Integendeel, dit wordt nu ruimschoots ‘goed gemaakt’ door de stroom aan nieuwe regels (9700 reeds) en hun kotsen (kleine verspreking).
U bespaart in de administratie op omzetting van munteenheid maar enige tijd later komen de kosten van tientallen EU-regels en regelgeving. Deze komen hard aan en liggen ‘íetsjes’ hoger. De ondernemer die handelt (import/export) binnen de EU zelf wordt op wel heel groffe wijze bij de neus genomen door deze z.g. goedkopere en gemakkelijke omwisselargument van W. Bos.

Bos volgt de strategie van de verzekeringsadviseur. In zijn betoog is er altijd een moment
na een stelling waarop de luisteraar ja knikt.
Samen sta je sterker…..ja da’s waar….. in je armoede… vergat hij er
steeds achter te zeggen…. Hij heeft zich laten ontvallen vaak zonder portemonnaie op pad te
gaan omdat er dan niets van hem afgenomen kon worden. Komt verdacht dicht bij de Portemonnaie-Van-De-Ander partij.

G. Zalm volgt de moeilijkste strategie, hij herinnert zich zijn vorige leugens niet meer en raakt in zijn eigen web verstrikt. Hij wacht dan ook een aantal weken om weer iets te vermelden waardoor de luisteraar de vorige leugens vergeten is.

Balkenende volgt de kip-zonder-kop strategie. Als het meeste van wat je vertelt kant noch wal raakt laat je de toehoorder eigenlijk gewoon rondjes draaien in een bootje zonder aan te kunnen meren. De volgende keer draai je dit bootje gewoon de andere richting op en daarmee is de duizeligheid bij de toehoorder in geval weggenomen en voelt hij zich beter.

Als voorbeeld van een groep welke regels verplicht overtreden zonder strafbaar te zijn, zijn de rechters. Volkert van der Graaf is daarvan het trieste dieptepunt. Hij verklaarde direct na zijn gesubsidieerde moord dat zijn motief politiek was.
De agenten schreven en namen dit op.Het staat op een band en op papier. Door zijn helpers werd dit motief al snel geheel naar de achtergrond verdrongen en de reden werd duidelijk.
De lengte van brommen is bij een politieke moord levenslang bij gewone moord 13 jaar en 4 maanden. De 3 rechters welke hiertoe overgingen waren actief PvdA-lid. Tel uit je jaren. Je maakt een regel en als het je uitkomt breek je deze regel.

Ons probleem met deze 2 strategien wordt met de EU verdubbeld of gekwadrateerd. We hebben te maken met eigen liegers en niet strafbaar te stellen overtreders. Doch er worden in rap tempo zeer veel fijne collegas aangenomen en in Brussel, Frankfurt en Straatsburg gestationeerd. Nederland is al het Portemonnaie-van-de-Ander land. Wat op nationaal niveau werkt, werkt ook op Europees niveau.
Dit jaar 2005 zijn er ±tienduizend bedrijven op de fles en 16.600 particulieren. Er komen dit jaar honderdduizend werklozen bij. Voor 2006 stijgen beiden met ± 10%. Samen sta je sterk …
op de fles en over de rooie wel te verstaan.

Ingezonden door: Max

3 REACTIES

 1. Vraag: Waar krijg je doorgaans iemand echt mee ‘op de kast’?
  Antwoord: Als hij/zij niet serieus wordt genomen.

  Dit wordt door ons mensen immers vaak als een van de ernstigst mogelijke vernedering ervaren.
  Al jaren spuit de Nederlandse politiek in een onnavolgbaar tempo de meest onzinnige idioterie over het volk uit.
  Het nivo van onze politici is dan ook dermate deplorabel dat deze door steeds grotere groepen in de ‘samenleving’ niet meer serieus wordt genomen…

  Het niet serieus worden genomen is doorgaans de grootst denkbare belediging maar kennelijk niet voor een Nederlandse politicus. Deze zal steeds blijven zoeken naar nieuwe manieren om het nog slechter, nog afschuwelijker en nog fouter te doen dan de vorige keer.

  Onze politieke arena is inmiddels verworden tot een theater van circusgasten; acrobaten met clowns en een grimas.
  Alleen voor een clown wordt dan af en toe nog wel eens geapplaudiseerd…
  Oke, het is een cliche. Maar als je helemaal niets meer kunt…

 2. Politici liegen niet, zij gaan creatief met de waarheid om! Dit me trouwens denken aan die fantastische serie "Yes minister". Daar zie je pas goed (tot in het absurde) hoe het systeem werkt!

Comments are closed.