Nee, democratie is niet hetzelfde als Vrijheid. Te vaak is democratie zelfs gebruikt voor het rechtvaardigen van het vernietigen van Vrijheid. Om een vrije en vreedzame wereld te krijgen moeten we de “individuele vrijheid” herstellen, niet “democratie”.
————————————————————-
TEKST Prentje: “What is democracy?” — “Democracy is the Freedom to choose your own dictator.”
————————————————————–

Met bovenstaande woorden eindigt Jarret Wollstein een nieuw (herzien) folder van ISIL (International Society for Individual Liberty), waarin democratie eens nader wordt bekeken. *)

Democratie is veel dichter bij het collectivisme dan bij het individualisme.
Als een land “verkiezingen” heeft, wil dat nog helemaal niet zeggen dat de mensen in dat land “vrij” zijn. Zelfs in westerse landen, met de “betere” democratieën zijn de mensen maar beperkt vrij.
Democratie is een methode om te bepalen “wie” mag regeren, maar zegt niets over de moraliteit van de regeerders. Bovendien moeten alle minderheden die op bepaalde punten iets anders willen, toch gehoorzamen aan datgene wat die regering gebiedt. Persoonlijke vrijheden komen daardoor in het gedrang, zoals we ook in Nederland duidelijk kunnen zien. Het individu telt niet en is volledig ondergeschikt aan de “meerderheid”.

Democratie is geen garantie voor vrede. Zelfs al vechten democratieën relatief weinig tegen elkaar, ze vechten wel tegen anderen. Zo heeft na de Tweede Wereldoorlog de Verenigde Staten meer dan 200 gewapende conflicten met andere landen gehad. Net als “Europa” ook bij een groot aantal gewapende conflicten betrokken was en is.

Om een vrije en vreedzame wereld te krijgen moeten we de “individuele vrijheid” herstellen, niet “democratie”.
—————————————————————————–
*) Het folder: “Democracy vs. Freedom” kunt u in zijn totaal lezen op de site van Libertarian International:
www.libertarian.to/NewsDta/…

Zie in dit verband ook het artikel van Tibor Machan:
“Walging van de Democratie”, www.vrijspreker.nl/blog/ind…
———————————————————————–

1 REACTIE

  1. Nou, niks nieuws hoor beste Hub. Ik zie al meer dan dertig jaar dat Nederland noch een democratie noch een rechtsstaat
    is. We doen echt niet onder voor een O-Europese dictatuur.

    Piet

Comments are closed.