Deze maand gaat er iets bijzonders gebeuren en dat is dat de Israëlische nederzettingen in de Gaza-strook worden ontruimd en het gebied wordt overgedragen aan de Palestijnse autoriteit.

De reden om dit te doen, zelfs met een enorme tegenstand van de Israëlische bewoners is een interessante. Premier Sharon is er namelijk in geslaagd om een Palestijnse leider te vinden die bereid is verantwoordelijkheid te nemen voor het bestuur van de Palestijnse gebieden en dat was Mahmoud Abbas. De overleden ex-terrorist Jasser Arafat wilde namelijk doorgaan met zijn terreuractiviteiten tegen Israël ondanks de Oslo-akkoorden. Abbas wist dat dit een heilloze weg zou zijn en is met de Israëliërs tot een overeenkomst gekomen zodat de leiding van de Palestijnse gebieden kon worden overgedragen aan de Palestijnse Autoriteit.

De omheining die om Israël is gebouwd, dient niet alleen om terroristische infiltranten tegen te gaan, maar ook wat er in de toekomst in de Palestijnse gebieden gaat gebeuren. Ariel Sharon weet namelijk dat het Palestijnse volk geen eenheid vormt. Er heerst op dit moment een machtstrijd tussen de Palestijnse autoriteit, gesteund door landen als Egypte en versterkt door de Al-Aksa Brigade en de Fatah-beweging en andere groeperingen, zoals Hezbollah (gesteund door Syrië en Iran), Hamas (gesteund door het wahabistische Saoedi-Arabië) en recentelijk tevens Al-Qaida.

Al deze bewegingen hadden één ding gemeen en dat was hun haat jegens Israël en de joden. Nu dat Israël zich achter een muur heeft teruggetrokken zal de werkelijke strijd tussen bovengenoemde groeperingen losbarsten. Dit maal zonder tussenkomst van de Israëliërs.

Mahmoud Abbas zal zich de dag nog lang heugen dat de Israëliërs zijn vertrokken en dat de dag van onderlinge Palestijnse afrekening was aangebroken.

24 REACTIES

 1. Inderdaad is de mythe van het "Palestijnse volk", met bijbehorende volksrechtelijke territoriumaanspraken en zelfbeschikkingsrecht (als volk) niet anders dan dat: een mythe.
  Zij is gecreeërd door de Russen, juist om territoriumaanspraken tegen Israël te kunnen doen gelden tijdens de koude oorlog en paste in de anti-amerikaanse sovjetstrategie.
  Ballonnetjes worden echter vroeg of laat doorprikt.

 2. Goede analyse.
  Maar ik vraag me wel af of het per se zo negatief zal aflopen. Het zou ook kunnen dat verzet tegen de Palestijnse Autoriteit via democratische verkiezingen wordt uitgevochten. Niet dat het resultaat daarvan per se aangenaam zal zijn voor grote groepen Palestijnen, maar dan gebeurt het wel relatief "vreedzaam". Netjes westers dus. 😉
  Israel is dan in ieder geval van haar problemen af, en kan in de toekomst een liberaal-democratische staat blijven (/worden?) met een Joodse meerderheid, zonder dat ze een meerderheid van Palestijnen als tweederangsburgers moet onderdrukken. Dat is op zich al winst.
  Al maak ik me dan nog wel enige zorgen vanwege de Joodse fundamentalisten. Kan iemand cijfers geven over hun invloed? Aandeel van de bevolking bijvoorbeeld?

