Twee Russische natuurkundigen, Galina Mashnich en Vladimir Bashkirtsev hebben de Engelse klimaatspecialist, James Annan, uitgedaagd met de stelling dat de aarde over 10 jaar kouder zal zijn dan nu.*)

De Russen die werken bij het Institute of Solar-Terrestrial Physics zeggen dat de temperatuur van de aarde meer beïnvloed wordt door de activiteit van de zon dan door de zogenaamde broeikasgassen. Het aantal zonnevlekken is veel belangrijker en dat schijnt de komende decennia te gaan dalen.
Dr Annan, werkt op het Japanese Earth Simulator supercomputer Institute, in Yokohama. De uitkomst wordt bepaald door een Amerikaans instituut dat aardtemperaturen registreert.

Grote aantallen deskundigen hebben grote twijfels over de beweringen van het “Intergovernmental Panel on Climate Change” dat beweert dat door menselijke activiteiten de aardtemperatuur aan het eind van deze eeuw 1,4 tot 5,8 graden Celsius hoger zal zijn.. (Met tot gevolg het Kyoto-protocol)

Andere deskundigen, waaronder de Deense Bjorn Lomborg stellen dat er wel iets in kan zitten dat de aarde warmer wordt, maar dat de mens daar helemaal niets tegen kan doen. Ze kunnen beter werken in de richting om zich aan die nieuwe temperaturen aan te passen.

We krijgen steeds meer de indruk dat alleen politici en overheidsinstanties geloven in de invloed van de mens op de aardtemperatuur. Dat hebben ze tot een soort religie gepromoveerd die ze gebruiken om miljarden belastinggeld uit de burgers te persen. En daardoor hun eigen postie en macht te vergroten.

Het zou goed zijn om zo snel mogelijk het hele Kyoto-protocol in de prullenbak te smijten. Vervanging door het Amerikaanse klimaatvoorstel zou een stapje in de goede richting kunnen zijn.
———————————————————–
*) Volledig artikel in de Guardian:
www.guardian.co.uk/uk_news/…

5 REACTIES

 1. Ach het is zo menselijk, die klimaathistorie.
  Indianen deden al de regendans en voor Joden uit bijbelse tijden waren droogtes een teken van God dat ze zich moesten bekeren. Telkens hielp het, want ze overleefden tenslotte. Zo ook Kyoto, een half jaar na het sluiten van dit bedrag krijgen we al het resultaat: een snertzomer.

  Ik wil er nog een schepje bovenop doen: ik wed voor een reep chocolade dat er binnen 10 jaar meer olievoorraden zullen zijn dan ooit.

 2. [1] Hoho niet zo snel Quirium: Deze zomer behoord tot de 30 warmste OOIT.
  Ja, ons KNMI heeft zelfs metingen van 1000 jaar geleden en langer. Dat is nog eens knap. Een Nobelprijs waardig, lijkt me.

  http://www.nieuws.nl/berich

 3. [2] Het kan net zo goed een argument tegen zijn. De nummer 30 sinds het KNMI ging meten, oftewel 29(!) zomers waren warmer. Als er dan echt een dringend probleem zou zijn dan hadden we wel weer een zomer als 2003 gehad, of warmer ipv maar een top 30-er.

  En ach, het ANP neemt het niet zo nauw met de berichtgeving qua inhoud en relevantie. Ik geloof ook niet echt dat de big bang en de eerste termperatuuropmeting in de Bilt samenviel.

  NB: Ik zag laatst op de BBC een programma dat de mogelijkheid behandelde dat we binnenkort weer een ijstijd in deze contreien kunnen verwachten. Ik golfstroom hier of daar heeft veel meer invloed dan dat ongevaarlijke CO2 gas.

  NB2: Dit artikel is een beetje onduidelijk over wie nu zegt kouder en wie juist de verwarming uit houdt de komende tien jaar. Verwarrend is ook dat het lijkt alsof de Russen gezegd zouden hebben kouder (wat ook zo is) en dat dat samenhangt met de daling van het aantal zonnenvlekken. Dit is raar en staat ook niet in het artikel: de activiteit van de zon zal volgens de Russen afnemen met meer zonnenvlekken tot gevolg (of andersom), want zonnenvlekken zijn immers donkere gedeeltes die kouder zijn dan de rest van de zon.

 4. [1]
  De Talibaan probeerde door het slachten van honderden runderen als offer aan Allah regen naar Afghanistan te brengen. Blijkbaar was Allah toch niet zo gecharmeerd van hun "paradijs op aarde", want de regen kwam pas na de bevrijding. Ironisch… 😉

 5. [3] Arend:

  Misschien is het volgende stukje handig om te lezen.

  http://www.open.ou.nl//dja/

  Het gaat niet om de temperatuur, maar om het magnetisch veld van de zon dat een grotere invloed heeft op de temperatuur van de aarde.

Comments are closed.