NETWERK besteedde gisteren een hele uitzending aan een interview met Eddy Terstall. Hij schijnt de “bekendste Nederlandse filmmaker” te zijn en hij wil nu in de politiek.

Al vlug bleek dat Eddy geen goed antwoord had op wat hij daar eigenlijk wilde doen, waarom hij het wilde, hoe hij het wilde en dat hij geen programma had. Het beste zou hij nog aan zijn trekken kunnen komen als Tweede-Kamerlid bij de PvdA. Hij vond alleen dat “wij” weer trots op “ons Nederland” moesten worden.

Op dit punt waren we zodanig geïrriteerd over dit nietszeggend verhaal waaraan Netwerk een hele uitzending ging wijden, dat we knop omgedraaid hebben. (Misschien dat er daarna wel iets verstandigs gezegd is!)
Ik had nog nooit van Eddy gehoord. (Mijn gebrek?) Daarom toch even een blik op zijn website gegooid. Daaruit was te leren dat hij films maakt met behulp van subsidie (belastinggeld) en een sterk voorstander is om die subsidie voor het maken van films te verhogen.

Mogelijk gaat het Eddy wel lukken om met hulp van zijn Netwerkvriendjes in de Tweede Kamer te komen. Bereidt u dan maar voor op verhoging van zowel subsidie voor films als van uw belastingen

11 REACTIES

 1. Als deze Eddy gezegd zou hebben dat hij tegen de EU telefoon – en internet bewaarplicht is, dan zou ik kunnen overwegen om te gaan stemmen en misschien wel op hem.

  Gelukkig kunnen we ook, zonder Eddy, hier een stem tegen uit brengen.

  http://www.dataretentionisn

 2. Wij hadden exact dezelfde gevoelens bij het kijken/luisteren naar deze rosé drinkende softie. Dat Netwerk een hele uitzending aan hem wijdde hangt niet zo zeer samen met Eddie-nobody’s belang voor onze democratie als meer met de komkommertijd, denken wij.

 3. verdomd Hub, wij hebben toch meer gemeen dan jij misschien zou denken, want ook ik verliet geirriteerd mijn zitplaats op de bank alwaar ik tv aan het kijken was onderwijl zeggende tegen mijn vriendin; "ik ga maar even internetten voordat ik moet kotsen van die correcte eddy". en ook ik had nog nooit van deze, naar ik nu verneem, subsidieontvangende ‘kunstenaar’ gehoord.

  van alleen de aanblik van dit klaarblijkelijk uit een pvda-nest afkomstig weekdier zou je al misselijk worden. ik denk dat ze’m binnen pvda-rangen van harte welkom heten in de tweede kamer.

  gegroet.

 4. P.S.-je
  Als je over iemand al moet zeggen, als je hem introduceert, dat hij de bekendste filmmaker is….klopt er iets toch niet!
  Ik bedoel de bekendste filmmaker hebben zo op 2 november vermoord….

 5. Gaarne wordt ik ook keer uitgenodigd
  bij netwerk.
  Laat hen even contact op-nemen met:
  J Molendijk
  Wijngaard 58
  3206 P.R. Spijkenisse
  tel 06-18272941

  Gaarne spreek ik tot U, & zo voor U,
  het welgestelde volk.
  Zo op `n iedere vraag `n antwoord.

  Burgers met goede gevulde zakken, kennen geen visie, op enkeling daar gelaten.
  In deze gekeken naar Heer Terstall.

  & & politiek gaat niet op.
  Benoemt u maar rustig het snoeppraktijk-gedrag.
  Recent voorbeeld: Ayaan Hirsi Ali.
  Zo vraag ik mij nog steeds af waar de opbrengst heen is gegaan omtrent sub-mission.

  Hoogachtend,

 6. Merkwaardig,Nederlands bekendste filmmaker maar ik heb nog nooit gehoord van deze man…nu ben ik geen filmfreak maar toch…ik denk dat Paul Verhoeven Nederlands bekendste
  filmmaker is.

  In ieder geval : ik kijk al jaren geen teevee meer omdat er wat al te veel linkserige figuren zoals deze "bekendste filmmaker" op het kleine schermpje rondhossen en er vrolijk hun onzin kwijt kunnen.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 7. [3] Ik heb er nooit aan getwijfeld dat wij veel gemeen hebben! Ook al zullen we niet 100 % over alles de zelfde mening hebben.
  Het lijkt me interessant om eens te vernemen op welke punten je precies een andere mening hebt.
  Ik sta volledeg achter de (NZ)libertarische principes geplaats op:
  http://www.vrijspreker.nl/b… En jij?

 8. [4] Juist! De pvda (en de meeste overige partijen) zit vol pluchegeil opportunistisch kauwgom dat hoopt in alle stilte door te stromen naar rustig burgemeesterspostje of nog rustiger Europa. Het zegt dan ook niets over de subsifdiefilmer Terstall -die wordt ook wat ouder en wil gewoon eindelijk eens wat beter van de staatskas kunnen leven- maar meer dan alles over de redactie van Netwerk.

 9. [8]

  ja inderdaad, want die heeft kennelijk nog nooit van een Paul Verhoeven of – wat meer recent qua beroemdheid – Theo van Gogh gehoord.

  en dat is dan redactie van een tv-progamma.

 10. Waneer komt er nu eens een goede kandidaat politicus die zonder pluche geil te zijn met verasende voorstellen komt die goed zijn voor ieder. Kom en sta op niet Eddy dus dit is weer een voorbeeld van hoog moed en en zelf overschatting waar Nederland niet beter van gaat worden. Met een film maak je geen land.

 11. nou nou, wat een commentaar voor mensen die niet weten wie Eddy Terstall is! Hij maakt prachtige films, waaronder de met prijzen overladen Simon, en heeft bovendien een aantal jaren politicologie gestudeerd. Dus waarom zal hij geen gok kunnen wagen? hij heeft zat idealen.

  een tip voor een ieder: research is het gouden woord!

Comments are closed.