Onze eigen Jan Peter hoort (nog!) niet bij de G-8. Maar daarom vindt hij het toch wel nodig om zijn duit in het zakje proberen te gooien. En dat doet hij dan op de meest stomme manier.

Ik was niet van plan vandaag nog iets op de Vrijspreker te plaatsen. Maar toen ik in NETWERK onze Jan Petertje zag, kon ik niet laten nog even op zijn nieuwste blunder te wijzen.

Ontwikkelingshulp staat nu wel op de hitparade. Het “volk” weet niet beter dan dat dit de methode is om, wat wij allemaal willen, armoede uit de wereld te helpen. Maar het wordt steeds duidelijker dat dat net de verkeerde manier is. (Lees bvb. het voorgaande artikel)
Maar uit dit voorgaande en andere artikelen wordt langzamerhand toch erg duidelijk dat er andere maatregelen moeten komen. En van de “leider” (lijder?) van een land mogen we toch wel verwachten dat hij daarvan op de hoogte is. En dat hij leiding geeft in de goede richting. In dit geval die armoede oplossen en niet continueren.

Waarom gaat Jan Peter dan aan de Groten der Aarde van de G-8 schrijven dat ze nu echt 0.7 % BNP aan ontwikkelingshulp moeten gaan geven? Hij moet toch weten dat hij zich daarmee belachelijk maakt, of zich alleen maar voor hun karretje laat spannen? Ten koste van de armen in o.a. Afrika.

Is Jan Peter dan zo dom dat hij dat niet weet?
Of ziet hij dit als een politieke zet om zijn eigen toekomst zekerder te stellen?

Iedereen weet nu wel dat het volk niet helemaal dom is. Het volk heeft het referendum gebruikt om te laten zien dat ze echt wel weten wat in hun eigen belang is. Het zal niet al te lang meer duren of het volk weet ook wat in hun eigen belang is op het gebied van ontwikkelingshulp. (en tevens in het belang van de ontwikkelingslanden)

4 REACTIES

  1. En o wat waren ze trots dat Nederland maar liefst 0,8% geeft, i.t.t. die vreselijke andere landen zoals de VS (even de particuliere hulp volledig negerend)…
    JP, en onze hele politiek zijn inderdaad Leider, in de Duitse betekenis van het woord.

  2. Het is om te huilen, zo’n enorme domheid en onwetendheid bij deze pias. Ik schaam me kapot als Nederlander.

  3. Ik zap altijd weg als hij gaat spreken bij Donner ook trouwens..ze stralen beiden verlies en stuurloosheid uit. Demotiverend om te weten wie voor baasje spelen in ons landje.

  4. Dat ontwikkelingshulp onzinnig en contraproductief is moge gevoeglijk bekend verondersteld worden. En het is al 40 jaar zo aan het voortsukkelen. Er moet dus een andere reden zijn dat politici ongefundeerde en dus volkomen uit de lucht gegrepen percentages rondsputteren. Peter R De Vries bijvoorbeeld wil de bijdrage zelfs naar 2% opstuwen. Zonder plan, zonder begrotinkje, zonder visie. Terwijl hij over de Nederlandse economie zegt: ‘Ik mis de bereidheid onder mensen om meer verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen problemen. Mensen moeten niet altijd maar vragend omhoogkijken. Die vanzelfsprekendheid holt ons land uit.’ (Esquire, mei 2005). Zo, en dat geldt dus niet voor de ‘derde wereld’? Als al zo lang belastinggeld in een compleet mislukt project gepropt is, wordt het dan niet eens tijd het hele ‘plan’ te herzien? En waarom, terwijl president Bush tenminste suggereert eens serieus naar de handelsbarrières te kijken, begint Balkenede weer zo’n idioot percentage te roepen? Hij moet zich schamen voor zoveel stompzinnig politiek opportunisme.

Comments are closed.