Prominent CDA-fossiel en voormalig premier van ‘s-Neerlans grootste rampenkabinet Dries van Agt, lijkt in de herfst van z’n leven een nieuwe roeping te hebben gevonden: Palestijntjes knuffelen. In een bustocht met een of andere EU delegatie door Palestina, gevolgd door een horde kritiekloze journalisten laat Dries z’n licht schijnen over de Palestijns-Israelische kwestie. Daarbij doet hij krasse uitspraken…

Zo kras zelfs, dat kwade tongen hier op het secretariaat inmiddels beweren dat hij een natte neus bij de weduwe Duisenberg probeert te scoren. Zo vindt Dries de ‘muur’ die Israel bouwt om bommengooiers buiten de deur te houden “onrechtmatig” en orakelde hij “Israel is de hoofdschuldige, dat weet ik zeker”. Wis en waarachtig.

Tijdens een sanitaire stop vlak bij Jeruzalem riep de missionaris zonder mandaat en passant even Europa op om Israel te boycotten. Bij de volgende plaspauze zei hij bij terugkomst in Nederland te gaan “schreeuwen om recht voor de Palestijnen”.

Zijn laatste splash ’n dash vond plaats bij het armzalige olijfboompje dat symbool staat voor de half miljoen olijfbomen die moesten wijken voor de Israelische muur. Het bonzaiboompje draagt inmiddels de naam van Dries…

Zou het niet een mooi koppel vormen, de weduwe Duisenberg en de ouwe Dries? Samen ten strijde trekkend tegen het ‘joodsche kwaad’, op kruistocht naar de Tempelberg. Lekker stenen gooien naar een verdwaalde Israelische tank, wellicht een paar vlaggen in brand steken? Op audientie bij Abu Mazen en een krans leggen op het graf van de Grote Roerganger in Ramallah? Even gauw een interviewtje voor het 8 uur journaal en ‘s-avonds op de hotelkamer lekker naar jezelf kijken op Nova!

1133 REACTIES

 1. Dries is bekeerd. Toen ie nog met amerikaanse kruis-raketten zat te spelen wilden ze hem niet bij Nova.

  Toen waren de joden nog zielig om alles wat de duitsers hen hadden aangedaan. Tot ieders verbazing weten de joden zich nu al zo’n jaar of 60 staande te houden in het midden-oosten. Dus die zijn niet zielig of knuffelbaar meer.
  Nu zijn de palestijnen zielig om alles wat de Joden hen aangedaan hebben. De grote (op)roerganger is dood, en over de doden niets dan goeds (hij heeft wel mooi een echte Nobelprijs gekregen hoor, Nota bene voor de Vrede)

  Gelukkig heeft het CDA altijd al een consequente lijn. Als er maar geknuffeld kan worden.

 2. ja, ik zag het ook.

  wat een hersenbeschadigde zeg, om op zo’n overdreven manier z’n ‘licht’ op deze kwestie te laten schijnen in de media.

  what a sorry sight to see.

 3. Dolle Dries was zeker dronken? Anders moet het wel zo zijn dattie dement is geworden. Misschien is er in Gaza een verpleeghuis waar ze graag hem en Gretta opnemen. Dan zijn wij er vast van verlost, nu ook nog fossiel Clarie Polak daar heen sturen…

 4. Kan iemand mij wellicht vertellen waarom mij nou nooit dit soort snoepreisjes wordt aangeboden?

 5. Natuurlijk was Israël basher Conny Mus maar al te gewillig om hierover een ‘mooi’ item te maken. Nadat Amerika hater Max Westerman eindelijk naar Talpa is opgerot zal ik erg blij zijn als Conny ook eens het hazenpad kiest.

  Natuurlijk; RTL nieuws zal erg snel nieuwe Amerika en Israël haters inzetten, er zijn er immers legio hier in Nederland, maar het zal toch een opluchting zijn om even niet tegen bovengenoemde figuren aan te hoeven kijken.

 6. Wat ik zou willen weten hoeveel van jullie ouders/grootouders bij het verzet zaten bij de tweede wereld oorlog.
  Ik snap het niet. het lijkt alsof iedereen het normaal vindt dat landen elkaar mogen bezetten zonder enige weerstand. als dat zo ook in de tweede wereld oorlog was dan spraken we nu Duits.

