Gisteren was het de beurt aan Aart Jan de Geus om in de publiciteit te komen. Het kabinetsbeleid is om “groepen” van mensen te vinden die ze een kluif toe kunnen gooien en die mogelijk stemmen kunnen opleveren..*)

Ze hebben daarbij gevonden dat er zo’n 200.000 mensen zijn die zouden kunnen profiteren van een toelage om hun kinderen op te voeden. Dat zijn toch wel weel bijna 4 kamerzetels! Wel de moeite waard.
Wel, we pakken 100 miljoen euro belastinggeld, en daar proberen we die mensen blij mee te maken. Bij de nieuwsuitzending bleek al dat die mensen minstens verwacht hadden het dubbele uit de ruif te krijgen. Dus Aart Jan, je moet het wel nog wat beter verkopen.

De immoraliteit viert weer hoogtij. Pik geld waar je het kunt pikken en geef het aan een groep waarvan je stemmen kunt verwachten. Weer het normale patroon.
Nuchter bekeken is het natuurlijk van de gekke. Geld pikken van Jan om het aan Peter te geven om mogelijk zijn stem in de komende verkiezingen te krijgen! En ook nog geld pikken van Peter en hem daarna blij maken door een deel van dat geld terug te geven.
Als de heersers in Den Haag nu eens gewoon de belastingen zouden verlagen met die 100 miljoen euro, evenredig over het volk, dan kwam dat geld ook ter beschikking van de consument. Die kan er dan mee doen wat hij/zij wilde, en het misschien aan kinderopvang besteden. Of aan iets dat voor hem/haar meer waarde heeft.
Maar dan gaan we in de richting van een morele maatschappij. En dat is iets wat het bestaan van de politici bedreigt. We moeten nog veel meer mensen van het libertarisme overtuigen voordat die weg naar de morele maatschappij wordt ingeslagen!
—————————————————————-
*) Zie ook hieronder:” Heerlijk avondje is gekomen… “

2 REACTIES

  1. "100 Miljoen euro – die dan ter beschikking komen van de consument".
    Ziedaar de oplossing voor Balkenende, Zalm, de president van de Ned. Bank, die vonden dat de Nederlanders te weinig geld uitgeven.
    Nóg minder belasting inhouden, en de consument heeft nog meer te besteden, en de Nederlandse economie is gered!

  2. En wie draait er voor op? De vrijgezel zonder kinderen! Het wordt gewoon tijd dat de belastingen drastisch verlaagd worden, zodat men zelf beslissen kan waar het geld aan te besteden.

Comments are closed.