Het overlijden van iedere medemens zou eigenlijk altijd reden tot verdriet moeten zijn maar om de een of andere reden gaat dat bij mij niet op als het politici betreft. Dan denk ik: hup, nog eentje minder, wie is de volgende en gaat bij mij geestelijk de vlag uit. Ik ben overigens niet kieskeurig wat dat betreft, iedere overleden politicus is mij even lief, ik ben net zo tevreden met een dooie wethouder als met een premier.

Dat komt waarschijnlijk omdat je die lui nooit kwijt schijnt te kunnen raken, ze zijn levenslang schadelijk en komen zelfs na hun pensionering toch weer telkens ergens in de een of andere commissie of adviesorgaan terug om nog meer schade aan te richten.

Politici zijn ongedierte, verwant aan de zwermsprinkhaan en kunnen van nature niet anders dan in groepsverband (staat) armoede, afbraak & verwoesting te verspreiden zodat de verlossende dood de enige manier blijkt te zijn om echt van ze af te komen.

Zo ook Wim Duisenberg. Deze was zeker geen groot bankier zoals zijn medepolitici nu roepen. Hij was zelfs helemaal geen bankier maar gewoon een politicus en zoals iedere politicus heeft hij in zijn hele leven geen enkele toegevoegde waarde gehad in wat dan ook terwijl de schade die hij heeft aangericht met o.a. de EURO en zijn rol in het rampenkabinet van de politieke crimineel en ideologisch gestoorde Joop den U. te A.-Buitenveldert nog iedere dag voelbaar is.

Dus: wie is de volgende ?

En hoe moet het nu verder met Gretta ? Na het overlijden van haar grote voorganger Jasses Arafat is ze nu dus ook Wim kwijtgeraakt en die had ze echt nodig voor de afgeleide status. Ik ben benieuwd of er nu net zoveel belangstelling zal bestaan voor de mening van de weduwe Duisenberg als er was voor die van mevrouw Duisenberg (II).

27 REACTIES

 1. De vraag is dan: verzuipt Wiegel tijdens een hartinfarct of krijgt Gretta een autoongeluk?

 2. Als libertarier stel ik voor dat er ook wetten worden ingevoerd dat (oud) politici altijd worden GECREMEERD! Zo is de kans dat ze posthuum nog in 1 of andere fuckcommissie terugkomen tot een minimum gereduceerd.

  Verder schijn je van het as een heel sterk hallucinerend of slaapverwekkend middel te kunnen maken, afhankelijk van de ambtenaren die je hebt gebruikt.

 3. [3] Doe me ’n plezier: ALLEBEI! Iedere echte liberaal wil zich toch zeker zo min mogelijk affilieren aan de VVD, Wilders staat hoger op mijn lijstje als staatshoofd dan Wiegel, die komt er nl niet in voor en W staat op plaats 1!

  Dat gretta zich als trampoline laat gebruiken in het midden oosten is tot daar aan toe, maar die domme opmerkingen die ze dan maakt tijdens die bezoeken doen toch echt mijn broek laten zakken (in een negatieve manier).

 4. [3] Statistisch gezien is de kans op een autoongeluk van Gretta groter dan het verzuipen van Wiegel.

 5. [4] MrXL,

  Trippen op de as van dode politici ?

  Ehmmm….geef mij toch maar een "pado" of een leuk pilletje…en spoel die as maar snel door het toilet.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 6. Wim is net op tijd gegaan want ik hoorde net een triooje zwermgenoten van hem, de staatsmiljonairs met de buldozergraaihanden Kok, Van Mierlo en Van Dam, op staats-tv roepen dat Wim nog zoveel voor ons land had kunnen betekenen (= nog jarenlang schade aanrichten)zodat wij met zijn heengaan er erg goed van af komen.

 7. [8]

  van mierlo! nu noem je daar wat.

  misschien kan ze daar terug naar toe.
  ik heb tenminste vernomen dat die ouwe zuiplap ook alweer van die andere – connie palmen – af is.

  maar ja, dan zal ze wel met een ietwat verschrompelde status moeten rondkomen.
  maar he, dat matched wel goed bij dat ouwe vel van der.

 8. [7] Trippen is ’t juiste woord niet, ik zei dat je ging hallucineren. Met hallucineren bedoel ik waanideeen zoals wetten om geen losse spulletjes in de auto te mogen hebben etc, uitspraken als "Huh? 250.000 allochtoonse vrouwen die geen NL spreken???"

