Gisteren was NATIONALE NATURALISATIE DAG. Het was me bijna ontgaan. Ik had namelijk verwacht dat er een algemene vrije landelijke feestdag zou worden afgekondigd.

Dat is niet gebeurd, terwijl het toch een belangrijke dag was. Rita Verdank heeft namelijk 30 nieuwe “Nederlanders” gemaakt!
Die waren eerst wat anders, en zijn nu “Nederlanders”.

Allemaal mensen die hun oorspronkelijke nationaliteit afgezworen hebben. Ik weet niet wat ze met hun oude paspoort hebben moeten doen, (verbranden?) maar neem zonder meer aan dat ze een nieuw Nederlands paspoort hebben moeten kopen.

Rita Verdonk heeft ze allemaal nog een Nederlandse vlag en een grondwet cadeau gegeven, waarna de jonge Nederlanders wel nog het Wilhelmus moesten zingen. Twee coupletten!!
Daar schrok ik overigens van, want ik ken zelf die twee coupletten niet meer. (En zingen kan ik al helemaal niet). Moet ik dat nu melden?

22 REACTIES

 1. Ik kan nog geen eens het volkslied zingen. Anders zou ik namelijk liegen. Ik ben namelijk helemaal niet van Duitsen bloed en heb helemaal niets met spanje te maken!!

 2. "Het was me bijna ontgaan. Ik had namelijk verwacht dat er een algemene vrije landelijke feestdag zou worden afgekondigd."

  Een goede verwachting, maar zoals al meerdere malen in de media gemeld is zal zulks pas volgend jaar plaatsvinden.

  Een non-issue dit overigens..

 3. [3] "Een non-issue dit overigens.."
  Het is alleen maar weer een poging van politici om het nationaliteitsgevoel aan te wakkeren en te verstevigen.

 4. Ben ik even blij dat ik onder een pseudoniem schrijf, want anders had ik niet durven bekennen dat ik het Wilhelmus niet goed uit m’n hoofd ken.
  Overigens hoorde ik vanochtend op de radio dat een voormalige Pakistaan, nu trotse Nederlander, liet weten dat hij ook de Keukenhof had bezocht, want dat hoorde toch ook wel bij zijn algemene kennis over Nederland, vond hijzelf.
  Ik moest even mijn geheugen opfrissen, maar ik heb jáááááren geleden ook wel eens de Keukenhof bezocht. Gelukkig maar!
  Ik vraag me nu echter wel af of het kennen van het Wilhelmus gelijk is aan een bezoek aan de Keukenhof, want op de vraag of deze nieuwe Nederlander het Wilhelmus wilde zingen, kende hij geen één regel uit zijn hoofd!

 5. [4] Helaas moet ik deze vraag ontkennend beantwoorden…. Voorzover ik weet (ik heb niet zoveel contact met m’n familie) ben ik helaas geen bloedverwant met James Madison

 6. [5] Als ik het linkse en rechtse journaille goed gevolgd heb dan lees ik daar vaak dat er een kloof is tussen politiek en burger. Nationaliteitsgevoelens zijn toch iets meer dat burgers relateert aan burgers dan aan de politiek. Ik zie ook niet echt een link tussen de politiek/politici, hun ideologie en nationaliteitsgevoelens.

  Nog afgezien daarvan zijn die versterkende nationaliteitsgevoelens voor de groepen die genaturaliseerd zijn/worden juist wel goed als je je bedenkt dat de instroom uit het verleden vooral bestond uit laagopgeleide, niet-Westeuropese mensen. Oftewel, mensen die als zij hun cultuur, land van herkomstgevoelens 1op1 meenemen en in Nederland praktiseren niet zoveel ophebben met de libertarische waarden (laten we maar gelijk het hoogst haalbare nemen, niet).

  Kleine moeite om het bestaan ‘nationaliteitsgevoelens’ in ieder geval te laten zien. En ach, dan krijg je een gemiddelde PvdA stemmer, in ieder geval minder erg dan minderwaardige culturen in de praktijk.