 3. [1]
  Quirium,

  Je zult toch op zijn minst moeten erkennen dat Palestijnen geen Joden zijn (al zijn sommigen wel Israeli), en dat er een meerderheid van hen woonde in het gebied dat nu Israel genoemd wordt? Of het nu "een volk" is, of dat het één volk vormt met de Arabieren, wat maakt dat voor verschil?
  Als de joden een deel van de VS hadden gekoloniseerd, en vervolgens afgescheiden van de VS, zou het dan iets uitmaken dat de plaatselijke Engelstalige bevolking niet een "afzonderlijk volk" vormt? Het gaat om het feit dat het land niet Joods was voor 1948, en dat het door een ander volk werd bewoond. Redelijkerwijs kun je niet verwachten dat de Joden Israel zouden opheffen en onder Palestijns gezag gaan leven, zelfs al was het een liberaal-democratische Palestijnse staat met gelijke rechten voor alle burgers, maar omgekeerd kun je dat ook niet van de Palestijnen verwachten. Of ze Palestijn of Arabier zijn, so what?

 4. [1]
  P.S.

  Wat maakt trouwens Ieren, Engelsen, Amerikanen, Australiërs en Canadezen een "volkenrechtelijk zelfbeschikkend volk met territoriumaanspraken"?
  Kennelijk is een volk gewoon wat zichzelf als een volk beschouwd. Wat de Palestijnen ook zijn, Israelisch beschouw(d)en ze zich duidelijk niet.
  En zelfs al zou het ze niet uitmaken of ze onder een staat genaamd Palestina, Israel, Arabië, Egypte, of de VN te leven, zouden individuele Palestijnen niet op zijn minst recht hebben om dan hun huizen en grond terug te krijgen die ze in 1948 en 1967 ontnomen is? Tenminste, als je vind dat Palestijnse burgers in een Groot-Israel recht hebben op gelijke behandeling?

 5. inderdaad Albert, dit zou wel eens een juiste conclusie kunnen blijken te zijn.

  nou, dat zou dan dubbel goed zijn als ‘de strijd’ meer inwards gericht wordt zodat allerlei sympathiserende groepen en individuen ter plaatse, en in de hele wereld incl. NL, zich tegen elkaar opstellen in plaats van tegen alles wat niet arab of islam is.

  kunnen ze elkaar fijn opblazen en dat neemt dan weer mooi wat druk van onze ketel af.

 6. [5]
  Vlad Tepes,
  OK, Maar hou je er wel ff rekening mee, dat er een grote lange dikke muur om Israel heengezet is, voordat het zover kwam ? Behalve de Chinese Muur (out of service), hebben we nu alleen een Israelische Muur die het werk doet(en een klaagmuur, natuurlijk 🙂 )

  Er zullen er nog heel wat gebouwd "moeten" gaan worden, vrees ik.

  Groet
  Harry

 7. [5] precies, en zolang ze met elkaar bezig zijn laten ze de joden met rust. Ik wil best nog een forse donatie doen voor kogels en buskruit, maakt mij niet uit voor welke groepering.

  Je kon wel op die burgeroorlog wachten: er zijn daar ondertussen heel wat gewapende bendes inclusief eigen rovershoofdman en het gaat om enige miljarden per jaar die de EU en rijke Arabische landen geven voor de ontwikkeling van Palestina maar die allemaal ergens onderweg verdwijnen. Jasses hield de boel uit elkaar door die miljarden slim te verdelen, na aftrek van de uiterst royale eigen provisie uiteraard.

  Kortom: alle ingredienten zijn er voor een fraaie en langdureige bendeoorlog en mijn zegen hebben ze.

 8. [7] Daar is ook een groot deel van die EU-gelden aan besteed, namelijk het verdelen van wapens en munitie. De EU-belastingbetalers hebben dus voor bijna al het geweld in Palestina betaald. Dankzij onze eurocraten spreekt de EU toch een woordje mee. Het heeft ook altijd geweigerd om Jasser Arafat en zijn roversbende tot de orde te roepen.

 9. [7]

  Israel heeft wijselijk een muur weggezet, wat ze eigenlijk al veel eerder hadden moeten doen aangezien die heel effectief blijkt.

  maar in het licht van de jongste ontwikkelingen kan er misschien een ‘stadion’ om de palestijnse gebieden heen worden gebouwd. compleet met tribunes en/of camera’s. kunnen ze van de kaartopbrengst en tv-rechten nog meer bommen en granaten kopen.

  hoeft de EU geen geld meer te sturen en zo wordt het een waar kapitalistisch en zelfbedruipend spectakel voor jong en oud wat zich nog eeuwen voortsleept terwijl de Israelis eindelijk ongestoord verder kunnen met hun leven.

