Er is toch altijd een kleine kans dat de vogelgriep voor mensen gevaarlijk wordt. In Engeland is een veel te kleine voorraad pillen en vaccinaties die daartegen kunnen beschermen. Er is hoogstens voor 2 % van de bevolking. Daarom is nu al bepaald wie die pillen krijgen.

Op de eerste plaats zijn ze voor de ministers en andere prominente politici. Een sterk stuk is dat nog niet beslist is of politici van de oppositie ook pillen krijgen!
Ken Livingstone, burgemeester van Londen heeft al 1 Miljoen pond besteed aan het reserveren van 100.000 antivirus tabletten voor zijn belangrijkste ambtenaren.

Hoog op de lijst staan ook personen in de medische wereld. En sleutelfiguren van de BBC krijgen pillen omdat die voor het nieuws moeten zorgen.
Ook brandweerpersoneel, politie en leger staan hoog op de lijst.
Politici en media gaan voor op zieken, ouderen, zwangere vrouwen enz. Verstrekking van voldoende pillen zou niet mogelijk zijn vóór maart 2007 en zeker 100 miljoen pond kosten.

Hoewel dat er somber uitziet, is er de grote troost dat de politici in ieder geval veilig zullen overleven. Ja, wie het dichts bij het vuur zit, ….
———————————–
Nieuws uit Times Newspapers Ltd

2 REACTIES

  1. In de tijd dat het oostblok nog een serieuze bedreiging vormde werden ook voornamelijk schuilkelders gebouwd voor ambtenaren. Het volk moest in geval van nood maar onder de trap of een schrijftafel schuilen. Mocht het mis gaan zou er voor die ambtenaren dus niets meer te ‘besturen’ over zijn (behalve elkaar). Dat zegt veel over hoe ‘overheden’ tegen ‘het volk’ aankijken. Je hebt boeren en je hebt vee.

Comments are closed.