  Natuurlijk kun je een hele conspiracy theorie ophangen aan de maatregelen van onze welgewaardeerde mannen en vrouwen politici, maar deze maatregel is in ieder geval in intentie beter dan niets.

 7. [8]
  Lees ik het goed ?
  "Kleine moeite om het bestaan ‘nationaliteitsgevoelens’ in ieder geval te laten zien. En ach, dan krijg je een gemiddelde PvdA stemmer, in ieder geval minder erg dan minderwaardige culturen in de praktijk."
  Het is natuurlijk van welke kant je het bekijkt, maar mij lijkt, dat je in het algemeen beter een roedel kwaaie rifapen kunt temmen, dan een massa socialisten van hun waanideen verlossen. Die blijven hun hele leven lang hijgend hun Grote Leider likken, omdat ze opgehouden hebben zelf na te denken.

 8. In die serie van Lost (ABC Broadcasting http://abc.go.com/primetime…) zijn een aantal mensen van een vliegtuigongeluk gestrand op een vrij groot onbewoond eiland midden in de oceaan tussen de filepijnen en Australie.
  Bestaan deze eilanden eigelijk echt? Als dat waar is kan het een leuk idee zijn om daar een free state project te op te bouwen….

 9. [2] Mike,

  Het is niet bijster relevant of jij al
  dan niet van "Duytschen" bloed" bent daar de eerste regel al duidelijk maakt dat hier niet ene "Mike Madison"
  maar "Wilhemus van Nassouwe" z’n heldendaden worden bezongen :

  Wilhelmus van Nassouwe
  Ben ick van Duytschen bloet,
  Den Vaderlant getrouwe
  Blyf ick tot in den doot:
  Een Prince van Oraengien
  Ben ick vrij onverveert,
  Den Coninck van Hispaengien
  Heb ick altijt gheeert.

  De rest van het (15 coupletten tellende
  lied) is te vinden op http://www.wilhelmus.nl/ waar de
  barbaren onder ons ook een midi-file met het juiste muziekje kunnen downloaden.
  Enkel de eerste (ik dacht) 2 coupletten zijn officieel het volkslied.

  Bij het herlezen van de hap (want uw dienaar kende het uiteraard wel) , valt me toch sterk het 16de eeuwse
  karakter op…alle verwijzingen naar God en edelen en zo…de Belgische
  Brabaconne ( http://www.aseannewsnetwork… ) is dan weer een produkt van de 19de eeuw…God is eruit verdwenen maar "Volk" , "Vaderland" en "Vrijheid" zijn er bij gekomen.Elke
  tijd heeft z’n eigen typische cultuuruitingen.

  Ik vermoed wanneer er nu een nieuw volkslied zou moeten worden geschreven
  het de lof van de politiek correcte,
  multiculturele verzorgingsstaat zou bezingen.

  Trouwens…trouwens…het verwondert mij zeer dat nog biet de één of andere linkselaar , rood gloeiend van hysterische verontwaarding, in NOVA
  is opgedoken om een nieuw "volkslied"
  te eisen dat aan de nieuwe nederlanders geen aanstoot geeft…immers wat kan een ex-Pakistaan of ex-Turk nu met een Wilhemes van Duytsche (Is dat niet hetzelfde als "Arisch" , mevrouw Halsema ?) bloed (dat ruikt naar Blut und Bodem, meldpunt voor discriminatie) die z’n vertrouwen in
  de Bijbelse God (discriminerend voor de immer groeide schare allah akbar roepers onder ons) bezingt

  Nog ff wachten,beste vrienden en ook het Wilhemus zal worden bijgewerkt aan de nieuwe tijden en krijg je "justitie" achter je aan wegens discriminatie bij het zingen van de
  "oude versie".

  En als gij straks de hymne voor BIG BROTHER meelispelt, denk dan ff aan de profetische woorden van ome Cinc die het u lang geleden op Hub’s weblog allemaal had voorzegd.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 10. [10] kolonisator Mike,

  Natuurlijk bestaat dat eiland ! Denk je dat ze je bij de teevee gaan belazeren ? Hugo is er al es geweest.