 7. Dries probeert gewoon met terugwekkende kracht te ervaren hoe het was om een extreemlinkse Jaren 60-idealist te zijn.

 8. [6]
  Tot de dag van vandaag wordt het Nederlands grondgebied bezet gehouden en worden de bewoners gegijzeld door politici en ambtenaren. Verwacht mag worden, dat dergelijke acties in kracht en aantal zullen verhevigen en nog geruime tijd voortduren.

 9. [6] Het gaat in dit artikel meer om de hypocrisie van een bepaald persoon dan om de rechtmatigheid/rechtvaardigheid van het bezetten van bepaalde stukken woestijn door de een van de ander.

  De vergelijking met de Tweede wereldoorlog (of: Zweite Weltkrieg, hoe u wilt) loopt mijns inziens een beetje mank. Een soort solidariteit der slachtoffers kunt u bij mij in ieder geval niet opwekken hiermee.

 10. Wat ik in NOVA zag klonk toch vrij redelijk. Hij zij ook dat Israël de keus had om óf een muur te bouwen op de grens van 1967 (en niet erover) óf dat het één staat is, maar dan met gelijke rechten voor zowel Joden als Palestijnen. Wat is daar zo "dol" aan?
  Of Israel de hoofdschuldige van het conflict is, zou ik niet direct kunnen zeggen (al wijzen de historische feiten die ik ken wel aardig in die richting), maar hij zei ook terecht dat de Palestijnen ook veel misdaden hebben gepleegd. Dat Israel het initiatief in handen heeft om het conflict op te lossen via het geven van gelijke rechten aan alle Palestijnen, of opdeling op de grens van 1967, lijkt me ook vrij duidelijk.
  Dat hij nu heel wat anders zegt dan jaren terug, kan je misschien hypocriet noemen, maar het kan ook zijn dat hij, zoals hij zelf aangaf, gewoon tot andere gedachten gekomen is met de jaren. Wat ik verder van de man moet denken weet ik niet, al ben ik niet echt onder de indruk van zijn politieke prestaties voor zover ik die ken, maar dit vind ik toch echt niet te dol.

 11. Misschien kan Cincinnatus nog even in de geschiedschrijving duiken en hier uitleggen hoe het toch zover is gekomen, dat Israel de Gazastrook en de Westbank heeft bezet?

 12. [10]
  Fijn samen wonen in 1 staat: alle problemen opgelost. Droom, droom.
  Het moet steeds weer gezegd kennelijk: groeperingen als Hamas, El Fatah enz. WILLEN helemaal niet fijn samenwonen met Israel! Dat is nu precies het probleem. Zij zoeken de vernietiging van Israel. Wat is dat toch voor blinde vlek dat men dat steeds weer over het hoofd ziet.
  Als Israel zou stoppen met militaire acties, gaan die groepen gewoon door.
  Als die groepen hun ‘ideaal’ zouden opgeven en stoppen met geweld, is er een grote kans dat er inderdaad
  in vrede kan worden samengeleefd.
  De agressor maakt dit HELAAS onmogelijk.
  Maar ook hier zingt het oude valse deuntje: de Joden krijgen de schuld en Van Agt (de gevallene) huilt mee met die wolven.

 13. [12]
  Waarom zou je dat niet zelf eens voor een keertje willen proberen Lillian ? Of heb je daarvoor net iets te weinig zelfvertrouwen (sinds de macho flash) ? 🙂

 14. [14] Nuchtere,

  Ik denk dat Lillian een retorische vraag stelde. Iedereen hier weet wel hoe Oost-Jeruzalem, Judea, Samaria en Gaza in ’67 door Israël in een briljante preventieve aktie (de zesdaagse oorlog) werden veroverd op Syrië, Egypte en Jordanië die op het punt stonden Israël aan te vallen en daartoe volop aan het mobiliseren waren.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 15. Misschien kan dolle Dries huwen met
  malle Gretta ? Sedert Wim D. het tijdige voor het eeuwige verwisselde, is die laatste toch vrij…

  Aboe Nidal en George Habbash kunnen
  getuigen zijn…Dolle Dries kan z’n
  contacten aanwenden om Aboe voor de gelegenheid penitiair verlof te bezorgen…

  Jammer dat die geschifte Hamas sheik
  Yassin en corrupte terrorist Jasses Arafat ook onder de zoden steken, anders hadden die twee lieverdjes het kerkelijk respectievelijk burgerlijk huwelijk kunnen inzegenen…

  Groetz,

  Cincinnatus.

 16. [16] Inderdaad Cincinnatus. Zo blijkt maar weer, dat Israel niet voor niets die gebieden bezet heeft.

