!++16++!

9 REACTIES

 1. Ik heb zelf de indruk dat 85% van de bevolking die euro zo snel mogelijk lozen wil. Het probleem is de bende zelfbenoemde ‘vertegenwoordigers’ in Den Haag die geen enkele interesse heeft in wat de bevolking wil (behalve als hun pluche op het spel staat) en alleen bezig is de eigen wereldvreemde agenda uit te voeren. Kijk maar naar de kwestie Turkije. Ik denk dat de euro alleen wordt afgeschaft als de pleuris dreigt uit te breken.

 2. Als er een kloof tussen burger en politiek bestaat dan moet de burger dit oplossen door anders te stemmen.
  Wél morren maar hetzelfde blijven stemmen duidt op een schijnkloof.

 3. [2]

  mee eens.

  in deze is ‘het volk’ absoluut de primaire oorzaak van de huidige ellende.

  nu kun je wel zeggen;

  "ja, maar politici beloven mooie dingen voor de verkiezingen" of dat ‘het volk’ van bepaalde dingen niet op de hoogte is en voor de gek gehouden wordt door slechte kwaadaardige politici. maar wat doet ‘het volk’ daar dan aan? niks!
  dat blijft maar totaal ongeinformeerd en doet geen enkele moeite dat wel te worden. ik erger me daaraan.

  maar feit is dat er zelfs in de jaren 70 al alternatieven in de vorm van nieuwe partijtjes bestonden om een serieuze waarschuwing uit te delen aan de traditionele partijen. het mainstream electoraat geloofde het echter allemaal wel – een aanzienlijk deel ging/gaat niet eens stemmen – en dit heeft geleid tot waar we nu zijn.

  wie zegt dat stemmen geen enkel nut heeft zit er naast. kijk maar naar de nee tegen dat EU-vod. datzelfde mechanisme blijft ook overeind bij reguliere verkiezingen hoor.

  stel, hypothetisch; Geert Wilders zou pakweg 95 zetels verwerven – jaaa, ik zeg toch ook; ‘hypothetisch’. (ik noem Geert Wilders omdat dat de enige vertegenwoordiger is momenteel die normale, verstandige dingen zegt. het mogen er uiteraard ook meer zijn)

  dan onstaat er opeens een politieke wil die gewoon problemen aanpakt en daar desnoods waar nodig wetten voor verandert.

  dit is natuurlijk wat kort door de bocht en ongedetailleerd neergezet, maar er is geen natuurwet die dicteert dat omdat het zo is, het altijd zo zal blijven ongeacht wat er verandert betreffende politiek wil en doelstellingen.

  maar eenieder die zich inzet voor echte verandering zal wel eerst het mandaat daarvoor van de bevolkig moeten krijgen. en als een groot deel van die bevolking te lamlendig is om zich behoorlijk op de hoogte te stellen dan houdt alles op. je moest eens weten hoeveel mensen ik al gesproken heb die Wilders bv wel een ‘goeie’ vinden maar die totaal niet weten waar hij allemaal voor staat, behalve een paar – terechte – negatieve uitlating over de islam in nederland en kennelijk nog te stom of te beroerd zijn om dat even op te zoeken op internet of zo.

  gegroet.

 4. ik heb overigens op ‘minder dan 15% gestemd’

  2007 is een beetje krap. als je nou 2012 gezegd had had ik 50 tot 85% gezegd.

  maar hopelijk zit ik er falikant naast.

 5. [3] Als Wilders morgen 95 zetels haalt
  en vervolgens geen opportunist zou blijken te zijn,heeft Nederland een
  economische boycot van de rest van de EU aan z’n broek (vgl Oostenrijk met de FDP van Haider in 2000).Als dat niet helpt, komt ene meneer Jamie Shea
  op teevee roepen dat er etnische zuiveringen bezig zijn in Gelderland waarbij al 10.000 doden zijn gevallen
  en bombarderen ’s anderdaags NATO-vliegtuigen Nederland terug naar het stenen tijdperk (zoals Servië in 1999)
  tot Eerste Minister Wilders inbindt.

  Een regering die wat al te voortvarend de bijl in de semisicialistische staatsboom wil planten,zal het snel vergaan als de patriotten uit 1787 die
  middels een Pruisisch invasieleger tot de orde werden geroepen.

  Om in Nederland fundamenteel wat te kunnen veranderen, zou er in Washington een kapitalistische peristroika zou komen en er een Ron Paul of Larry Pratt of Michaël Badnarik als president in het witte huis moeten wonen.

  Geen reden om niet op Wilders of op andere liberale of libertarische kandidaten te stemmen maar het is goed
  om in het achterhoofd te houden dat Nederland uiteindelijk een halfkolonie is waarvan de regenten te springen hebben op het wijsje dat men in Washington of Brussel fluit.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 6. [5] Wat de Euro betreft : daar raken we nooit meer vanaf…het is te zeggen : ik schat dat tegen 2050 de
  euro, dollar en yen zullen samensmelten tot de "glomu" (de globale munt).

  Groetz,

  Cincinnatus.

 7. Wie weet kan de euro ooit worden versterkt door een basis op de goudstandaard?

 8. [3] Vlad,
  "daar desnoods waar nodig wetten voor verandert" is toch wel een enorme understatement. Ik denk dat 80% van het huidige wettenarsenaal naar de prullenmand kan en vervangen door "law of contract" en "law of tort" dat gewoon door private rechtbanken kan ontwikkeld worden.

 9. Ging het maar zo snel!
  İk verwacht dat eerst Griekenland zal afhaken , gevolgd door İtalie en na enige tijd door Spanje en Portugal.
  Vreemd genoeg zullen er waarschijnlijk ook nog nieuwe landen aanhaken bij de verderfelijke en dus verdorven euro.
  hugo van reijen

Comments are closed.