  Je neemt de boot in Vlissingen en dan
  via Suez naar het zuiden…goed opletten bij knooppunt Borneo , daar scherpe bocht stuurboord richting Fiji (oppassen voor piraten daar ! ) en dan volle kracht (in internationale wateren gelden geen snelheidsbeperkingen dus je kan scheuruhhhh) rechtdoor tot je Samoa
  ziet opdoemen, dan naar bakboord en je bent er : Mike-land…strand, palmen
  en annassen en onbewoond (op de ABC-crew na dan) en je kunt er zo je eigen staatje uitroepen….

  Om vervolgens middels een paar welgemikte torpedo’s te ondervinden dat al die eilandjes tussen Manilla en
  Sidney al lang behoren tot de één of andere staat…maar toch succes uiteraard !

  Groetz,

  Cincinnatus

 11. [11] Vermoedelijk kennen de politiek correcte linkselaars de tekst ook niet 🙂

  Groetz,

  Cincinnatus.

 12. [11] Over 200 á 300 jaar hebben we wellicht de "Ode aan Cinc", een leuk liedje dat kinderen op hun eigen verjaardag mogen zingen als ze dat willen. Als herinnering aan de periode die dan de ‘eeuwen van verduistering’ genoemd wordt.

  De beroemde held Cinc streed toen met z’n vrinden tegen het onvrijmakende onrecht van de onnozelen die alles centraal wilden laten bedissellen.

  Een ‘volkslied’ bestaat dan niet meer, evenmin als een natie-staat, maar "Ode aan Cinc" is gered voor de vergetelheid en wordt door kinderen gezongen, ter nagedachtenis aan tijden die zij niet meer meegemaakt hebben en ook niet meer mee zullen maken.

  Leuk hé, de toekomst?!!

  groet,

  Jodocus.

 13. [11] Nou wordt die wel helemaal mooi. Moeten die immigranten die nauwelijks nederlands spreken gaan zingen over een of andere ambtenaar (die ook nog ’s de Nederlanders met het koninkslijkhuis hebben opgezadeld $$$$$^99) die al ca 500 jaar door is….

  [12] Beste pessimist Cincinnatus,
  Natuurlijk had ik het niet speciaal over dat eiland maar meer over een eiland in internationale wateren dat nog niet door iemand anders is geclaimd

 14. [16] Ik denk dat ik het maar houd bij:

  Oh, say can you see, by the dawn’s early light,
  What so proudly we hailed at the twilight’s last gleaming?
  Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight,
  O’er the ramparts we watched, were so gallantly streaming?
  And the rockets’ red glare, the bombs bursting in air,
  Gave proof through the night that our flag was still there.
  O say, does that Star-Spangled Banner yet wave
  O’er the land of the free and the home of the brave?

  etc…….

 15. [18] Mike,

  Het idee is niet nieuw maar ik vrees dat alle eilanden ondertussen zijn geclaimd.

  Het lijkt me niet helemaal onfair om
  in het Nederlands volkslied te laten zingen over Willem van Nassouwe…zonder hem was er allicht
  geen onafhankelijk Nederland.De naam
  van "vader des vaderlands" heeft ie wel verdiend.

  Ook moet je iemand niet afrekenen op z’n achterachterachterachterachterachterachterachterachterkleinkinderen

  Groetz,

  Cincinnatus.

 16. Eilanden zijn wellicht allemaal geclaimd, maar een kunstmatig eiland moet kunnen natuurlijk.

  Ik denk dan aan een groot schip / platform, met de mogelijkheid om meerdere van die schepen te koppelen, en zo een soort "terravorming" te doen midden op de oceaan.
  Iedereen kan zijn eigen schip kopen en vastleggen aan de rest, zo groeit Libertaria vanzelf. Iemand scheepsbouwkunde gestudeerd??

Comments are closed.