Op de herdenkingsdag van de slavernij, waarop Rita Verdonk werd uitgefloten (door slaven?) ontvingen we een bericht over “Participatieplicht”.
Het Nederlandse Kabinet schijnt het er over eens te zijn dat dit moet worden ingevoerd.

Geïnteresseerd wat dat nu weer voor iets is, vond ik dat het betrekking heeft op een 35.000 jonge mensen van 18 tot 23 jaar. Mensen die: “zijn zonder “startkwalificatie”, die niet meer op school zitten, geen uitkering ontvangen en evenmin met zorgtaken zijn belast.”
Het meeste hiervan is wel duidelijk, alleen heb ik enige moeite met begrijpen wat die “startkwalificatie” is. Heeft het iets te maken met het mogen verschijnen aan de start van een wielerronde?

Deze groep mensen moet dan aan het werk worden gezet waardoor ze ervaring krijgen en eventueel worden opgeleid voor een echte baan.
De gemeenten, via de “Regionale Meld- en Coördinatiecentra” (RMC’s) belast met de aanpak van voortijdig schoolverlaten, moeten een sleutelrol gaan vervullen in dit plan. Zij kunnen jongeren die weigeren mee te werken een boete opleggen.
“Gij zult, zo niet dan gebruiken we geweld”.
Het zou toch veel eenvoudiger zijn om de “uitkeringsregelingen” zo te veranderen, af te schaffen, dat wie niet werkt, ook niets krijgt? En dan ook nog het minimum loon afschaffen en het probleem is opgelost.

Het is een volgende stap op weg naar de complete fascistische maatschappij. Het is ook een poging om het plan van Maxime Verhagen (CDA) voor de sociale dienstplicht (lees slavernij) weer een stap dichterbij te brengen.
Na de vakanties (november?) wil het kabinet met een uitwerking van deze verdere bemoeienis komen.
Hoe kunnen we hen daarvan weerhouden?

4 REACTIES

 1. Hoe kunnen we hen daarvan weerhouden?

  Wat dacht je van een demonstratie bij het slavernijmonument.
  Dat "monument" wordt toch al jaarlijks misbruikt door de uitkeringsgemeenschap.
  Als wij daar gaan staan zien ze eens een paar echte (belasting) slaven.

 2. Mensen die: "zijn zonder "startkwalificatie", die niet meer op school zitten, geen uitkering ontvangen en evenmin met zorgtaken zijn belast."

  Samenvattend:
  Deze mensen hebben hun school niet afgemaakt, maar ontvangen ook geen uitkering.
  Wat is daar mis mee? Blijkbaar lukt het ze om zich zelfstandig te redden in de maatschappij, prima toch?
  Er zullen ongetwijfeld een heel aantal van deze jongeren zijn die crimineel zijn. Maar daar hebben we politie voor.

  En verder is er natuurlijk best werk, als ze willen. Een mooi beeld bij onze loklae supermarkt: de straatkrantverkoper verkoopt zijn krantjes, met op de achtergrond een groot bord waarop staat dat de supermarkt op zoek is naar vakkenvullers. Bij mij is 1 en 1 dan twee. Bij anderen blijkbaar niet.

 3. Kijk maar eens wat Calvijn ,de grote voorloper van onze CDA vrienden voor een dictator was. Zo ook JP,PHD,MV en de andere Calvinistische drammers.

 4. Inderdaad weer zo’n pampersplan. Die jongeren weten dat als ze de tijd maar uitzitten er dus na hun 23ste toch wel gratis staatsgeld op ze afkomt. Daarmee ontneemt de staat ze elk initiatief en daar zit dan ook het probleem. Ik ben het volop met Hub eens dat het beter is die jongeren geen enkele beloning of hulp voor stilzitten in het vooruitzicht te stellen. Uitkeringen, minimumloon en staatsbemoeienis zijn contraproductief. De ouders moeten de zorg voor die jongeren – en de opvoeding – maar gewoon zelf voortzetten.

Comments are closed.