Vanuit een zonnige streek las ik de nieuwste voorstellen tot nivelleren: om maar geen onsderscheid tussen HBO en universiteiten te maken.
We maken van Masters en ir gewoon Matsers en waarom niet?: het zijn staatsopleidingen dus de politici ( waarvan er wel erg veel geen graad hebben) bepalen dan ook wie en waarom er mogen slagen en waar in. En daar waar ze er niet uitkomen, lassen ze een loterij in.
Dat zij daarmee het gehele niveau op het gemiddelde en uiteindelijk laagste terugbrengen, wisten we al.
Geen gezeik, alles gelijk.dr Overnight

10 REACTIES

 1. Ze hebben problemen dat het aantal hoogopgeleiden ieder jaar afneemt. Op zich geen wonder met alle herstructureringen en zo, instroom van laagopgeleide allochtonen die geen NL spreken en zo.

  Dus hier de oplossing om e.e.a. ‘in de boeken op te lossen’: iedere opleiding na het middelbaar onderwijs levert minimaal een bachelor titel op; "Klaar!!!".

  Geweldig, dan doen we gelijk weer mee in de wereld!

  Viel me trouwens op dat de basisschool hetzelfde niveau begint te krijgen als de lagere VMBO opleidingen.

  http://forum.fok.nl/topic/3

  Wat ook leuk is is om b.v. een vak als "Turks" in te voeren. Is ook verschrikkelijk veel vraag naar dankzij de subsidie industrie, maar ook uit het bedrijfsleven om beter met Turkije handel te kunnen drijven in hoogwaardige kwalitatieve landbouwoplossingen uit dit prachtige (bijna Europese!) land…

 2. En natuurlijk ook andere geweldige voordelen. Nu kunnen werknemers nl nog DISCRIMINEREN op dingen als opleiding, en dat vervalt hiermee dus ook, want IEDEREEN IS GELIJK!

  Wat zijn die mensen die dit toch allemaal verzinnen geweldig intelligent, zeg! Met een dergelijk intellect kun je je makkelijk 2 maanden vakantie per jaar veroorloven!

 3. En natuurlijk is die numerus fixus voor geneeskunde geoorloofd! Slechts 75% v/d topinkomens wordt in de gezondheidssector verdiend.

  Volgend jaar ga ik als zelfstandige ¤ 3000 betalen voor m’n ziektekostenverzekering. Als particulier verzekerde kostte het me maar ¤ 1100 pj, en als ziekenfonds verzekerde ¤ 1800. Nu is hier hiet helemaal gecompenseerd voor netto/bruto, maar 2006 wordt echt een "knaller".

 4. [1] En ook CHINEES wordt strategisch erg belangrijk in de strijd tegen het Angelsaksische Rijk van het Kwaad!

 5. Het heeft natuurlijk zijn oorsprong in het linkse adagium: spreiding van kennis.
  Klinkt misschien aardig, maar slaat verder nergens op.
  Kennis spreiden? Hoe doe je dat?? Mensen met een goed geheugen moeten dan iets van dat geheugen inleveren???
  (lukt misschien met erg veel alcohol , of door het leveren van minimale inspanning in combinatie met maximale ouwehoerskunsten ).
  Mensen met een slecht geheugen, meer geheugen geven? Lukt alleen door rekenmachientjes en zakcomputers tijdens examens toe te staan. Waarmee een kunstmatige geheugen-situatie tot stand wordt gebracht.
  Loting: ook zo’n walgelijk gevolg van het idee ‘spreiding van kennis’.
  Iedereen een ‘eerlijke’ kans, zogezegd. Op vaardigheden letten we verder niet natuurlijk. Dat zou toch wel zielig/ongelijkwaardig zijn voor de minder-vaardigen.
  Maar als we plotseling een chirurg nodig hebben, dan verlangen we wel een vakman, en niet een ingelote, met HAVO, met voldoendes en een drankprobleem.
  Wat moeten we toch veel verdragen: al die vreselijke linkse onzin, met merkbaar ellendige gevolgen. Een wonder dat de ‘rechtsen’ nog steeds zo redelijk blijven!(en niet tot massale bezettingen en vernielingen overgaan!)

 6. En wie het meest hebben bijgedragen aan de verbreiding van de kennis, zijn de ondernemers, zoals Bill Gates, met zijn simpele muisklik!
  Geen linkse goeroe kan hieraan tippen!

 7. Overnight,

  Normaal gesproken wil ik geen punt maken van spelfouten, maar als je een stukje over onderwijs schrijft komt het wel heel onnozel over…

 8. [5] Da’s natuurlijke selectie, las ik laatst op Discovery. In het westen hebben we stelselmatig iedere kwaadaardige tiran afgemaakt. De mensen die overbleven waren dus zeer gematigd, de meest gewelddadigen waren omgekomen.

  Momenteel doen ‘sociaal zeer bewogen, maar zeer domme mensen’ een gooi naar de 1e plek. Onbewust voeren zij een beleid dat ‘hun soortgenoten’ het meest gunstig gezind is.

  Wat dan in de maatschappij overblijft zijn een stelletje rechtsdenkende watjes die zien dat het niet goed gaat, maar er geen ene f*ck aan kunnen/willen veranderen. Verder importeert links stelselmatig hun eigen kiezers, dus ga maar na.

  Het grootste probleem van het leger was altijd dat de soldaten diepgewortelde reflexen hebben om maar niet te hoeven doden. Onbewust schieten ze zo graag mis. Nu ging dit over het Amerikaanse leger; vreemd genoeg zeiden ze niet of dit onderzoek ook wel ’s was uitgevoerd in Zuid Afrika of Afghanistan of zo.

  Had wel leuk geweest.

  Momenteel zijn we zo mak als ’n lammetje, lees dit maar ‘s:

  http://www.geocities.com/me

 9. [7] Als je ‘Matser’ bedoelt, die zat er bewust in om iedereen scherp te houden en als dubbelzinnigheid.
  Als er andere zijn: wijt dat dan maar aan de nivellering in het onderwijs.
  dr. Overnight

Comments are closed.