Het Libertarisme in een show van 7 minuten te bekijken.
Zowel op libertarian.nl als op de Vrijspreker krijg je, als je op het kader van “The Philosophy of Liberty” klikt, (in LINKER kolom) de mogelijkheid om te klikken op de “Nederlandse Vertaling”‘.

Dan gaat de filosofie afdraaien.

Hoewel nog niet 100% zoals we willen, (er wordt nog aan gewerkt) hebben we toch besloten om de Nederlandse vertaling van de “Philosophy of Liberty” (animatie) al beschikbaar te maken.

Dit is een enorm compacte en leuke manier om in korte tijd heel veel over het libertarisme te leren of om het aan iemand duidelijk te maken.

Stuur ook commentaar, dat gaan we dan trachten te verwerken.

Ook graag advies of idee betreffende een nog beter gebruik van deze faciliteit en hoe het kan helpen om het libertarisme aan meer personen bekend te maken.

P.S. De geestelijke vader van dit stuk is Professor Ken Schoolland, die ook het boek “Jonathan Gullible” geschreven heeft.
Dat boek is zo succesvol dat het nu al in 35 talen vertaald is. (en aan een twaalftal andere vertalingen wordt nog gewerkt). Van de Nederlandse vertaling hebben we nog een aantal exemplaren. 13 euro inclusief verzendkosten. U kunt dit boek bestellen bij info@vrijspreker.nl

6 REACTIES

 1. Hoi Hub,
  Gefelicteerd met deze baby; zeer geslaagde vertaling; perfect gekozen begrippen: "POLITICI IN KOSTUUM" en de "INTELLECTUELE LUIHEID" het kan niet beter….nu nog distributie en geld bijelkaar schrapen om zendtijd op Talpa ( de meest libertarische zender) in te kopen….

 2. [1]
  Ik hoorde gisteravond toevallig John de Mol zeggen dat dit land een goede publieke omroep verdient, dus van dat libertarische gehalte ben ik vooralsnog niet onder de indruk.

 3. [2] Wie kent John de Mol, of kent iemand die John de Mol goed genoeg kent, om hem aan te bieden die "Philosophy of Liberty" in zijn programmas uit te zenden?

 4. 1. Halverwege zit een typefout in de animatie: Er staat ‘verantwoordlijk’, de letter ‘e’ mist dus tussen ‘d’ en ‘l’. Misschien is deze inmiddels gecorrigeerd.

  2. Duurt de anamatie echt maar 7 minuten? Op mijn PC duurde het wel een kwartier. Je kunt niet doorklikken om de tekst wat sneller te lezen. Misschien ligt het aan het feit dat ik onder FreeBSD draai, de meeste mensen gebruiken Windows, al heb ik niet het idee dat het op mijn PC heel traag was.

 5. Het is trouwens de LINKER kolom! 😉

  Het is zeker een poging waard, trouwens, om Talpa te benaderen. Popularisatie van het gedachtengoed kan m.i. prima via deze zender….

Comments are closed.