 9. De enorme hype die er rond de persoon ontstaat is inderdaad belachelijk, een soort heiligenverering.

 10. Er zijn ook nog web-loggers die het overlijden van Wim Duisenberg op een hele andere manier oppakken.

  Meer iets op een wijze van "Ieder voordeel heb zijn nadeel"

  Iets bijna Libertarisch…

  http://www.stoppenmetkoken….

  Grappig.

 11. [3] De duivel hebbe zijn ziel. Die feeks van een Gretta moeten we nog even dulden, vrees ik, maar net zoals Wladi zegt ze is haar status als Frau Duisenberg kwijt.

 12. [14]
  Inderdaad heel stoer. Dit heet nu moedig en heldhaftig gedrag. Dankzij deze toetsenbordhelden zal de natie gered worden 🙂

 13. [15]

  …van de ondergang die niet in de laatste plaats door zwakzinnigen zoals den Uyl en van der Stoel in gang is gezet.

 14. [15] ik durf tenminste mijn mening met naam, toenaam, adres en telefoonnummer te geven en dat is nog eens wat anders dan achter een pseudoniempje verscholen met de klamme hand om het strakke plassertje van wege de anonieme opwinding boe te roepen, Max en Joop.

 15. Duisenberg was een conservatieve sociaal-democraat met achterhaalde keynisiaanse denkbeelden, die een uiterst bederflijke invloed hebben gehad (als je het mij vraagt). Buiten zijn persoonlijke vrienden en familie hoeft niemand een traan om zijn overlijden te laten.

 16. even los van wat ik van de EU vind hoor, maar

  gisteren zag ik ook nog een stuk waarin hij het eventueel wenselijk achtte om noord-afrika ook maar bij de EU in te lijven.

  rusland daarentegen uitdrukkelijk niet, maar noord-afrika wel.

  nou ja, hoe geschift moet je dan eigenlijk zijn?

 17. [19] simpel: Jasses Arafat ligt in noord Afrika (begraven) he grettta?

 18. [20]

  jaaa, nog niet aan gedacht, maar dat zou het wel eens geweest kunnen zijn.

  maar dan heb ik toch een simpeler oplossing in petto om haar verlangen naar jasses te vervullen.

  gewoon gretta naast, of voor mijn part op, jasses begraven, desnoods levend. hoewel, leeft ze eigenlijk nog wel? het lijkt wel een mummie.

 19. Wat "candidaten" betreft … Hier is nog de tip van de ijsberg :

  Jan Peter Balkenende (1956) … Zijn vader was directeur van een handelsonderneming; zijn moeder was onderwijzeres. Handelsonderneming met twee man "personeel", Kleine middenstanders dus … Ex- Beroeps AMBTENAAR. Ex- Parlementaire Kadaver . Doorleerder …

  Gerrit Zalm (1952) … Zijn vader was kolenboer oftewel "mudjesdrager". Kleine middenstad. Ex-Beroeps AMBTENAAR. Ex-Parlementaire Kadaver. Doorleerder
  Thom de Graaf (1957). Vader was ook al Tweede-Kamerlid en burgemeester . Ergo, tweede generatie MPP- er en Ex- Beroeps AMBTENAAR, ex-Parlementaire Kadaver

  Laurens Jan Brinkhorst (1937) Werd nadat zijn vader in 1943 was overleden grotendeels opgevoed door zijn moeder en grootmoeder. Social climbers net als Mabel …. INDOLOOG , ging in Leiden met TrickyTrixie Ex-Beroeps Ambtenaar. Ex Parlementaire Kadaver.Ex Parlementaire Kadaver.

  Jaap de Hoop Scheffer (1948). Zijn vader was algemeen secretaris van de Vereniging voor de Effectenhandel. Een middenstander dus … INDOLOOG en Ex- Beroeps AMBTENAAR

  Ben Bot (1937). Tweede generatie INDOLOOG. Ex-Beroeps Ambetenaar Zat in tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Japans interningskamp

  Atzo Nicolaï (1960). Vader was architect ( vraag is op welk niveau). Ex Parlementaire Kadaver. Beroeps uitzuige Subsidie Circuit. Semi-doorleerder

  Agnes van Ardenne (1950). Beroepsmatig en intelletueel van caliber: handwerkjuf, toerismedame en pispotterleegster. uit typisch kleinburgelijk gezin. Beroeps Politiek Geteisem. ex-Parlementaire Kadaver.

