De aap is uit de mouw gekomen, of beter gezegd de Poema. Alleen de stichting Panthera lijkt het nog te geloven want de home page van hun website heeft het nog steeds liefkozend over “Winnie de Poema”. Het lijkt steeds meer op de Veluwse versie van de verschrikkelijke sneeuwman, het monster van Loch Ness, graancirkels, Elvis en Osama Bin Laden. Allemaal van die fantasie dingen. De stichting Pantera heeft een goede reden om de mythe van de Veluwe poema in stand te houden.

NOS nieuws online schrijft “…over het daggeld dat Pantera van de gemeente Apeldoorn krijgt.”Het is wel belastinggeld. Waarom geen behoorlijke beloning als Pantera de poema in een kooi kan laten zien?”…” Hier ben ik het helemaal mee eens. De subsidieontvanger wordt beloond om er zo lang mogelijk over te doen om het beest te vangen. Door een premie uit te loven voor degene die het beest in een kooi kan laten zien met bewijzen dat het beest niet uit de dierentuin komt was deze klucht allang opgelost.

Dat had de NOS beter niet kunnen melden, de NOS is immers zelf een bedreigde diersoort geworden, want de subsidiestroom droogt binnenkort op. Samen met Panthera hadden zij de mythe nog maanden in stand kunnen houden en ongevraagd op uw en mijn kosten voor entertainment kunnen zorgen in deze komkommertijd.

Het enige mysterie dat ik (en anderen) nog niet heb kunnen oplossen is waarom de belastingbetaler moet opdraaien voor al die poema onzin. Het geld voor het opsporen had ook verhaald kunnen worden op de eigenaar, of uit de opbrengst van de verkoop van het beest. Er zijn vast liefhebbers genoeg…

Een meneer in de Telegraaf meent dat poema’s op de Veluwe rondlopen omdat wij een “angst hebben voor het onbeschaafde”. Nooit geweten zeg, moet ik nu soms bang worden?

www.nos.nl/nos/artikelen/20…
www.telegraaf.nl/binnenland…
www.pantera.nl/

N.B. De foto’s die de afgelopen weken op diverse websites waren te zien, zijn waarschijnlijk van een gewone huiskat. Dit te oordelen aan het ‘hoge’ gras waarin die loopt.

4 REACTIES

 1. door wie wordt u het liefst bestolen

  door een hongerig dier
  door een dief
  door de maffia
  door het beschaafde "den haag"
  is er een verschil?

 2. Hoeveel krijgt die Stichting eigenlijk per dag? Dat wordt angstvallig door de media verzwegen. Of zijn die journalisten gewoon lui en zoeken ze het niet uit?

 3. [2]
  Waarom zou een moderne krantenschrijver iets uitzoeken ? Hij wordt alleen betaald om onzinnige bladvulling bij elkaar te schrijven. Zoiets doet hij bij een kop koffie of een biertje. Die riskeert zijn leven niet in het wilde Veluwse oerwoud.

 4. [1]

  door en hongerig dier of een dief.

  die kan ik allebei wegjagen zodat ze me niet nog eens bestelen.

  de andere twee niet.

Comments are closed.