 10. Hier is een prachtig artikel dat aangeeft dat het de media in de Palestijnse gebieden wordt verboden om over de strijd tussen de diverse groeperingen te berichten.

  http://www.jpost.com/servle

  De westerse (collectivistische) media berichten hier dus nooit over. Die zijn altijd druk bezig met het verslag van de ontruiming van de Gaza-strook. Ook wordt er niets bericht over de dagelijkse barrage van raketten op Israelische dorpen uit de Palestijnse gebieden door Hamas. Maar ja: "what else is new".

 11. Albert, albert, albert. Als je nu nog steeds niet wist dat het nederlandse nieuws gecencureerd werd ben je wel heel naief bezig. Enkele voorbeelden:
  ——————————
  <i>Nederlandse Media berichtte:</i>
  Opkomst kiezers Irak 65 %.

  <i>ABC, CNN, BBC berichtte:</i>
  Opkomst kiezers Irak 73 %
  ——————————
  <i>Nederlandse Media berichtte:</i>
  Amerikanen bombareren in Irak per ongeluk een bruiloft.

  <i>ABC, CNN, BBC berichtte:</i>
  Amerikanen bombareerde in Irak volgens ooggetuigen per ongeluk een bruiloft. Na onderzoek is gebleken dat er bij dit bombardement geen kinderen waren gevonden zijn, kisten met wapens/biologische rommel gevonden zijn, etc.
  ——————————
  <i>Nederlandse Media berichtte:</i>
  Al-Quida waarschuwt nederland voor Bomaanslagen

  <i>Oorspronkelijk officieel persbericht</i>
  Al-Quida waarschuwt Italie, Spanje, Engeland voor bomaanslagen omdat ze meedoen aan de oorlog in Irak.
  ——————————
  etc, etc, etc

 12. [11] In het begin stuurde ik die betweters soms wel een mailtje daarover, maar daar ben ik helaas mee gestopt. Ze reageerden er toch nooit op…..

 13. [12] Inderdaad Mike het is diep droevig gesteld. Dankzij internet zijn de mogelijkheden aan informatie te komen legio. Natuurlijk is het niet altijd even betrouwbaar of politiek gekleurd, maar ja dat is het onze staatsmedia ook. In ieder geval krijgen we nu alle zijden van het verhaal te zien en dat is al een hele vooruitgang.

 14. [12]
  Mike Madison,
  (Massa)media reageren tegenwoordig alleen nog, als ze een MASSA e-mailtjes krijgen. Met individuele klanten houdt Meneer de redacteur / hoernalist zich al lang niet meer op. Daarom ook zijn weblogs tegenwoordig zo populair. 🙂
  Groet,
  Harry

 15. [14] Ik weet een goed idee: Een website maken met alle incorrecte nederlandse nieuwsberichten en daarbij gelijk vermeld de correcte nieuwsberichten van de grote engels/amerikaanse (bbc, fox, abc, etc).

  En daarbij alle belangrijke nieuwsberichten van de grote engelse/amerikaanse die vanwege censuur niet in de nederlandse media zijn gepresenteerd.

  Who’s with me?

 16. [15] Mike, een mogelijkheid is gewoon ermee beginnen:
  Je zou een aantal berichten kunnen verzamelen, en dan periodiek insturen op deze site onder: "Zelf schrijven op Vrijspreker.nl"
  Zie icon op voorpagina.
  Dan zien we wel hoe zich dat ontwikkelt.

 17. Waarom al die wonigen slopen ? Geef ze aan die sukkels ,kijken hoe het er uit ziet na een jaar. Ik weet het al,een grote puihoop dat hoeft Israel dus niet te doen ze doen dat zelf wel.

Comments are closed.