  Piet Hein Donner (1948). Derde generatie MPP-er. Ex Beroeps Ambtenaar

  Rita Verdonk (1955). Doorleerster. Vader had "1-mans en een juffrouw" admistratiekantoortje voor kleine middenstanders. Ex-Beroeps AMBTENAAR

  Alexander Pechtold (1965). Vader directeur bedrijf voor GESUBSIDIEERDE bouw. In Leiden "besmet" door Indologen. Te stom om iets substantieels te studeren, Eerst DOORLEERDER in de familie .. Uitzuiger van semi-overheid.

  Maria van der Hoeven (1949).Groeide op in een traditioneel kerkelijk arbeidersgezin. NIET IN STAAT om door te leren, blijven steken op handwerjufniveau, Ex- Beroeps Ambtenaar Overheid en semi-overheid. Ex- Parlementaire Kadaver

  Henk Kamp (1952). Zijn vader was "groothandelaar". HAVO-klant als Wilders. Beroeps Politicus. Ex Parlementaire Kadaver. Zou in het leger nauwelijks de rang van sergeant gehaald hebben …

  Sybilla Dekker (1942). Uit "eenvoudig" gezin. Semi-doorgeleerd in alles en niets …. Beroeps uitzuiger overheid en semi-overheid

  Karla Peijs (1944). Uit bescheiden milieu. Doorleerder. Evenknie van Neeltje Kroes-Peper-Smit.Pleuro Parlementaire Kadaver. Uitbaatster van allerhande Baantjes …

  Cees Veerman (1949). Flink doorgeleerde keutel-boerezoon, Ex Beroeps (Onderwijs) Ambtenaar. ENIGE vak minister.

  Aart Jan de Geus (1955) Zijn vader was leraar LO. Mosterd-en-meel dus. Doorgeleerd om hogerop te komen… Beroeps VAKBONDs-uitzuiger als Kok, Melkert, Stekelenberg en vele andere "politici"

  Hans Hoogervorst (1956) Vader kleine PTT beambte. Wel doorgeleerd om maar als politieke uitzuiger door het leven te kunnen gaan. Ex Beroeps Ambtenaar, ex Parlementaire Kadaver.
  Hans Dijkstal (1943).Grootvader was Suezkanaal loods, vader een weinig-succesvolle "zakenman" in midden-oostelijk scheepvaart bedrijfje en winkeltjes. Dat hij in Egypte werdt geboren is vooral een indicatie dat iedereen ook noglang daarna op grootvader teerde … Was niet goed genoeg als doorleerder en kon geen eens een koet rechtenopleiding niet voltooien. Verzekeringsagent en manusje van alles … tot hij Parlementaire Kadaver werdt. Vormt met Jorritsma buiten en binnen de politiek gepast een …(no surprise) "commedie-team". Dabbelt in lichte "muziek"…

 20. wanneer men al die pippoos
  hun vermogen zou kontroleren
  ook in luxemburg,zwitserland
  en de rest van belastingsparadijzen
  en wanneer dan blijkt dat ze tekort
  zouden komen
  dan zou het goed zijn dat men ze
  dumpt in een bejaardentehuis
  zonder recht op euthanasie
  ze mogen gerust 100 worden

 21. nu wordt er een enorm staatsgedoe gemaakt van de uitvaart waarvoor wij belastingbetalers zullen moeten opdraaien zodat die man zelfs na zijn ons nog wat schade weet aan te richten.

 22. [24] Hoe zeggen ze dat ook al weer ?….een dode wesp blijft steken ?

  Groetz,

  Cincinnatus.

 23. Een verademing,dit onderzoek naar antecedenten van politici,ik dacht op de kleuterschool al,dat die samenleving
  fout inelkaar zat.
  De fout zit niet bij de politici,maar bij de leraren,die dachten dat ze leerlingen opleidden voor een samenleving, waar ze zelf nooit over nagedacht hadden.
  Het is gewoon pikorde mijne heren niets meer of minder,ook bij de intellectuelen
  Onaneren gezamelijk of in je eentje.

Comments are closed.