Wij kregen verschillende vragen over hoe de Libertarische ISIL WereldConventie in Gummersbach (bij Keulen) verlopen was. Neil Lock, de webmaster van Libertrian International, heeft een kort verslag over deze weer uitstekend verlopen conventie gemaakt (Engels), dat wij hieronder opnemen.

Neil Lock:
A hundred and twenty or so lovers of freedom met in Gummersbach, Germany in July, for the World Freedom Summit. It was also the 24th annual conference of the International Society for Individual Liberty and Libertarian International.

Many of the usual ISIL stalwarts were there. But, as always, it was nice to
meet some new faces. And there was a good attendance of students, many of them from Eastern Europe.
As we were entertained and edified by a variety of distinguished speakers, it became plain that there were many themes running through this year’s conference. One was the economic future of Europe, a subject on which many were optimistic. France and Germany are in such a mess, that major reforms are inevitable. And the newer, more dynamic members of the EU look set for strong growth.

Another theme was globalization. Here again, the pundits think we may be
winning. Not only is a globalizing economy helping to spread “the capitalist
peace”. But tax competition looks set (albeit far too slowly!) to drive tax rates downwards.

A third theme was Africa. I will mention only one speaker by name, June
Arunga from Kenya. What June gave us was a deeper understanding of the problems. There is in Africa a widespread culture in which bullying people is considered, not just OK, but even normal. This explains why African governments routinely suppress their people’s economic progress, and why wars and genocides are always a threat. To solve the problems in Africa, what we need is not to throw good aid money after bad, but to change the culture.

We did not forget, also, that 2005 is the centenary of Ayn Rand’s birth. We
celebrated her life in words, as well as in an enormous birthday cake.

As at any conference, there were a few minor adversities, such as last-minute withdrawals of speakers, (Barbara Branden and Sabine Herold, (due to illness), failure of the Internet connection, and late opening of the bar. But Jim Peron and the other organizers coped manfully, and never lost their sense of humour. So, a good time was had by all.

4 REACTIES

 1. Ik deel deze optimisme niet. De economische globalisatie, samen met de andere globale doelstellingen, zoals b.v. immigratie, dienen in mijn ogen om zo veel mogelijk verschillen, zoals ras, geloof, land en familie uit te roeien. Zodat er zich groepen kunnen gaan onderscheiden op basis van een bepaald kenmerk. Dit houdt het makkelijker om de totale (wereld) bevolking onder controle te houden.

  De genoemde globalisatie en de benodigde vernieuwingen in o.a. Duitsland en Frankrijk zullen ongetwijfeld gebruikt worden om de macht van de politieke elite uit te breiden (hervorming in bv EU verband of nieuwe belastingen/regels. Of strengere regels voor de nieuwere EU lidstaten)

 2. [1] Wat bedoel je met het ‘onder controle houden’ van de totale wereldbevolking? Beschouw je globalisatie daarbij als een reële entiteit / een middel?
  Globalisatie is toch een autonoom proces?

 3. [2] Door de vernietiging van verschillen in o.a. cultuur geloof nationaliteit of andere kenmerken die een bepaalde groep sterk met elkaar verbindt. Maak je zulke groepen langzaam aan kapot waarbij de mensen steeds afhankelijker worden van de staat. (Mooi voorbeeld => families in NL. Waar je in veel zaken vroeger terug kon/moest vallen op de familie is dit in NL (al dan niet opzettelijk) kapot gemaakt. Zaken die vroeger vanzelfsprekend waren dat die opgevangen/opgelost werden binnen de familie (en eventueel kennissenkring) worden nu door de staat opgelost. Waardoor iedereen weer afhankelijker is geworden van de staat.

  Ik ben maar een simpel mens. Als ik zie dat o.a. de vrijspreker/brief al tientallen jaren bestaat. De libertarische partij ook al weer zo’n 12 jaar bestaat. Globalisatie al die tijd heeft gespeelt, broodnodige wijzigingen al die tijd aanwezig zijn geweest . En ik kijk hoe de wereld (gezien vanuit persoonlijke vrijheid) er 10,20, 30 jaar gelden uitzag en hoe het er nu uitziet. Dan kan ik het hierboven genoemde optimisme gewoonweg niet delen. Ik zie steeds meer regels, steeds minder vrijheid, en steeds meer een mondiale politieke elite. Dus ja, ik beschouw globalisatie (=verspreid/verdeeld over de wereld) als iets dat als middel misbruikt wordt.

 4. [3] "Ik zie steeds meer regels, steeds minder vrijheid, en steeds meer een mondiale politieke elite"

  Dat is waar. De druk van het collectivisme in verschillende vormen neemt toe.
  Het optimisme zit hem in het OOK groeiend aantal personen dat de slechtheid daarvan inziet. 30 jaar geleden kon je de "libertariers"(!!) in NL op de vingers van 1 hand tellen. Nu zijn er duizenden die minstens geïnteresseerd zijn, en die op weg zijn om de essenties te begrijpen.
  Op welke manier de gewenste terugkeer naar de vrijheid ook gaat gebeuren, het is essentieel dat er op dat moment voldoende (heel veel) mensen zijn die het vrijheidsideaal begrijpen.
  Op dit moment zijn het er nog lang niet voldoende. Onze taak, als we vrijheid willen, is dan ook om te zorgen dat meer mensen begrijpen wat persoonlijke vrijheid betekent en daardoor ook de voordelen ervan inzien.
  En dat is weer iets waar ieder van ons aan kan werken.
  Het is niet spectaculair als je 1 nieuwe Vrijsprekerlezer aanbrengt.
  Maar als we dat allemaal doen, verdubbelen we in zeer korte tijd.
  Het is de meest eenvoudige, goedkoopste weg naar een betere toekomst.

Comments are closed.