  Overigens, als ik goed geinformeerd ben, behoorde de West bank tot 1967 toe aan Jordanie. Dus wat nou Palestijns grondgebied?

 17. Het zal toch wel een grappige situatie teweeg brengen als Hamas de PvdA-er van Agt zou gaan gijzelen….

 18. [19] Oops, CDA-er bedoel ik eigelijk…. Maarja, CDA, PvdA.. What’s the difference?

 19. Welke liberarier heeft genoeg kloten om mij uit te leggen waarom de zionisten meer rechten hebben op het "beloofde land" dan de palestijnen?

  Zie mijn vorige link.

  Doch ik heb een donkerbruin vermoeden dat "de" libertariers er nogal wat moeite mee hebben zich door dit soort vermoeiende teksten heen te werken.

  Doch zoals ACP ooit durfde stellen;

  Het libertarisme is en blijft een NATTE DROOM.

  Hub, veel geluk met jouw natte droom, mijn plafond in deze is bereikt, zoek mijn waarheid liever elders.

 20. [21] Jetze, kan jij mij wellicht uitleggen waarom de indianen minder recht op Amerika hebben dan Palestijnen recht op Palestina hebben?

 21. [22]
  En dat is precies wat ik bedoel.
  Maar daar snap jij waarschijnlijk eveneens geen zak van.

  Waarvan acte!!

 22. [23] Wat ik minder begrijp is wat jij met jouw reactie bedoelt….

 23. [21] Beste Jetze, ik weet niet wat ik hierop moet/kan antwoorden.
  Je denkt veel te collectivistisch om het libertarisme te begrijpen.

  “waarom de zionisten meer rechten hebben op het "beloofde land" dan de palestijnen?”
  Antwoord: Eenvoudig niemand van jouw twee groepen heeft er “recht” op.
  DE zionisten niet en DE palestijnen niet.

  Positief is dat je misschien die collectiviteit begint aan te voelen door “de” libertariers zelf al tussen “ “ te zetten.

  “Het libertarisme is en blijft een NATTE DROOM.”
  Wat bedoel jij met “het libertarisme” en wat is het verband met jouw natte droom?

 24. Overigens maar niet uitsluitend zijn de moslimse palestijnen heus niet de oorspronkelijke bewoners. Dat zijn namelijk de joden.

  Echter, deze werden verdreven door het romeinse rijk. Tijdens deze oorlog stierven 600,000 joden waarvan ik een sterk vermoeden heb dat dit heus niet allemaal soldaten waren. Daarna werd Palestina veroverd door Kalief Omar I. De palestijnen hadden hiervan niet veel te vrezen want de islam was een tolerante goddienst. En zo groeide Jeruzalem tot een belangrijke stad voor de moslims. Daarna werd palestina weer veroverd door de turken. Vele kruistochten volgten…..

 25. [26]
  Door dit soort historisch gezien onzinnig gelul dat Joden de oorspronkelijke bewoners zijn/waren van palestina is mijn vertrouwen in leuterkonten als hier tot het nulpunt gedaald.

  Nogmaals, neem eens de moeite om dit te lezen.

  http://essenes.net/m36.htm

  Misschien begrijp je dan wat mijn punt is, en waarom ik denk het plafond te kunnen overstijgen waarop het libertarisme geen antwoorden meer heeft.

  Dat Hub mij dan als collectivist ziet, dat zal dan wel, slaap er echt niet minder om.

 26. [27] Dank voor je zeer inhoudelijke reactie!!

  Echter is het juist de kracht van inhoudelijke zelf- geargumenteerde (begrijpbare!) reacties om een dergelijke discussie goed te laten verlopen. Verwijzingen naar lange artikelen/studies als argumenten gebruiken kunnen we allemaal en zal het niveau van de discussie niet doen stijgen, immers, ik kan je ook allemaal namen van boeken geven die je zou moet lezen. Echter de inhoudelijke kernpunten van deze artikelen/studies in je argumenten gebruiken is een tweede.

  Overigens heb ik je reactie een aantal keer doorgelezen om er zo achter te komen wat je nou in feite bedoelt. Helaas ben ik daarin nog geen steek verder gekomen….

 27. [27] "Seeking to Explore
  & Restore the Ancient Vegan, Gnostic & Tantric Teachings of Yeshu, Miryai & Mani"

  Dat zal ons helpen !

 28. [28]
  Dat zegt dan waarschijnlijk meer over jou dan over mij.

  Mag ik het hierbij laten?

  Bij voorbaat dank.

  Doeiiiiiiiiiiiii.

Comments are closed.